Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Udgivet af den 8. juli, 2015 i Grill, Tilbehør


Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Aubergine er nok mest kendt i klassiske retter som moussaka og ratatouille, men kan også snildt laves til et lækkert tilbehør. Her har jeg lavet grillet aubergine, som jeg serverede med en lækker yoghurtdressing og lidt frisk mynte fra haven. 

Læs også: Hummus – nem opskrift på hummus med hjemmelavet tahin

Aubergine kan ikke spises rå og skal derfor tilberedes før servering. Inden tilberedning kan man salte auberginen og lade den stå og trække lidt for at trække bitterstoffer ud, hvorefter den skylles og tørres. Den mest kendte sort er den mørkviolette ovale aubergine, men aubergine fås rent faktisk i flere forskellige former og farver (f.eks. lyslilla, hvide eller gule).

Grillet aubergine som tapas

Jeg lavede egentlig denne lille anretning for noget tid siden, som en del af et tapasbord, hvor auberginen bare blev stegt på en pande, men nu når solen skinner og grillen alligevel står fremme, så er det selvfølgelig oplagt at lave dem på grillen. Grillen bliver som regel primært brugt til kød, hvilket bestemt også er lækkert (!), men det er nu også lækkert at eksperimentere med at grille forskellige grøntsager, hvad enten de grillede grøntsager skal bruges i en salat eller serveres for sig selv. Jeg har f.eks. ofte lavet noget i stil med denne lækre salat med grillet squash.

Læs også: Bagte rodfrugter med chili, fennikelfrø og feta

Grillet aubergine kan serveres med et væld af forskellige marinader, dressinger og krydderurter. Jeg har som sagt valgt at lave en frisk yoghurtdressing, der komplementerer den fyldige smag, som grillet aubergine har, rigtig godt. Sammen med den friskhakkede mynte fra haven udgør det et skønt tilbehør til f.eks. grillet lam eller som en del af et større tapasbord.

Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Dressingen kan selvfølgelig varieres alt efter humør. Man kan f.eks. også smage dressingen til med lidt chili.
Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøstligt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 dl yoghurt naturel
  • Mynte
  • Citronsaft og -skal
  • Stødt spidskommen

Sådan gør du

  • Skær auberginen i ca. 0,5-1 cm tykke skiver, salt dem og lad dem trække i ca. 30 min.
  • Skyl salten af og dup skiverne tørre.
  • Pensl auberginen med lidt olivenolie og grill eller steg auberginen.
  • Rør en dressing af yoghurt og friskhakket mynte. Smag til med stødt spidskommen, citronsaft og -skal.

Noter

Server den grillede aubergine som en del af et større tapasbord eller som tilbehør til f.eks. grillet lam, Langtidsstegt lammekølle, hjemmelavede falafler eller Krydrede grillspyd med citron og coleslaw.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.