Sådan en stak amerikanske pandekager er skønne at starte søndagen ud på. De er både nemme og velsmagende, og de gør weekendmorgenmaden eller brunchbordet ekstra lækkert.
Luksusmorgenmad med amerikanske pandekager
Herhjemme gør vi ofte lidt ekstra ud af morgenmaden i weekenden. Nogle gange er det bare et godt stykke brød med ost, et blødkogt æg og varm kaffe til, og andre gange er det noget sødt som for eksempel dejlige, luftige pandekager eller surdejsvafler. I denne omgang valgte vi at spise dem med masser af ahornsirup, men de ville også være skønne med marmelade eller en masse frisk frugt. Jeg glæder mig i hvert fald til at sommeren kommer, og at de danske bær begynder at komme frem, så man kan spise pandekager med helt friske bær.
Læs også: Klatkager af risengrød – nem opskrift på klatkager
Jeg har eksperimenteret lidt med nogle forskellige opskrifter, og jeg synes, at disse er rigtig gode. Ved at piske æggehviden for sig opnår man i sidste ende en luftigere pandekage. Jeg plejer at bikse dejen sammen om aftenen, så det eneste, der skal gøres om morgenen, er at piske hviden stiv og vende den i dejen inden man bager pandekagerne. På den måde kan man hurtigt og nemt få dejlige, nybagte pandekager til morgenbordet.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 25 g sukker
- 1 stort æg (delt i blomme og hvide)
- 1½ dl mælk
- 20 g smeltet smør
Sådan gør du
- Bland mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt æggeblommen, mælk og smeltet smør og pisk det godt sammen.
- Lad dejen hvile på køl en halv times tid eller indtil næste morgen.
- Når pandekagerne skal bages røres dejen godt igennem.
- Pisk æggehviden stiv for sig selv og vend den forsigtigt i dejen.
- Bag pandekagerne ved middel varme.
Noter