Scones med tranebær og kardemomme

Udgivet af den 6. januar, 2015 i Desserter og kager | 2 kommentarer


Scones med tranebær og kardemomme

På en langsom søndag morgen, hvor man rigtig skal hygge og ikke behøver at skynde sig, der er det virkelig luksus med sådan en omgang nybagte scones. Vi spiste dem på netop sådan en søndag, og med en varm kop kaffe og et blødkogt æg til så er lykken gjort. De gør sig dog også godt til eftermiddagskaffen eller måske som en del af en brunch. 

 

Variationer af scones

Det er ikke første gang jeg bager scones, men førhen har jeg altid bagt dem med chokolade og mere set dem som en slags kage til kaffen. I denne omgang prøvede jeg noget nyt og tilsatte i stedet tørrede tranebær og kardemomme. Kardemomme er mit yndlingskrydderi for tiden. Det er et skønt, varmt og hyggeligt krydderi især her i vintermånederne. Sammen med tranebærrene smagte det rigtig dejligt. Vi flækkede de nybagte scones og smurte koldt smør på – det er bare godt! Det er som sagt lidt luksus at spise disse scones til morgenmad, men nogle gange må man gerne forkæle sig selv lidt med noget ekstra lækkert.

Læs også: Hjemmelavet knækbrød – en nem opskrift på knækbrød

Man kan sagtens vælge at udelade kardemomme og tranebær og i stedet tilsætte hakket chokolade, hvis man foretrækker det. Rosiner er også en god mulighed. I det hele taget kan man gøre lige som man vil med sine scones – mulighederne er mange!

Læs også: Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade

Når man bager scones, så er det vigtigt, at man ikke ælter dejen, men blot lige samler den inden man former den og skære den ud. Dette er en lidt våd dej, men det kan sagtens lade sig gøre at få dem formet og skåret ud, og de færdige scones er lækre og saftige. De er klart bedst helt nybagte, og de skal helst spises den dag, de er bagt. Heldigvis så er de nemme og hurtige at bikse sammen, så man kan lave dem på ingen tid, så de er klar til morgen- eller eftermiddagskaffen.

Scones med tranebær og kardemomme

Scones med tranebær og kardemomme

Opskriften giver 8 scones.
Ret: Bagværk
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 30 g sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 50 g koldt smør
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 50 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde

  • Mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme blandes sammen i en skål. Den kolde smør smuldres i med fingrene.
  • Tilsæt tranebær, æg og mælk og miks dejen sammen med en gaffel.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og saml den hurtigt (den skal ikke æltes, men blot lige samles sammen).
  • Form dejen til en firkant på ca. 3 cm tykkelse og skær 8 stykker ud.
  • Bag dine scones ved 200 grader i 10-12 minutter.

Noter/Anretning

Spis de hjemmebagte scones med koldt smør samme dag som de er blevet bagt.

 

2 Kommentarer

  1. Mums, en lækker variant! Det skal prøves 🙂
    Sidst jeg lavede scones, var det i en ostevariant (med lagret cheddar) som tilbehør til en cremet grønærtesuppe med fed creme fraiche og sprød bacon. Det var altså heller ikke tosset!

    Tak for en bedre end god blog, som er meget inspirerende. Keep up the good work! 🙂

    • Tak skal du have – synes bestemt du skal prøve dem, de er rigtig lækre og total luksusmorgenmad 😀

      Det lyder virkelig godt med cheddar! Er selv ret vild med cheddar, så må da prøve at lave den slags scones på et tidspunkt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!