Kyllingefrikadeller og kartoffelsalat med kørvel og citron

Udgivet af den 26. april, 2013 i Fjerkræ


Kyllingefrikadeller med let kartoffelsalat

Som I måske har bemærket, har der været lidt stille på bloggen på det seneste, hvilket skyldes, at kæresten og jeg er flyttet i ny lejlighed. Så der har været rigeligt at se til med at pakke den gamle lejlighed ned, gøre den nye lejlighed klar til indflytning, flytte alle vores ting, pakke ud osv. Alt sammen mens universitetet og arbejdet i Cadenhead’s Whisky Shop også skulle passes. 

Det betyder dels, at der ikke rigtig har været tid til at blogge, men også, at der stort set ikke har været tid til at lave mad. Det er faktisk første gang i næsten to uger, at vi har siddet ned og fået et ordentligt måltid mad (og et glas rødvin), hvilket virkelig har været tiltrængt. Men som du måske har set på Facebook (?), lavede jeg for små to uger siden kyllingefrikadeller med en lækker og let kartoffelsalat.

Kyllingefrikadeller med let kartoffelsalat

Jeg ville egentlig ha’ lavet kyllingefrikadellerne med ramsløg, men jeg havde desværre ikke tid til en tur i skoven på den pågældende dag, og jeg var simpelthen for nærig til at betale, hvad min lokale grønthandler ville ha’ for et lille bundt. Så i denne omgang blev både kyllingefrikadeller og kartoffelsalat lavet med kørvel, hvilket også fungerede rigtig godt.

Kyllingefrikadellerne blev lavet af ganske almindelig fars med hakket kyllingekød, citronskal og kørvel. Kartoffelsalaten lavede jeg med kogte og afkølede kartofler, fennikel, forårsløg, kørvel og en vinaigrette lavet på en god rapsolie og friskpresset citronsaft.

Det er en lækker og frisk forårsret, som ikke tager ret lang tid at lave, hvis man sørger for at koge kartoflerne på forhånd og evt. laver hele kartoffelsalaten i god tid – vent dog med at vende dressingen i til lige før servering.

Kyllingefrikadeller med let kartoffelsalat

Kyllingefrikadeller og let kartoffelsalat med kørvel og citron

Opskriften giver ca. 14-16 kyllingefrikadeller og en god portion kartoffelsalat. Mængden af kyllingefrikadeller passer til ca. 4 personer, hvor mængden af kartoffelsalat nok nærmere er til 6 personer. Udover at udgøre et lækkert aftenmåltid sammen med en salat, så er kyllingefrikadellerne også lækre på et stykke friskbagt rugbrød til frokost.
Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 1 kg nye danske kartofler
  • 2 små fennikel
  • Et halvt bundt kørvel (eller anden krydderurt - f.eks. ramsløg)
  • Skal af en halv øko. citron
  • 1 bundt forårsløg
  • Saften af en hel citron
  • 10 spsk. koldpresset rapsolie

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 æg
  • 4 spsk. rasp
  • 0,5 dl mælk
  • Skal af en halv øko. citron
  • Friskkværnet peber
  • Et halvt bundt kørvel (eller anden krydderurt - f.eks. ramsløg)

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  • Skrub kartoflerne fri fra jord.
  • Kog dem i letsaltet vand i ca. 7-8 min., tag dem af varmen og lad dem trække yderligere 8-10 min. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  • Skær kartoflerne ud i mundrette stykker og sæt dem til side.
  • Snit fenniklen fint og hak forårsløg og kørvel lidt groft.
  • Pisk citronsaft og olie sammen til en vinaigrette, smag til med salt og peber, og bland det hele sammen i en skål sammen med skallen af en halv citron.

Kyllingefrikadeller

  • Hak kørvelen groft og sæt til side.
  • Rør det hakkede kyllingekød sejt med salt og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Rør farsen godt sammen og juster evt. konsistensen med mere rasp. Lad den hvile ca. 30 min. i køleskabet.
  • Form farsen til frikadeller og steg dem ved jævn varm i en god klat smør - vend dem et par gange undervejs.
  • Server de lune frikadeller sammen med kartoffelsalaten og evt. et stykke friskbagt focaccia.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.