En god vegetarcurry med rodfrugter gør sig rigtig godt til det kedelige, grå efterårsvejr, som der er for tiden. Der er noget hyggeligt over en god curry, som man sidder og skovler op på sit chapatibrød, mens man får lidt fedtede fingrer – og så smager det også vildt godt!
Når man laver vegetarretter ser man ofte, at folk prøver at erstatte kødet med noget andet, og det bliver altså aldrig helt det samme (eller ligeså godt) som et stykke kød. Laver man derimod en helstøbt vegarret, som f.eks. en god vegetarcurry, så synes jeg slet ikke, at man mangler kødet, på samme måde, som det kan være tilfældet med andre vegetarretter.
Chapati – et nemt og lækkert tilbehør til vegetarcurry
Som udgangspunkt ville jeg egentlig have bagt en portion naanbrød til curryen, men inden jeg så mig om, så var klokken blevet mange, og jeg havde ikke tid til at bage naanbrød. Derfor endte jeg med at forsøge mig med en hurtig omgang chapati, som er et helt simpelt indisk brød kun bestående af mel, vand og salt.
Læs også: Falafler i hjemmelavet fladbrød
Jeg fik egentlig idéen til at lave chapati, da jeg havde set, at Råvarecirkus havde lavet en portion til en dhal, og det endte faktisk med at blive rigtig godt. Normalt laver man chapati på fuldkornsmel, men jeg valgte at bruge almindeligt hvidt hvedemel, og så blev brødene (selvfølgelig) penslet med lidt smeltet smør.
Læs også: Vegetarisk curry med røde linser og blomkål
Til denne vegetarcurry brugte jeg en sambhar karry fra ASA i Torvehallerne, som er en rigtig lækker og fyldig karryblanding, der fungerede rigtigt godt i retten. Generelt er jeg rigtig glad for krydderier og krydderiblandinger fra ASA på grund af den høje standard, som de holder. ASA forhandler mange forskellige karryblandinger (og krydderiblandinger generelt), men lige sambhar er jeg personligt ret glad for.
Ingredienser
Vegetarcurry
- 1 spsk. karry (f.eks. Sambhar fra ASA)
- 4 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 50 g ingefær
- ½ selleri (ca. 600 g)
- 300 g gulerødder
- 400 g rosenkål
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 ds. kokosmælk
- Saft af 1/2-1 lime
Chapati
- 360 g hvedemel (erstat evt. 100 g med grahamsmel)
- 2 dl vand
- 8 g salt
- Smeltet smør til pensling
Til servering
- Friskhakket bredbladet persille eller koriander
Sådan gør du
Vegetarcurry
- Snit løg, hvidløg og ingefær fint.
- Skær det værste af stokken på rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær dem i kvarte.
- Skræl resten af grøntsagerne og skær dem ud i tern på ca. 2x2 cm.
- Kom et godt skvæt olivenolie i en varm gryde.
- Tilsæt karry, hvidløg og ingefær og lad det stege i ca. et minuts tid.
- Tilsæt de hakkede løg og lad det sautere ved middel varme i ca. 5 min.
- Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt selleri, gulerod og kokosmælk, kog det hele op og lad det simre under låg i ca. 10 min.
- Tilsæt de kvarte rosenkål og lad det simre under låg i yderligere 5-10 min. indtil grøntsagerne er møre.
- Smag curryen til med limesaft og salt.
Chapati
- Ælt mel, vand og salt sammen til en smidig dej.
- Lad dejen hvile i ca. 5-10 min.
- Del dejen i 8-12 dele og rul dem tyndt ud.
- Steg brødene et af gangen på en tør pande ved middel-høj varme til det begynder at tage farve og vend brødet.
- Lad gerne brødet puste sig lidt op og pres luften ud med en spatel.
- Når brødet er på grænsen til at blive sort nogle steder er det færdigt.
- Tag brødet af varmen og pensl det med smeltet smør.