Crumble med æble og solbær

Udgivet af den 28. april, 2012 i Desserter og kager


Crumble med æble og solbær

Så blev det tid til første indlæg med billede taget med det nye kamera. For jer der ikke har set, at jeg har fået opgraderet min iPhone 4 til et rigtig lækkert Nikon DSLR kamera.

Efter vi havde spist igår aftes var både kæresten og jeg lidt lækkersultne, så jeg gik i køkkenet for at se, hvad jeg kunne finde på, hvilket der kom denne lækre crumble ud af.

Læs også: Galette med blommer, honning og timian

Vi havde et par æbler, en pose solbær (som jeg havde plukket  sidste år) i fryseren, lidt hvid chokolade og hasselnødder liggende, så jeg gik straks igang. Normalt bager man en crumble i et tærtefad, men da jeg bare skulle lave to portioner, brugte jeg mine små Le Creuset stentøjsgryder.

Læs også: Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade

En crumble er nok verdens nemmeste kage og består bare af frugt og en crumble-dej, som tager 2 min. at bikse sammen. Frugten kan selvfølgelig varieres i det uendelige, ligeså vel som nødderne (hasselnødder kan f.eks. erstattes med mandler) og sukkeret (man kan f.eks. bruge rørsukker eller muscovadosukker i stedet for alm. sukker) kan varieres.
Jeg valgte at komme lidt grofthakket hvid chokolade i sammen med solbærerne for at give lidt ekstra sødme til crumblen.

Opskrift på crumble med æble og solbær

Opskriften passer til 2 små Le Creuset stentøjsgryder.

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 1 håndfuld solbær
  • ca. 30 g hvid chokolade
  • 40 g mel
  • 40 g sukker
  • 40 g koldt smør
  • 30 g hasselnødder
  • En ekstra klat smør og sukker til formene
  • Skyr til servering

Start med at lave crumble-dejen; bland mel, sukker og smør sammen. Smuldrer det med fingrene til det har samme konsistens som revet parmesan. Hak nødderne groft og bland dem i dejen.

Smør formene med smør og drys med sukker. Hak chokoladen. Skær æblerne ud og læg et lag æbler i bunden. Fordel solbærerne ovenpå sammen med den hvide chokolade. Fordel resten af æblerne ovenpå (husk at der også skal være plads til dejen).

Slut af med et lag crumble-dej, der dækker helt. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er flotte og gyldne (ca. 30 min.)

Server med en klat skyr.

God appetit

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.