Pasta med kylling og cremet flødesauce

Udgivet af den 10. november, 2010 i Fjerkræ, Pizza, pasta og ris


Pasta med kylling og cremet flødesauce

Denne pastaret er relativ hurtig at lave, og den blev derfor også lavet en dag, hvor jeg ikke rigtig havde tid til at lave det store i køkkenet. Så jeg åbnede køleskabet og kiggede, hvad der var at arbejde med; en halv flaske hvidvin, et par porrer og lidt champignoner, en bakke blommetomater på køkkenbordet og en pose pasta i skabet. Og dette er så, hvad der kom ud af det.

Pasta er en skøn spise som egner sig glimrende til den travle hverdag, hvor der ikke altid er lige meget tid til at stå i køkkenet. Skal der laves en hurtig pastaret med flødesauce, er det altid et godt trick at hælde lidt hvidvin i og koge det ind inden fløden tilsættes. Dette giver en rigtig go’ smag til retten.

Læs også: Kylling i cider- og sennepssauce – opskrift på braiseret kylling

Til denne ret brugte jeg brystfileter fra en princip! kylling, som er en fransk frilandskylling mærket med det prestigefyldte label rouge. Kyllinger render rundt i det fri med max. 11 kyllinger pr. kvadratmeter og lever 81-110 dage. Danske konventionelt opdrættet kyllinger lever 28-45 dage og har ikke ret meget plads – der må gå op til 20 kyllinger pr. kvadratmeter. Dagslys er heller ikke noget, de ser meget af. Dette går selvfølgelig ud over smag, næring og ikke mindst kyllingernes velfærd. Så her er princip! label rouge kyllinger et rigtig godt alternativ til de billige konventionelt opdrættede kyllinger. En kylling på ca. 1,5 kg. koster omkring 90,- på tilbud og er hver en krone værd.

princip! kylling - Pasta med kylling og cremet flødesauce

Pasta med kylling og cremet flødesauce

Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • Pasta til 4 personer jeg brugte ca. 400 g penne fra Il Fornaio
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g blommetomater
  • 1-2 porrer
  • 1 lille squash
  • 250 g champignoner
  • 1-2 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde 38%

Sådan gør du

  • Rens grøntsagerne og skær dem ud.
  • Skær tomaterne i kvarte (hvis de er små, kan du bare nøjes med at halvere dem).
  • Derefter skærer du kyllingefileterne ud i mundrette stykker.
  • Varm en dyb pande eller gryde op og brun kyllingekødet godt af i en blanding af olie og smør.
  • Sæt en grydefuld vand over til pastaen med lidt salt i (en god tommelfingerregel er 1-10-100 = 1 l. vand, 10 g salt til 100 g pasta).
  • Når kyllingekødet er brunet af tilsættes løg og hvidløg, som steger med lidt.
  • Tilsæt så porre og champignoner og lad det stege med til champignonerne er faldet lidt sammen.
  • Tilsæt så tomater, squash og hvidvin og lad hvidvinen reducere til ca. det halve
  • Tilsæt fløden og lad det stå og småkoge i 5-10 min. uden låg. Kog i mellemtiden pastaen.
  • Når saucen har stået og hygget sig lidt, smager du til med salt og peber.
  • Vend den sammen med den friskkogte pasta og server straks, evt. med lidt friskhakket krydderurter på toppen.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.