Pasta primavera er en skøn pastaret med masser af friske sommergrøntsager, og selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side for tiden, så er der stadig masser af friske sommergrøntsager i supermarkederne.
Pasta primavera med den rette type pasta
Pasta primavera er både hurtig at lave og utroligt velsmagende. Primavera betyder forår og pasta primavera kan dermed oversættes til forårspasta, men retten kan sagtens laves hele sommeren med de grøntsager, som der nu er tilgængelige. Jeg har lavet retten med squash, gulerødder, ærter og nye løg, men man kan også sagtens bruge grøntsager som f.eks. asparges eller fennikel, så brug nedenstående opskrift som inspiration til en masse lækre pastaretter.
Læs også: Gnocchi med pesto
Jeg har i denne omgang valgt at lave retten med hjemmelavet fettuccine, men man kan selvfølgelig også bruge andre typer pasta. Jeg vil dog anbefale, at man bruger frisk, gerne hjemmelavet, pasta til pasta primavera. Hvis du spørger en italiener, så er noget af det vigtigste ved italienske pastaretter at sætte den rigtige type pasta sammen med den rigtige sauce. En god tommelfingerregel er, at jo glattere pastaen er, desto mere tyndtflydende bør saucen være, og jo mere rug eller tykkere pastaen er, desto tykkere bør saucen være. Og da pasta primavera er en let og elegant pastaret med meget lidt og tynd sauce, så passer en frisklavet glat og tynd pastatype bedst hertil.
Pasta Primavera med sommergrønt
Ingredienser
- 1 portion hjemmelavet pasta af 200g mel og 2 æg
- 2 gulerødder
- ½ squash
- 1 løg med top
- 1 fed hvidløg
- 100 g ærter, gerne friskbælgede
- Et stort bundt bredbladet persillet, hakket
- 50 g parmesan, revet
- 1-2 dl kogevand fra pastaen
- 1/2-1 citron, saft heraf
Sådan gør du
- Snit grøntsagerne og sæt dem til side.
- Sæt en stor grydefuld vand over til pastaen og varm en sauterpande op til grøntsagerne.
- Sauter gulerødderne i et godt skvæt olivenolie i et par minutter.
- Tilsæt løg, hvidløg og squash og lad det sautere yderligere et par minutter.
- Kog den friske pasta 1-2 min. afhængig af tykkelse.
- Kom ærterne op til de andre grøntsager i sauterpanden.
- Når pastaen er kogt, kommes den over i sauterpanden. Husk at gem et par dl. af kogevandet.
- Sluk for varmen og tilsæt persille og den revede parmesan.
- Rør det godt sammen og tilsæt kogevandet lidt af gangen indtil du har en lidt cremet pasta.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.