Pebernødder – opskrift på hjemmelavede pebernødder

Udgivet af den 11. december, 2014 i Desserter og kager, Jul


Hjemmelavede pebernødder - nem opskrift på pebernødder

Julen nærmer sig og hertil hører sig en masse dejlig julebag! Heriblandt hjemmelavede pebernødder, som er meget bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Og så er det ufatteligt nemt og hurtigt at lave, så det er bare med at komme igang. 

Ingen jul uden hjemmelavede pebernødder

Pebernødder er en af de der ting, som bare står på bordet hele december måned. Og man bliver bare ved med at spise af dem så længe de står på bordet. Ofte sidder man bare og spiser dem uden at tænke over det, og alt for ofte er det de kedelige masseproducerede fra det lokale supermarked. De kan nu også være okay, men det er bare slet ikke det samme som en god portion hjemmelavede pebernødder. Og det er altså ret nemt at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at bage en ordenlig portion. Og ligesom med andre småkager, så kan man sagtens fryse dejen ned. Så når nu man alligevel er igang, så kan man ligeså godt lave en stor portion og fryse ruller af dejen ned i husholdningsfilm. Så er de lige til at tage op, skære ud og bage, og så er der friskbagte pebernødder til hele december.

Hjemmelavede pebernødder

Nem opskrift på hjemmelavede pebernødder. Opskriften giver ca. 80-90 pebernødder
4,20 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 strøget tsk. appelsinskal (friskrevet fra en ubehandlet/øko. appelsin)
  • 1 strøget tsk. stødt kardemomme
  • 1 strøget tsk. stødt kanel
  • 1 strøget tsk. sort peber (friskkværnet/-stødt)
  • 1 strøget tsk. bagepulver
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Tilsæt æg til smør og sukker og rør det godt sammen.
  • Tilsæt revet appelsinskal og sigt resten af ingredienserne i blandingen.
  • Saml dejen og rul den til tynde pølser.
  • Skær pølserne ud i små stykker og form dem til små kugler.
  • Bag pebernødder ved 200 grader indtil de så småt begynder at blive gyldne (ca. 13-15 min.).

Noter

Pebernødder. er sammen med vaniljekranse, en obligatorisk del af julen, så husk nu at bage en ordentlig portion når nu du alligevel er igang i køkkenet. Dejen kan nemlig snildt fryses ned i små ruller. Så kan man bare tage en rulle op, skære den ud og bage den når man får lyst til pebernødder.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!
Hjemmelavede pebernødder

Krydrede pebernødder med appelsin

Pebernødder er i bund og grund blot en simpel lille småkage bestående af smør, sukker, æg og mel, som derudover har fået et ordentligt skud julekrydderier. Der er delte meninger om, hvilke krydderier der skal i dejen (udover peber, selvfølgelig), og her har jeg valgt at gå en lidt utraditionel vej med bl.a. lidt revet appelsinskal, som jeg synes fungerer rigtig godt. Udover den revede appelsinskal har jeg valgt at komme kardemomme og kanel i mine hjemmelavede pebernødder, da jeg synes, at især kardemomme og appelsin fungerer rigtig godt sammen. Resultatet blev en portion super lækre og velsmagende pebernødder, hvor de forskellige krydderier hver især kommer til sin ret, uden at nogle af dem overdøver hinanden eller bliver for gennemtrængende.

Læs også: Krydret julekage med romsmørcreme

Mængden af krydderier der kommer i dejen kan man selvfølgelig selv justere alt efter smag og behag. Jeg vil dog anbefale, at man så vidt muligt bruger friskmalede/-kværnede krydderier, da en pose stødt kanel, der har stået i krydderiskabet de sidste par år, ikke smager af ret meget. Personligt bruger jeg næsten altid krydderier fra ASA, da kvaliteten af deres krydderier altid er utrolig høj.

Hjemmelavede pebernødder - nem opskrift på pebernødder

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.