Cheesecake med brombærpuré

Udgivet af den 10. november, 2011 i Desserter og kager | 4 kommentarer


Cheesecake med brombærpuré

Hjemme ved os har vi den ordning, at Martin laver mad og jeg bager kagen. Og det synes jeg er en alletiders ordning, for jeg elsker at bage forskellige kager og lave desserter.

Jeg har længe haft lyst til at give mig i kast med en cheesecake, og har egentlig bare manglet anledningen, så nu hvor vi fik gæster, mente jeg, at det var tiden. Det tog lidt tid at beslutte, hvilken opskrift der skulle tages udgangspunkt i, da der jo findes mange forskellige udgaver af den skønne kage. Det endte med at blive en no-bake chessecake og en rigtig lækker frisk en af slagsen. Ofte synes jeg, at cheesecakes kan være rimelig tunge, og det er ikke så smart når det er en del af en 3-retters menu, men den her var yderst frisk i smagen, både på grund af citronskallen, der var i, men også på grund af den lækre brombærpuré på toppen.

Det var første gang, at jeg arbejdede med husblas, og jeg var blevet rimelig nervøs, for mange steder stod der, at det var noget besværligt noget at arbejde med, men jeg synes nu, at det gik helt fint. Så vidt jeg har forstået, er det vigtige når man arbejder med husblas, at man følger anvisningen på pakken og derved får udblødt det ordenligt inden man går i gang. Og hvis man derefter er forsigtig og holder sig til opskriften, så burde det ikke gå galt, det gjorde det i hvert fald ikke for mig, og jeg er som sagt nybegynder til det.

Læs også: Gâteau Marcel – opskrift på den bedste chokoladekage

Er man lidt en cheesecake-skeptiker, men vil man alligevel gerne prøve sig lidt frem, så vil jeg anbefale denne opskrift. Det viste sig nemlig, at en af vores gæster på aftenen ikke var så vild med cheesecake, men denne kunne han godt lide, netop fordi den er væsentligt lettere end mange andre. Er man derimod stor fan af cheesecake og gerne vil have en lidt mere traditionel, tungere cheesecake, ville jeg nok bytte rundt på mængden af flødeost og creme fraiche, eller  lave en halv gang ostemasse mere. Skulle jeg lave den en anden gang, ville jeg nok vælge at bytte rundt på mængderne, selv om kagen også var skøn på denne måde.

Cheesecake med brombærpuré

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Servings: 8
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

Kiksebund

  • 75 g smør
  • 200 g digestivekiks
  • 40 g sukker

Ostefyld

  • 4 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 100 g neutral flødeost
  • 200 g creme fraiche 18%
  • Fintrevet skal af 1 øko citron

Brombærpuré

  • 2 blade husblas
  • 200 g brombær
  • 80 g sukker

Fremgangsmåde

Kiksebund

  • Smørret smeltes og kiksene knuses groft.
  • Bland smør, knuste kiks og sukker og tryk massen godt ned i en smurt springform (24-26 cm. i diameter). Som I kan se på billedet brugte jeg en espressostamper, men ellers kan man bruge en grydeske eller bare hænderne.
  • Bag bunden i ca. 10 min. ved 170 grader.
  • Når bunden er færdigbagt tages den ud og køles af inden ostemassen kommes ovenpå.

Ostefyld

  • Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. (eller følg anvisningen på pakken).
  • Pisk æggehviderne stive i en skål og pisk derefter æggeblommerne med sukker og vaniljekornene i en anden skål, til det er cremet og hvidt.
  • Afdryp husblassen ved at knuge den i hånden, så det overskydende vand kommer væk.
  • Smelt husblassen i en lille gryde ved svag varme. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt flødeosten under grundig omrøring.
  • Kom flødeost og husblas over i en skål og vend det sammen med creme fraiche, revet citronskal og æggesnapsen.
  • Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
  • Kom ostecremen ovenpå den bagte og afkølede kiksebund, put film over og sæt kagen i køleskabet, hvor den skal stå og sætte sig i 3-4 timer inden brombærpuréen kommes på.

Brombærpuré

  • Kog brombær og sukker i nogle minutter til bærerne er kogt lidt ud.
  • Blend med en stavblender og lad det køle af et par minutter.
  • Tilsæt derefter udblødt husblas under omrøring.
  • Lad så massen køle af, dog uden at den begynder at sætte sig.
  • Hæld til sidst puréen ud over kagen og sæt den endnu engang i køleskabet i minimum 1 time, så puréen kan sætte sig.

Noter/Anretning

Inden servering tages kagen ud af køleskabet og løsnes fra springformen med en lun kniv (hold den under den varme hane og tør den af). Tag springformen af kagen og skær ligeledes hvert stykke med en lun kniv, da det giver det pæneste resultat.

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

4 Kommentarer

  1. Efter at have læst dette indlæg kan jeg kun undre mig over, at jeg ikke besøger jer oftere 🙂 Fremragende indlæg Maiken, den ser lækker ud!

    • Du skal da være velkommen 😉 Jeg skal nok hilse hende og sige mange tak 😀

  2. Den ser meget lækker ud – men jeg vil lige høre om den kan fryses? Eller hvor længe kan den stå i køleskabet?

    • Hej Nadja

      Mange tak 🙂

      Jeg tror ikke, at det er en god idé at fryse den da jeg er i tvivl om, hvordan ostemassen vil reagere på det. Det er ikke noget jeg har erfaring med men jeg kunne forestille mig, at det vil gå udover konsistensen. Lige så vel som bunden nok vil blive kedelig.

      Jeg vil umiddelbart ikke mene, at den kan holde sig meget mere end 3 dage i køleskabet.

      Håber at det var svar nok.

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!