Lasagne med kylling, spinat og spidskål

Udgivet af den 2. juli, 2012 i Fjerkræ, Pizza, pasta og ris | 4 kommentarer


Lasagne

Så er eksamensræset langt om længe overstået, og nu har vi en dejlig lang ferie i vente, hvilket selvfølgelig blev fejret med en go’ flaske vin forleden. Nu vil vi bare gerne ha’ en masse dejlig sol, så vi rigtigt kan nyde ferien. Men mon ikke den er på vej?

Jeg har længe haft lyst til at lave en kyllingelasagne med spinat, og nu fik jeg endelig gjort noget ved det. Det er et rigtig godt alternativ til den klassiske og lidt tungere lasagne, og den kan helt klart anbefales.

Jeg lavede den med hjemmelavede pastaplader, men færdigkøbte kan selvfølgelig sagtens bruges. Derudover brugte jeg kyllingebryster, hvilket resulterede i, at kødet blev en anelse tørt, så for at undgå dette vil jeg nok lave den med hakket kyllingekød næste gang, hvilket også er angivet i opskriften nedenfor.

 

Opskrift på lasagne med kylling, spinat og spidskål

Opskriften passer til en bradepande der er 31 x 22 x 6 cm – til 6 personer.

Mornaysauce

  • 6 dl mælk
  • 60 g smør
  • 50 g mel
  • Muskatnød
  • 100 g parmesanost, revet

Mornaysauce er i bund og grund bare en bechamelsauce tilsat ost. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt af gangen mens du pisker. Når al mælken er tilsat skal den koges op under omrøring til den begynder at tykne. Rør osten ud i og smag til med muskatnød, salt og peber.

Lasagne med kylling

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 500 g spinat
  • ½ spidskål
  • 1-2 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl hvidvin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 dusk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 portion mornaysauce
  • 50-100 g parmesanost, revet
  • Rasp
  • Lasagneplader af 200 g mel og 2 æg (se opskrift her)

Start med at ordne alle grøntsager – skyl spinaten meget grundigt. Brun kyllingekødet og tag det op. Svits løg og hvidløg sammen med timian og laurbærblade. Tilsæt tomatpuré og lad den stege lidt. Tilsæt kyllingekødet igen sammen med hvidvin. Kog det ind så næsten al væske er væk. Tilsæt flåede tomater og bouillon. Lad det koge ind (uden låg) til det har en passende konsistens.

Mens saucen koger ind, hakkes og sauteres spidskålen, og derefter spinaten – husk at krydre med salt og peber. Sæt begge dele til side.

Smør fadet med smør eller olie og byg så lasagnen i følgende rækkefølge: et tyndt lag kødsauce, spidskål, mornaysauce, lasagneplader, kødsauce, spinat, mornaysauce, lasagneplader og mornaysauce. Drys med masser af rasp og riv til sidst osten udover. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader til den er flot gylden (ca. 30 min.).

Lad den hvile 5-10 min. når den er kommet ud af ovnen. Server med en salat ved siden af, f.eks. en simpel salat bestående af rucola, rødløg og flager af parmesan med en vinaigrette af 1 del balsamico og 3 dele olivenolie.

God appetit

4 Kommentarer

  1. Uhm, det lyder som en rigtig dejlig sommerlasagne! 🙂

    • Det er det skam også – du skulle tage og prøve den 🙂

      Go’ weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Jeg har i dag afprøvet denne lasagne. Den blev helt fantastisk, og det er absolut ikke sidste gang, den står på menuen.

    Og så vil jeg lige benytte lejligheden til at sige tak for en spændende og opdateret madblog.

    Keep up the good work 🙂

    • Hej Ulrik

      Mange tak for din kommentar. Jeg er glad for at høre, at det blev godt 🙂 Og tusind tak for de rosende ord – og tak fordi du følger min blog 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!