De sidste fem dage har der været mad, og især øl, i spandevis på programmet, da jeg har været en lille tur i Prag, hvilket der snart kommer et par indlæg om. Inden jeg drog afsted til Prag lavede jeg denne simple og lækre ret bestående af kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron og dertil lidt bagte grøntsager.
Salvie er en super lækker krydderurt, som jeg synes bliver brugt alt for lidt her i Danmark. Det er fantastisk til fjerkræ og lyst kød generelt (f.eks. til Saltimbocca), og steger man salvie sprødt i rigeligt smør, så udgør det en rigtig lækker og crispy topping, som jeg f.eks. fik serveret på min kalveballotine på Restaurant Lieffroy. I denne omgang valgte jeg dog at lave en grov pesto af salvie, hvidløg, citronsaft og olivenolie, som jeg marinerede kyllingelårene i inden de blev stegt i ovnen.
Ingredienser
- 2 hele kyllingelår, delt i over- og underlår
- 1 bundt salvie
- 3-4 fed hvidløg
- ½ citron, saft heraf
- Olivenolie
- ½ blomkål
- 4-5 gulerødder
- 1 rødløg, gerne med top
Sådan gør du
- Giv salvie og og hvidløg en ordentlig tur i morteren sammen med lidt olivenolie. Tilsæt citronsaft og evt. mere olivenolie indtil det har konsistens som tyktflydende pesto. Giv salviepestoen en godt skud friskkværnet sort peber og lidt salt.
- Gnub kyllingelårene godt ind i salviepestoen og lad dem marinere i 0,5-1 time på køl.
- Sæt kyllingelårene i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter.
- I mellemtiden ordnes grøntsagerne, som skæres groft ud. Vend grøntsagerne med lidt olivenolie, salt og peber og læg dem i et ildfast fad. Når kyllingen har fået 30 min. i ovnen, tages de ud og lægges oven på grøntsagerne i det ildfaste fad. Giv det hele yderligere 30 min. i ovnen, og server evt. sammen med lidt godt hjemmebagt brød.