Amerikanske pandekager – nem opskrift på pandekager

Udgivet af den 8. marts, 2015 i Desserter og kager | 2 kommentarer


Amerikanske pandekager

Sådan en stak amerikanske pandekager er skønne at starte søndagen ud på. De er både nemme og velsmagende, og de gør weekendmorgenmaden eller brunchbordet ekstra lækkert. 

 

Luksusmorgenmad med amerikanske pandekager

Herhjemme gør vi ofte lidt ekstra ud af morgenmaden i weekenden. Nogle gange er det bare et godt stykke brød med ost, et blødkogt æg og varm kaffe til, og andre gange er det noget sødt som for eksempel dejlige, luftige pandekager. I denne omgang valgte vi at spise dem med masser af ahornsirup, men de ville også være skønne med marmelade eller en masse frisk frugt. Jeg glæder mig i hvert fald til at sommeren kommer, og at de danske bær begynder at komme frem, så man kan spise pandekager med helt friske bær.

Læs også: Klatkager af risengrød – nem opskrift på klatkager

Jeg har eksperimenteret lidt med nogle forskellige opskrifter, og jeg synes, at disse er rigtig gode. Ved at piske æggehviden for sig opnår man i sidste ende en luftigere pandekage. Jeg plejer at bikse dejen sammen om aftenen, så det eneste, der skal gøres om morgenen, er at piske hviden stiv og vende den i dejen inden man bager pandekagerne. På den måde kan man hurtigt og nemt få dejlige, nybagte pandekager til morgenbordet.

Amerikanske pandekager

Print opskrift
5 fra 1 stemme
Opskriften er til to personer og giver ca. 10 pandekager
Forb. tid5 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid50 min
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Servings: 2
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 25 g sukker
  • 1 stort æg (delt i blomme og hvide)
  • dl mælk
  • 20 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Bland mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
  • Tilsæt æggeblommen, mælk og smeltet smør og pisk det godt sammen.
  • Lad dejen hvile på køl en halv times tid eller indtil næste morgen.
  • Når pandekagerne skal bages røres dejen godt igennem.
  • Pisk æggehviden stiv for sig selv og vend den forsigtigt i dejen.
  • Bag pandekagerne ved middel varme.

Noter/Anretning

Server f.eks. de amerikanske pandekager med ahornsirup, marmelade og/eller friske bær.

 

2 Kommentarer

  1. Hej Martin.

    Tak for en super opskrift. De var virkelig lækre og luftige.

    5 stjerner herfra 🙂

    Mvh. Alexander

    • Hej Alexander,

      Jeg er glad for at høre, at opskriften kunne bruges.

      God aften 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!