Pasta primavera med sommergrønt

Udgivet af den 27. juli, 2015 i Pizza, pasta og ris, Vegetarisk


Pasta Primavera med sommergrønt

Pasta primavera er en skøn pastaret med masser af friske sommergrøntsager, og selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side for tiden, så er der stadig masser af friske sommergrøntsager i supermarkederne. 

Pasta Primavera, hjemmelavet fettuccine

Pasta primavera med den rette type pasta

Pasta primavera er både hurtig at lave og utroligt velsmagende. Primavera betyder forår og pasta primavera kan dermed oversættes til forårspasta, men retten kan sagtens laves hele sommeren med de grøntsager, som der nu er tilgængelige. Jeg har lavet retten med squash, gulerødder, ærter og nye løg, men man kan også sagtens bruge grøntsager som f.eks. asparges eller fennikel, så brug nedenstående opskrift som inspiration til en masse lækre pastaretter.

Læs også: Gnocchi med pesto

Jeg har i denne omgang valgt at lave retten med hjemmelavet fettuccine, men man kan selvfølgelig også bruge andre typer pasta. Jeg vil dog anbefale, at man bruger frisk, gerne hjemmelavet, pasta til pasta primavera. Hvis du spørger en italiener, så er noget af det vigtigste ved italienske pastaretter at sætte den rigtige type pasta sammen med den rigtige sauce. En god tommelfingerregel er, at jo glattere pastaen er, desto mere tyndtflydende bør saucen være, og jo mere rug eller tykkere pastaen er, desto tykkere bør saucen være. Og da pasta primavera er en let og elegant pastaret med meget lidt og tynd sauce, så passer en frisklavet glat og tynd pastatype bedst hertil.

Pasta Primavera coming up

Pasta Primavera med sommergrønt

Som jeg også har nævnt ovenfor, så kan grøntsagerne i retten varieres alt efter vejr og humør, så brug gerne nedenstående opskrift som inspiration. Opskriften på hjemmelavet pasta finder du her.
Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 portion hjemmelavet pasta af 200g mel og 2 æg
  • 2 gulerødder
  • ½ squash
  • 1 løg med top
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g ærter, gerne friskbælgede
  • Et stort bundt bredbladet persillet, hakket
  • 50 g parmesan, revet
  • 1-2 dl kogevand fra pastaen
  • 1/2-1 citron, saft heraf

Sådan gør du

  • Snit grøntsagerne og sæt dem til side.
  • Sæt en stor grydefuld vand over til pastaen og varm en sauterpande op til grøntsagerne.
  • Sauter gulerødderne i et godt skvæt olivenolie i et par minutter.
  • Tilsæt løg, hvidløg og squash og lad det sautere yderligere et par minutter.
  • Kog den friske pasta 1-2 min. afhængig af tykkelse.
  • Kom ærterne op til de andre grøntsager i sauterpanden.
  • Når pastaen er kogt, kommes den over i sauterpanden. Husk at gem et par dl. af kogevandet.
  • Sluk for varmen og tilsæt persille og den revede parmesan.
  • Rør det godt sammen og tilsæt kogevandet lidt af gangen indtil du har en lidt cremet pasta.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.

Noter

Riv gerne lidt parmesan henover retten ved servering og drys med lidt friskhakket persille.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.