Nu er sommeren endelig kommet, og den har heldigvis taget en masse skønne grøntsager med sig – heriblandt de danske asparges, som er blandt nogle af verdens bedste. Sæsonen for asparges er desværre ikke så lang, så mens de er der, gælder det om at spise, så til der gror asparges ud af ørerne.
Selvom bloggen har stået lidt stille på det seneste, så har jeg bestemt gjort mit for at indtage så mange asparges, som jeg nu har haft mulighed for. Stilheden på bloggen skyldes en blanding af arbejde og en ualmindeligt træls eksamensperiode, hvor der var nogle, som havde besluttet sig for at lægge to relativt omfattende eksaminer i starten af eksamensperioden lige efter hinanden. Den travle eksamenstid har betydet, at der desværre ikke har været lige meget tid til at lave mad, hvorfor det ofte er blevet til simple pastaretter som f.eks. denne gang pasta med asparges, squash, forårsløg og citron. Nu er eksamensperioden heldigvis overstået for denne gang, så nu burde der være mere tid til bloggen igen, så der ikke går en måned mellem hvert indlæg.
Henrik, som står bag webshoppen smageVARER, der tidligere sponsorerede lidt lækkerier til en give-away, har for nyligt udvidet sit sortiment med lidt forskellige spanske og italienske delikatesser – heriblandt hele iberiske sortfodsskinker (!), men også mindre produkter som f.eks. pasta, oliven, pesto osv.
Henrik har været så flink at sende mig en lille pakke med lidt forskellige lækkerier, så jeg kunne smage på nogle af de nye varer. Til denne ret brugte jeg en skøn, håndlavet italiensk fettucine, som var med i pakken, og jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at det er noget af det lækreste pasta jeg længe har smagt – og så mætter det godt pga. den store mængde æg, som er blevet brugt i produktionen.
Pasta med asparges, squash og citron
Ingredienser
- Pasta til 2 personer
- 8 grønne asparges
- 2 store hvide asparges
- ½ courgette
- 4 store forårsløg
- En god håndfuld blandede krydderurter (jeg brugte bl.a. oregano og basilikum)
- Et godt skvæt god olivenolie
- ½ citron, saft heraf
Sådan gør du
- Vask aspargesne godt og skræl de hvide asparges. Knæk bunden af både de grønne og hvide asparges, der hvor knækket faldet naturligt (ca. et par cm. fra bunden). Skær det hele ud i lidt grove stykker.
- Sæt en stor grydefuld vand over til pastaen, og en mindre grydefuld vand over til grøntsagerne. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Blancher de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 min. Kom courgette og de grønne asparges op i gryden til hvide asparges det sidste minuts tid. Hæld vandet fra og sæt grøntsagerne til side.
- Lav en grov pesto ved at give krydderurterne en ordentlig tur i morteren sammen med et lille skvæt olivenolie. Tilsæt løbende lidt mere olivenolie til du har en relativ våd “pesto” og tilsæt til sidst citronsaft. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Vend den friskkogte pasta sammen med de blancherede grøntsager og den grove pesto og dryp evt. lidt ekstra olivenolie over ved servering.