Kylling og citron fungerer utroligt godt sammen, og jeg har allerede flere opskrifter på bloggen med denne skønne kombination. Denne gang har jeg lavet en gang citronkylling med appelsinglaserede gulerødder og kogte grønne linser fra Puy. Nemt, simpelt og super lækkert!
Appelsinglaserede gulerødder
Jeg har nu adskillige gange set kombinationen af gulerødder og appelsin rundt omkring, så nu måtte jeg hellere få prøvet det. Gulerødderne blev stegt af i rigeligt smør på panden, hvorefter jeg tilsatte et godt skvæt friskpresset appelsinsaft, som jeg lod koge ind så gulerødderne blev godt glaseret og sticky, som du kan se på billedet herunder.
Læs også: Ovnstegt kylling med salvie og citron
Det naturlige sukkerindhold i friskpresset appelsinsaft er nemlig tilpas højt til, at man kan få en lækker og sticky glasering uden at tilsætte yderligere sukker. Og til de nysgerrige, som ikke har smagt kombinationen af gulerod og appelsin før, kan jeg afsløre, at det rent faktisk smager ret godt, så det er bestemt værd at prøve!
Lækkert tilbehør til citronkylling
De appelsinglaserede gulerødder blev som sagt serveret til den skønne citronkylling. Jeg brugte kun kyllingelår, men man kan sagtens partere en hel kylling og bruge både lår, vinger og bryster. Kyllingelårene blev marineret i lidt olivenolie med salt, peber og citronskal, hvorefter de blev tilberedt i en blanding af hvidvin og friskpresset citronsaft i ovnen. Og så blev de selvfølgelig løbende glaseret med den dejlige blanding af hvidvin og citronsaft.
Læs også: Skindstegt kuller med linser, fennikel og chorizo
Grønne linser fra Puy kan godt være lidt svære at finde nogle gange, men de fleste velassorterede supermarkeder plejer at have dem. Jeg fandt dem f.eks. forklædt under navnet “delikatesse linser”. De adskiller sig fra almindelige grønne linser ved at være lidt mere faste i konsistensen, og så koger de ikke helt så let ud.
Citronkylling med linser og appelsinglaserede gulerødder
Ingredienser
Citronkylling
- 2 kyllingelår
- 1 øko. citron, skal af ½ citron og saft af 1
- Olivenolie
- 1 dl hvidvin
Kogte linser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl linser fra Puy
- 2,5 dl kyllingefond
- ½ øko. citron, skal heraf
- Bredbladet persille
Appelsinglaserede gulerødder
- Ca. 6 gulerødder afhængig af størrelsen
- Et par kviste timian
- 1 appelsin, saft heraf
- Smør
Sådan gør du
Citronkylling
- Mariner kyllingelårene i citronskal, olivenolie og lidt salt og peber i mindst 30 min.
- Kom de marinerede kyllingelår (inkl. evt. overskydende marinade) i et lille ildfast fad af passende størrelse sammen med hvidvin og citronsaft.
- Bag kyllingelårene i ca. 50-60 min. ved 200 grader og glaser løbende kyllingelårene med væden i fadet.
Kogte linser
- Skyl linserne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
- Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde til løgene begynder at blive blanke.
- Tilsæt linserne og lad dem stege med i et lille minuts tid.
- Tilsæt kyllingefonden og kog det op.
- Lad linserne simre under låg i ca. 15 min.
- Tag låget af og lad det simre yderligere 5 min. uden låg.
- Hak persillen og tilsæt citronskal og persille til linserne.
- Smag til med salt og peber.
Appelsinglaserede gulerødder
- Skræl og halver gulerødder alt afhængig af, hvor store de er.
- Steg gulerødderne i rigeligt smør på en pande sammen med et par kviste timian.
- Tilsæt den friskpressede appelsinsaft og skru ned på middel varme.
- Lad appelsinsaften koge ind og glaser gulerødderne i saften.
- Når det er ved at være kogt helt ind tilsættes et par klatter smør.
- Smag til med salt og peber.