Panna cotta med skyr og passionsfrugt

Udgivet af den 29. januar, 2016 i Desserter og kager | 0 kommentarer


Panna cotta med skyr og passionsfrugt

Panna cotta er en skøn dessert, der efterhånden er blevet lavet i alverdens afskygninger, og selvom den klassiske panna cotta smager dejligt, så skal man også prøve noget nyt engang imellem. Her har jeg lavet panna cotta med skyr og passionsfrugt, som er et skønt alternativ til den klassiske panna cotta. 

 

En lettere panna cotta med skyr

I modsætning til den klassiske panna cotta, der godt kan være en lidt tung dessert, så er panna cotta med skyr en lidt lettere og friskere dessert pga. syren fra skyren, hvilket jeg faktisk synes er ret godt. Og så er panna cotta med skyr heller ikke helt så usund som en panna cotta på ren fløde, hvis altså det er noget man går op i. Er man ikke på slankekur, så kan man evt. skifte skyren ud med chokolade og lave en hvid chokoladepanna cotta som Anne au Chocolat.

Læs også: Chokolademousse med appelsin og pistaciekrokant

Jeg har valgt at toppe panna cottaen med passionsfrugt, som udover at smage skønt er fyldt med C-vitaminer og alt muligt andet godt. Passionsfrugt har en skøn eksotisk syre, som giver en dejlig kontrast til den cremede panna cotta med skyr. I stedet for passionsfrugt kan man f.eks. også skære fileter af diverse citrusfrugter, bruge friske sommerbær (når de engang kommer frem igen) eller noget helt tredje.

Panna cotta med skyr og passionsfrugt


Forb. tid30 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Servings: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 dl skyr
  • 3 dl piskefløde 38%
  • 2 blade husblas
  • 2 stænger vanilje
  • 40 g sukker
  • 4 passionsfrugter

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud af stængerne.
  • Kom vaniljekorn og de tomme stænger op i en gryde sammen med fløde og sukker.
  • Kog forsigtigt op under omrøring og tag det af varmen så snart det koger.
  • Lad det stå og trække 5-10 min. inden du tager de hele vaniljestænger op.
  • Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min. og rør det ud i fløden, når den har stået og trukket lidt.
  • Når husblassen er smeltet, piskes skyren ud i og massen fordeles i 4 serveringsskåle.
  • Sæt skålene på køl i minimum 2 timer, så panna cottaen kan sætte sig.
  • Inden servering halveres passionsfrugterne og frugtkødet skrabes ud af skallen med en ske og fordeles oven på panna cottaerne.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!