Hjemmelavet knækbrød er super nemt at lave og fungerer alletiders som en snack i løbet af dagen. Rugmelet gør, at de er ekstra mættende, og så smager de bare fantastisk!
Jeg har efterhånden bagt disse knækbrød utallige gange. Nogle gange bager jeg en bradepandefuld, som denne opskrift passer til, og andre gange bager jeg en stor portion og varierer knækbrødene lidt. Det er nemlig også noget af det lækre ved denne opskrift; de kan nemt varieres efter humør, eller ud fra hvad man lige har i køkkenskabet.
Læs også: Scones med tranebær og kardemomme
Jeg har prøvet med en masse forskellige slags kerner, og der er ikke noget, der er forkert. Denne opskrift er min personlige favorit, og det er en god grundopskrift. En anden lækker variant er at tilføje en god teske let knuste fennikelfrø. Det giver en dejlig anissmag til knækbrødet, som passer perfekt, hvis de skal serveres til lidt god ost. Jeg har også prøvet at drysse de udrullede knækbrød med havsalt og friskhakket rosmarin (tørret ville også fungere upåklageligt), hvilket gjorde dem gode til bare at snacke for sig selv.
Hjemmelavet knækbrød – den perfekte snack
Knækbrødene er gode, hvis du ligesom jeg godt kan lide at have en snack med til formiddagen eller eftermiddagen i skolen eller på arbejdet. De kan sagtens spises som de er eller med smør, marmelade eller ost på. Jeg har også før pakket dem lidt fint ind og givet dem som en spiselig værtindegave sammen med et glas hjemmelavet syltetøj. Hjemmelavede gaver er altid et hit og det er disse knækbrød virkelig gode til.
Hjemmelavet knækbrød - en nem opskrift på knækbrød
Ingredienser
- ½ dl græskarkerner
- ½ dl solsikkekerner
- ½ dl hørfrø
- 1 dl finvalsede havregryn
- 1,75 dl rugmel
- 1 dl koldt vand
- ½ dl olie (jeg bruger en blanding af solsikke- og olivenolie)
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. ½ cm tykkelse.
- Fjern det øverste lag bagepapir, og læg bagepapiret med den udrullede dej over på en bradepande. Skær knækbrødene ud i den ønskede størrelse med en skarp kniv.
- Bag knækbrødene ved 200 grader i 15-20 minutter, til de begynder at blive let gyldne.
- Lad dem køle af på en bagerist, og knæk så brødene fra hinanden.
Noter
De kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge.