Lasagne med kylling, spinat og spidskål

Udgivet af den 2. juli, 2012 i Fjerkræ, Pizza, pasta og ris


Lasagne

Så er eksamensræset langt om længe overstået, og nu har vi en dejlig lang ferie i vente, hvilket selvfølgelig blev fejret med en go’ flaske vin forleden. Nu vil vi bare gerne ha’ en masse dejlig sol, så vi rigtigt kan nyde ferien. Men mon ikke den er på vej?

Jeg har længe haft lyst til at lave en kyllingelasagne med spinat, og nu fik jeg endelig gjort noget ved det. Det er et rigtig godt alternativ til den klassiske og lidt tungere lasagne, og den kan helt klart anbefales.

Jeg lavede den med hjemmelavede pastaplader, men færdigkøbte kan selvfølgelig sagtens bruges. Derudover brugte jeg kyllingebryster, hvilket resulterede i, at kødet blev en anelse tørt, så for at undgå dette vil jeg nok lave den med hakket kyllingekød næste gang, hvilket også er angivet i opskriften nedenfor.

 

Opskrift på lasagne med kylling, spinat og spidskål

Opskriften passer til en bradepande der er 31 x 22 x 6 cm – til 6 personer.

Mornaysauce

  • 6 dl mælk
  • 60 g smør
  • 50 g mel
  • Muskatnød
  • 100 g parmesanost, revet

Mornaysauce er i bund og grund bare en bechamelsauce tilsat ost. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt af gangen mens du pisker. Når al mælken er tilsat skal den koges op under omrøring til den begynder at tykne. Rør osten ud i og smag til med muskatnød, salt og peber.

Lasagne med kylling

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 500 g spinat
  • ½ spidskål
  • 1-2 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl hvidvin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 dusk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 portion mornaysauce
  • 50-100 g parmesanost, revet
  • Rasp
  • Lasagneplader af 200 g mel og 2 æg (se opskrift her)

Start med at ordne alle grøntsager – skyl spinaten meget grundigt. Brun kyllingekødet og tag det op. Svits løg og hvidløg sammen med timian og laurbærblade. Tilsæt tomatpuré og lad den stege lidt. Tilsæt kyllingekødet igen sammen med hvidvin. Kog det ind så næsten al væske er væk. Tilsæt flåede tomater og bouillon. Lad det koge ind (uden låg) til det har en passende konsistens.

Mens saucen koger ind, hakkes og sauteres spidskålen, og derefter spinaten – husk at krydre med salt og peber. Sæt begge dele til side.

Smør fadet med smør eller olie og byg så lasagnen i følgende rækkefølge: et tyndt lag kødsauce, spidskål, mornaysauce, lasagneplader, kødsauce, spinat, mornaysauce, lasagneplader og mornaysauce. Drys med masser af rasp og riv til sidst osten udover. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader til den er flot gylden (ca. 30 min.).

Lad den hvile 5-10 min. når den er kommet ud af ovnen. Server med en salat ved siden af, f.eks. en simpel salat bestående af rucola, rødløg og flager af parmesan med en vinaigrette af 1 del balsamico og 3 dele olivenolie.

God appetit

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.