Vegetarcurry med kokosmælk og chapatibrød

Udgivet af den 13. november, 2014 i Vegetarisk


Vegetarcurry med kokosmælk og chapati brød

En god vegetarcurry med rodfrugter gør sig rigtig godt til det kedelige, grå efterårsvejr, som der er for tiden. Der er noget hyggeligt over en god curry, som man sidder og skovler op på sit chapatibrød, mens man får lidt fedtede fingrer – og så smager det også vildt godt! 

Når man laver vegetarretter ser man ofte, at folk prøver at erstatte kødet med noget andet, og det bliver altså aldrig helt det samme (eller ligeså godt) som et stykke kød. Laver man derimod en helstøbt vegarret, som f.eks. en god vegetarcurry, så synes jeg slet ikke, at man mangler kødet, på samme måde, som det kan være tilfældet med andre vegetarretter.

 

Chapati – et nemt og lækkert tilbehør til vegetarcurry

Som udgangspunkt ville jeg egentlig have bagt en portion naanbrød til curryen, men inden jeg så mig om, så var klokken blevet mange, og jeg havde ikke tid til at bage naanbrød. Derfor endte jeg med at forsøge mig med en hurtig omgang chapati, som er et helt simpelt indisk brød kun bestående af mel, vand og salt.

Læs også: Falafler i hjemmelavet fladbrød

Jeg fik egentlig idéen til at lave chapati, da jeg havde set, at Råvarecirkus havde lavet en portion til en dhal, og det endte faktisk med at blive rigtig godt. Normalt laver man chapati på fuldkornsmel, men jeg valgte at bruge almindeligt hvidt hvedemel, og så blev brødene (selvfølgelig) penslet med lidt smeltet smør.

Læs også: Vegetarisk curry med røde linser og blomkål

Til denne vegetarcurry brugte jeg en sambhar karry fra ASA i Torvehallerne, som er en rigtig lækker og fyldig karryblanding, der fungerede rigtigt godt i retten. Generelt er jeg rigtig glad for krydderier og krydderiblandinger fra ASA på grund af den høje standard, som de holder. ASA forhandler mange forskellige karryblandinger (og krydderiblandinger generelt), men lige sambhar er jeg personligt ret glad for.

Vegetarcurry med kokosmælk og chapati brød

Vegetarcurry med kokosmælk og chapatibrød

Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Vegetarcurry

  • 1 spsk. karry (f.eks. Sambhar fra ASA)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 50 g ingefær
  • ½ selleri (ca. 600 g)
  • 300 g gulerødder
  • 400 g rosenkål
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 ds. kokosmælk
  • Saft af 1/2-1 lime

Chapati

  • 360 g hvedemel (erstat evt. 100 g med grahamsmel)
  • 2 dl vand
  • 8 g salt
  • Smeltet smør til pensling

Til servering

  • Friskhakket bredbladet persille eller koriander

Sådan gør du

Vegetarcurry

  • Snit løg, hvidløg og ingefær fint.
  • Skær det værste af stokken på rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær dem i kvarte.
  • Skræl resten af grøntsagerne og skær dem ud i tern på ca. 2x2 cm.
  • Kom et godt skvæt olivenolie i en varm gryde.
  • Tilsæt karry, hvidløg og ingefær og lad det stege i ca. et minuts tid.
  • Tilsæt de hakkede løg og lad det sautere ved middel varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt selleri, gulerod og kokosmælk, kog det hele op og lad det simre under låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt de kvarte rosenkål og lad det simre under låg i yderligere 5-10 min. indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag curryen til med limesaft og salt.

Chapati

  • Ælt mel, vand og salt sammen til en smidig dej.
  • Lad dejen hvile i ca. 5-10 min.
  • Del dejen i 8-12 dele og rul dem tyndt ud.
  • Steg brødene et af gangen på en tør pande ved middel-høj varme til det begynder at tage farve og vend brødet.
  • Lad gerne brødet puste sig lidt op og pres luften ud med en spatel.
  • Når brødet er på grænsen til at blive sort nogle steder er det færdigt.
  • Tag brødet af varmen og pensl det med smeltet smør.

Noter

Drys friskhakket persille over din vegetarcurry og server med chapati.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.