Kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron

Udgivet af den 6. august, 2014 i Fjerkræ | 0 kommentarer


Kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron

De sidste fem dage har der været mad, og især øl, i spandevis på programmet, da jeg har været en lille tur i Prag, hvilket der snart kommer et par indlæg om. Inden jeg drog afsted til Prag lavede jeg denne simple og lækre ret bestående af kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron og dertil lidt bagte grøntsager. 

Salvie er en super lækker krydderurt, som jeg synes bliver brugt alt for lidt her i Danmark. Det er fantastisk til fjerkræ og lyst kød generelt (f.eks. til Saltimbocca), og steger man salvie sprødt i rigeligt smør, så udgør det en rigtig lækker og crispy topping, som jeg f.eks. fik serveret på min kalveballotine på Restaurant Lieffroy. I denne omgang valgte jeg dog at lave en grov pesto af salvie, hvidløg, citronsaft og olivenolie, som jeg marinerede kyllingelårene i inden de blev stegt i ovnen.

Kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron


Ret: Hovedret
Servings: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 hele kyllingelår, delt i over- og underlår
  • 1 bundt salvie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1/2 citron, saft heraf
  • Olivenolie
  • 1/2 blomkål
  • 4-5 gulerødder
  • 1 rødløg, gerne med top

Fremgangsmåde

  • Giv salvie og og hvidløg en ordentlig tur i morteren sammen med lidt olivenolie. Tilsæt citronsaft og evt. mere olivenolie indtil det har konsistens som tyktflydende pesto. Giv salviepestoen en godt skud friskkværnet sort peber og lidt salt.
  • Gnub kyllingelårene godt ind i salviepestoen og lad dem marinere i 0,5-1 time på køl.
  • Sæt kyllingelårene i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter.
  • I mellemtiden ordnes grøntsagerne, som skæres groft ud. Vend grøntsagerne med lidt olivenolie, salt og peber og læg dem i et ildfast fad. Når kyllingen har fået 30 min. i ovnen, tages de ud og lægges oven på grøntsagerne i det ildfaste fad. Giv det hele yderligere 30 min. i ovnen, og server evt. sammen med lidt godt hjemmebagt brød.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!