Store chokoladecookies med mandler

Udgivet af den 26. juni, 2015 i Desserter og kager | 0 kommentarer


Store chokoladecookies med mandler

Store, let sprøde og chewy chokoladecookies – det er bare godt til en kop kaffe eller et iskoldt glas mælk! Og jeg er kommet frem til den helt perfekte opskrift, som jeg har besluttet mig for at dele med jer i dag.

 

Den perfekte opskrift på chokoladecookies

Som med så mange andre kager, så har jeg længe været på jagt efter den perfekte opskrift på cookies med chokolade. Jeg leder stadig efter en masse andre ting – opskriften på den perfekte brownie er jeg eksempelvis endnu ikke kommet frem til. Men efter mange forsøg og eksperimenter (hårdt arbejde, men nogen skal jo gøre det) er jeg kommet frem til disse cookies, og de er lige som jeg vil have dem! De er store, sprøde i kanten og bløde i midten og med en skøn intens og mørk smag fra muscovadosukkeret, den mørke chokolade og mandlerne.

 

Bløde eller sprøde cookies?

I processen har jeg været forbi nogle forskellige slags cookies, både de meget bløde og de mere sprøde. Der findes et hav af forskellige måder at lave cookies på, og alle har deres egne præferencer. Jeg kan rigtig godt lide, at de har noget mørkt sukker i sig samt nogle nødder.

Læs også: Scones med tranebær og kardemomme

Jeg har valgt at hakke nødderne rimelig fint, så de bidrager med den gode smag, men ikke som store stykker i den endelige cookie. Ved at tilsætte de finthakkede mandler kunne jeg samtidig skære lidt ned for mængden af hvedemel, hvilket jeg synes giver en bedre smag. Hvilken type chokolade man bruger afhænger også af smag og behag – jeg har brugt halvt 70% og halvt 55%. Den mørke chokolade giver et let bittert modspil til sødmen, hvilket er en balance, som jeg synes er vigtig i den perfekte cookie og generelt, når man laver søde sager. Hvis det bliver for sødt, så kan det hurtigt blive for meget af det gode, og jeg stræber altid efter at give søde desserter eller kager noget syrligt eller bittert, som skaber balance i smagen.

Læs også: Hjemmelavede romkugler

Sidst men ikke mindst, så har jeg valgt at lave nogle pænt store cookies. Man kan selvfølgelig vælge at lave flere cookies ud af portionen, men jeg synes nu ikke der er noget bedre end en kæmpe stor cookie som stadig er lun fra ovnen. Vælger man at bage mindre cookies skal man være opmærksom på, at bagetiden nok skal reduceres lidt, så man stadig opnår den bløde midte i sine cookies.

Store chokoladecookies med mandler

Opskriften giver ca. 12-14 store cookies.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Bagværk
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g mørk muscovadosukker
  • 50 g hvidt sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 50 g mandler, finthakkede
  • 100 g mørkt chokolade f.eks. Valrhona Guanaja 70%
  • 100 g lys chokolade f.eks. Valrhona Jivara 40%
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Det bløde smør og de to slags sukker røres godt sammen i en skål.
  • Ægget tilsættes og røres i.
  • Hvedemel, bagepulver, salt og finthakkede mandler røres i dejen.
  • Hak chokoladen groft og rør den til sidst i dejen.
  • Form kugler af dejen (den er klistret, men kuglerne behøver heller ikke at være perfekte) og sæt dem på en bageplade (husk at lave godt med plads mellem dem – de flyder ud).
  • Tryk kuglerne lidt flade, drys med lidt flagesalt og bag dem ved 180 grader i ca. 14 minutter.
  • Lad dine cookies køle lidt af på en rist inden de nydes.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!