Krydret julekage med romsmørcreme

Udgivet af den 20. december, 2014 i Desserter og kager | 6 kommentarer


Krydret julekage med romsmørcreme

Her i juledagene er det rigtig hyggeligt at trisse rundt i køkkenet og bage lækkerier. Jeg fik lyst til at bage en julekage med varme krydderier og en smørcreme med masser af rom, så vi kunne komme lidt i julestemning herhjemme. Den smager skønt til en varm kop te, gerne med en rom ved siden af – det er jo jul. 

 

Julekage med varme krydderier

Krydderierne i kagen ønskede jeg skulle være varme, dejlige julekrydderier såsom kanel og nelliker. For nyligt fik vi tilsendt nogle skønne krydderiblandinger fra ASA, heriblandt en pumpkin pie krydderiblanding. I denne var der netop de varme krydderier jeg var på udkig efter; kanel, muskatnød, ingefær og nelliker, og jeg valgte derfor at bruge denne i min kage. Resultatet blev rigtig lækkert! En svampet, lækker kage fyldt med krydderier og en skøn smørcreme. En rigtig julehyggekage!

Læs også: Opskrift på klatkager af risengrød

Hvis man ikke lige ligger inde med en sådan krydderiblanding, så kan man naturligvis bare bruge de samme krydderier (eller dem man lige føler for) og komme dem i sin kage. Alle former for varme krydderier vil være lækkert i kagen, og man kan derfor også bare bruge opskriften som inspiration til sin egen lækre julekage med ens egne favoritkrydderier.

 

Smørcreme med rom

For at gøre kagen ekstra luksus- og juleagtig valgte jeg at komme en romsmørcreme i. Jeg har faktisk aldrig været særlig gode venner med smørcreme. De få gange jeg før har forsøgt mig med en smørcreme, er det blevet noget rod, som smagte alt for sødt. Men med denne opskrift får man en tyk, lækker smørcreme med et godt spark af rom! Rommen skærer igennem det fede, hvilket jeg synes klæder smørcremen rigtig godt.

Læs også: Opskrift på æbleskiver med kærnemælk

Er man ikke til rom kan man vælge at bruge noget andet. Man kan for eksempel smage cremen til med Grand Marnier eller bare lidt citronsaft i stedet for rom. Men kagen smager også dejligt for sig selv uden smørcremen – den er bare ekstra luksus.

Krydret julekage med romsmørcreme

Krydret julekage med romsmørcreme

Opskriften er til ca. 4-6 personer, og den er bagt i en springform, som er 18 cm i diameter.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Bagværk
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Krydret julekage

  • 125 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. pumpkin pie krydderi (se note)

Smørcreme med rom

  • 100 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk. mørk rom

Sådan gør du

Krydret julekage

  • Smør og brun farin røres grundigt sammen. Tilsæt æggene tilsættes ét af gangen mens der røres.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver og pumpkin pie krydderi sammen.
  • Tilsæt melblandingen til æggemassen og rør dejen grundigt sammen.
  • Smør en springform (ca. 18 cm. i diameter) og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  • Lad kagen køle af inden den flækkes og smøres med smørcreme. Drys kagen med flormelis inden servering.

Smørcreme med rom

  • Kom det bløde smør op i en skål og sigt flormelissen i.
  • Tilsæt rom og pisk smørcremen godt sammen til den er dejlig cremet. Smag evt. til med mere rom.

Noter

Jeg brugte en pumpkin pie krydderiblanding fra ASA, som består af kanel, muskatnød, ingefær og nelliker. Har du ikke noget pumpkin pie krydderiblanding, kan du bare bruge de samme krydderier i stødt stand. Prøv dig frem med dine yndlingskrydderier og blandingsforhold.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Maiken Bundgaard

Madøre med en forkærlighed for bagning og surdejseksperimenter. Jeg er vild med at lave simple, lækre og nærende retter, som bringer glæde i hverdagen. Økologi, kvalitet og råvarer i sæson er nøgleord i mit køkken. I øvrigt så er jeg Martins bedre halvdel, også kendt som fru rigeligtsmør.

6 Kommentarer

  1. Hej Martin
    Den julekage lyder som en god ide, til næste år :-). Som altid rigtig gode fotos. Glædelig jul og godt nytår.
    /Søren

    • Hej Søren,

      Tak skal du ha’ 🙂 Det var en rigtig god kage, som Maiken fik bagt, så den kan du roligt gi’ dig i kast med.

      Du må også have en go’ jul og et godt nytår 🙂

      • Kan kagen laves et par dage i forvejen, uden at blive tør? Og så lægges sammen, når man skal bruge den? 😊

        • Hej Christina

          Jeg er nervøs for, at kagen bliver tør, hvis du laver den flere dage i forvejen, inden den lægges sammen. Men jeg tror sagtens, at du kan bage den dagen før, det ville jeg i hvert fald vælge at gøre 🙂
          Lad mig gerne høre, hvad du vælger, og hvordan det fungerer.

          Hilsen Maiken

  2. Dejlig kage.. men kunne godt bruge et målgivende blandingsforhold i krydderierne.

    • Hej Birthe

      Jeg er glad for, at du kunne lide opskriften. Det er længe siden, at jeg sidst har lavet kagen, og det er en rigtig god idé at få nogle præcise blandingsforhold angivet. Det er jo ikke altid man lige har pumpkin spice liggende 🙂 Jeg må se at få lavet kagen igen, så opskriften kan blive tilpasset.

      Hilsen Maiken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!