Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce

Udgivet af den 11. september, 2014 i Vegetarisk | 2 kommentarer


Aubergine med ricotta i tomatsauce

Aubergine er typisk brugt i moussaka eller ratatouille, men kan også sagtens bruges i mange andre sammenhænge. Her har jeg lavet små ruller af aubergine med ricotta i en lækker og intens tomatsauce med masser af friskrevet parmesan ved servering. 

Ricotta fungerer rigtig godt som fyld, da det ikke smelter ved opvarmning, og både smag og konsistens er dejlig fed og cremet. Og dette er på trods af, at ricotta typisk kun har en fedtprocent på ca. 8%. Ricotta bliver ofte brugt som fyld i f.eks. ravioli og tortellini, men her har jeg valgt at bruge det som fyld i små ruller af aubergine. For at give smag til ricottafyldet rørte jeg ricottaen op med lidt hakkede, stegte svampe, timian, brødkrummer og citronsaft og -skal.

Aubergine med ricotta i tomatsauce

Brødkrummerne, som jeg brugte i ricottafyldet, lavede jeg af noget hjemmebagt brød, som jeg havde liggende. Brødet blev skåret i mindre stykker og vendt med olivenolie og salt og bagt til det var helt sprødt. Til sidst fik de sprøde brødcroutoner en tur i morteren, hvilket nok havde været noget nemmere i en foodprocessor. Det virker måske lidt omstændigt at lave sine egne brødkrummer, når man bare kan købe en pose rasp, men i sidste ende er der faktisk ret stor smagsforskel, og de hjemmelavede brødkrummer gav en rigtig god smag til ricottafyldet.

Læs også: Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Inden servering bliver de fyldte aubergineruller lagt i et fad med en hjemmelavet tomatsauce, overhældt med lidt fløde og bagt i ovnen i en halv times tid, og til sidst blev der revet der masser af parmesan udover. Hele retten kan snildt laves i forvejen, så den kun mangler at få en tur i ovnen inden servering.

Aubergine med ricotta i tomatsauce

Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce


Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Servings: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Brødkrummer

  • 1-2 skiver lyst, daggammelt brød
  • Olivenolie
  • Salt

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 3 spsk. tomatpure, ca. 90 g
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Evt. balsamico

Ricottafyld

  • 100 g champignoner
  • 250 g ricotta
  • 75 g brødkrummer
  • 1/2 citron, saft og skal heraf
  • Lidt friskhakket timian

Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce

  • 2 auberginer, der skal bruges ca. 14 skiver i alt
  • 1 portion ricottafyld
  • 1 portion tomatsauce
  • 1-2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Brødkrummer

  • Skær brødet i mindre stykker og vend det med olivenolie og salt i en skål.
  • Fordel brødstykkerne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde. Vend dem evt. undervejs.
  • Lav croutonerne til brødkrummer i en morter, foodprocessor, e.l. og sæt til side til ricottafyldet.

Tomatsauce

  • Snit løg og gulerod helt fint, og sauter det i et godt skvæt olivenolie i ca. 5-10 min.
  • Tilsæt tomatpure og lad det stege med i ca. 5 min.
  • Tilsæt hvidløg og flåede tomater, læg låg på og lad det simre i ca. 15-20 min.
  • Smag til med salt, peber og balsamico

Ricottafyld

  • Rens og hak champignonerne fint og rist dem på en panden i et godt skvæt olivenolie sammen med en kvist timian. Krydr med lidt salt og peber.
  • Lad de stegte champignoner køle lidt af og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Fyldt augergine med ricotta i tomatsauce

  • Skær auberginen i ca. 5 mm tykke skiver, salt skiverne på begge sider og lad dem trække i en times tid i f.eks. et dørslag eller en si, så væsken kan løbe fra.
  • Skyl og tør auberneskiverne og steg dem møre på en pande i lidt olivenolie.
  • Når aubergineskiverne er stegt og kølet lidt af, lægges der en skefuld fyld på hver, og de rulles sammen til små ruller.
  • Kom tomatsaucen i en bradepande og læg de små aubergineruller ovenpå. Kom ca. en spiseskefuld piskefløde over hver rulle sæt bradepanden i ovnen i ca. 20-30 min. ved 225 grader.
  • Riv masser af god lagret parmesan udover og server evt. en simpel salat med vinaigrette til.

Noter/Anretning

Server evt. en simpel salat med en syrlig vinaigrette til.

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

2 Kommentarer

  1. Hi!
    I would love to try this recipe, but I don‘t speak Danish… Could you send me your filled aubergines recipe in English, please?

    • Hi Saskia,

      Sure, I just sent you an email with a quick translation of the recipe. I hope you like it.

      Best regards,
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!