Hjemmelavede romkugler – nem og hurtig opskrift på romkugler

Udgivet af den 30. marts, 2015 i Desserter og kager


Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler er bare virkelig godt! Jeg har altid været vild med både romkugler og træstammer fra bageren, men i virkeligheden er det jo super nemt at lave selv. Samtidig er det en alletiders måde at få brugt kagerester på. 

 

Brug dine kagerester til romkugler

Herhjemme er vi kun to personer, og det er derfor ofte svært at få spist en hel kage op, medmindre vi har haft gæster. I sådan et tilfælde kan man godt blive lidt træt af en bestemt kage, og så kan man passende forvandle den til disse skønne hjemmelavede romkugler, som går super godt sammen med eftermiddagskaffen.

Læs også: Store chokoladecookies med mandler

Jeg har valgt at bruge en god, mørk rom og ikke romessens, som ellers ofte bruges. Personligt kan jeg bedst lide at bruge rene produkter og bruger derfor sjældent essens, frugtfarve osv., når jeg bager. Jeg har det på samme måde med diverse erstatningsprodukter, som bare ikke fungerer for mig. Hvis jeg bager kage, så bruges der rigtig sukker og smør. Dermed ikke sagt, at man ikke kan bage lækre sager uden eksempelvis sukker, men så snart man prøver at erstatte tingene med for eksempel sødemidler, og dermed gøre noget “sundere”, så står jeg af. Så i disse hjemmelavede romkugler er der brugt gode kagerester og rigtig rom!

Læs også: Klatkager af risengrød – nem opskrift på klatkager

De fleste kagerester vil kunne bruges, og opskriften er ment som inspiration, da mængden af ingredienserne i høj grad vil afhænge af den type af kage, som man bruger. Hvis man bruger en tung chokoladekage som f.eks. Gâteau Marcel, så er det nødvendigt med noget syrligt marmelade, men knap så meget ekstra kakaopulver og smeltet chokolade. Men hvis man bruger en type kage uden chokolade, men med bær i stedet (jeg har før blandt andet brugt en brombær/mandelkage), så kan man skære ned eller helt udelade marmeladen og skrue op for kakao og chokolade. Det hele afhænger af kageresterne samt smag og behag.

Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler - nem og hurtig opskrift på romkugler

Opskriften giver ca. 8 romkugler.
4,34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Bagværk
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 400 g kagerester (jeg brugte en chokoladekage)
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. sød , mørk rom
  • 1 tsk. ren vaniljepulver
  • 1 spsk. marmelade (f.eks. brombærmarmelade)
  • 50 g smeltet mørk chokolade (f.eks. Valrhona Caraïbe 66%)
  • Kokosmel til at trille romkuglerne i

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne godt sammen (undtagen kokosmelet) og smag romkuglemassen til - mængderne vil variere alt efter, hvilken type kage du bruger samt smag og behag.
  • Form massen til kugler og tril dem i kokosmelet.
  • Opbevar romkuglerne på køl.

Noter

Bruger du en kage, hvori der er frugt eller bær er det ikke nødvendigt med marmeladen. Ligeledes kan chokoladen udelades, hvis du bruger rester af en god chokoladekage.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Maiken Bundgaard

Madøre med en forkærlighed for bagning og surdejseksperimenter. Jeg er vild med at lave simple, lækre og nærende retter, som bringer glæde i hverdagen. Økologi, kvalitet og råvarer i sæson er nøgleord i mit køkken. I øvrigt så er jeg Martins bedre halvdel, også kendt som fru rigeligtsmør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.