Grillede teriyaki-koteletter og spidskål med brunet smør og soja
Reklame: udgivet i samarbejde med Kikkoman
Grillet spidskål er en klar favorit herhjemme, når der bliver tændt op i grillen i løbet af sommeren. Nu står grillsæsonen for døren, og i den forbindelse har jeg i samarbejde med Kikkoman lavet en gang grillet spidskål, der smovses godt ind i den skønneste sauce på brunet smør og soja samt masser af purløg. Det grillede spidskål serverede jeg sammen med lækre teriyaki-marinerede nakkekoteletter, en skål kogte japanske ris og den lækre sauce.
Læs resten af indlæggetNyretapper – slagterens hemmelige udskæring
Nyretapper er en af mine absolutte yndlingsudskæringer, når det kommer til oksekød. Og de senere år er det også gået hen og blevet mere og mere populært, men der er stadig mange, som ikke kender til denne enormt velsmagende udskæring. Men hvad er det egentlig for spøjs udskæring? Og hvordan tilbereder man det?
Læs resten af indlæggetGrillet spidskål med smør og citron
Grillet spidskål er et helt fantastisk tilbehør, som kan laves til de fleste grillaftener. Hvad enten der skal fjerkræ, fisk eller bøf på grillen, så er grillet spidskål det perfekte tilbehør.
Læs resten af indlæggetGrillet aubergine med mynte og yoghurtdressing
Aubergine er nok mest kendt i klassiske retter som moussaka og ratatouille, men kan også snildt laves til et lækkert tilbehør. Her har jeg lavet grillet aubergine, som jeg serverede med en lækker yoghurtdressing og lidt frisk mynte fra haven.
Læs resten af indlæggetGrillet lam med tomatsalat
Herhjemme elsker vi lam, og grillet lam er ikke nogen undtagelse, så da jeg for lidt tid siden faldt over en lammesteg af en udbenet kølle hos Gastroteket, tøvede jeg ikke med at købe den. Så efter en god gang torsk til forret stod den på grillet lam med rosmarin og hvidløg til hovedret med en god gang tomatsalat til, og nu da jeg også havde fået tilsendt en flaske rødvin fra Inter Rhône, så var det jo oplagt at drikke den til.
Læs resten af indlæggetTorsk med ærter og rødløg på grill
Det er med at nyde det gode vejr, mens det er her, og når man bor i lejlighed, så er det desværre ikke altid vejret tillader os at grille. Men i sidste uge benyttede Maiken og jeg os af det dejlige sommervejr og satte os ned til et borde-bænke sæt foran vores lejlighed og fyrede op i grillen, hvilket resulterede i en rigtig hyggelig aften med både torsk og lam på grillen – og selvfølgelig vin dertil.
Læs resten af indlæggetGrillet kalveculotte med timian og hvidløg
Her den sidste uges tid har Maiken og jeg passet hus for noget familie, og i den anledning er der blevet grillet lidt, heriblandt en lækker grillet kalveculotte. Fordelen ved at passe hus, når man til daglig bor i en lejlighed, er haven. Det har heldigvis været ret godt vejr de fleste dage, så vi har benyttet både have og grill flittigt.
Læs resten af indlæggetBarbecuesauce – bedste opskrift på barbecue marinade
Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og nu er solen for alvor ved at komme rigtigt frem. Det betyder, at der snart skal gang i grillen, og dermed også en god barbecuesauce. Mange af jer har sikkert allerede haft gang i grillen flere gange, men det kræver lidt mere af vejret, når man bor i en lejlighed uden altan. Forhåbentligt går der ikke så lang tid før jeg kan sætte mig ned på græsset med grillen og en kold flaske vin.
Læs resten af indlægget