Kyllingepie med porre og sprød butterdej

Udgivet af den 12. januar, 2015 i Fjerkræ | 2 kommentarer


Kyllingepie med porre og sprød butterdej

Kyllingepie med porre og sprødt butterdejslåg er det perfekte måltid til det grå og stormfulde vejr som weekenden har budt på. I sådan et vejr skal der nemlig rigtig comfort food til, hvis du spørger mig. 

Oprindeligt ville jeg egentlig have lavet det som en stor kyllingepie, men når man kun er to personer, så er mine små Le Creuset stentøjsgryder altså bare rigtig gode til portionsanretninger.

Læs også: Tarteletter med kylling, asparges og ærter

Jeg valgte at skære lårene af kyllingen og smide dem i fryseren til en anden dag – brug dem evt. til en gang kylling i cider- og sennepssauce. Derudover fik jeg lige knap 1,5 liter fond ud af at koge kyllingen, og da der kun skal bruges 0,5 liter til fyldet, så var der også lidt fond til fryseren, som f.eks. kan bruges til en lækker risotto. Dette betyder, at man snildt kan bespise 6-8 personer med en enkelt kylling, så selvom jeg har købt en “dyr” fransk Label Rouge kylling til 90,-, så er det stadig billig (og SU-venlig) mad.

Kyllingepie med porre og sprød butterdej

Kyllingepie med porre og sprød butterdej

Jeg valgte at skære lårene af kyllingen og smide dem i fryseren til en anden god gang, hvilket resulterede i kyllingepie til 4 personer. Lader man lårene sidde på, er der til 6 personer. Fyldet kan med fordel laves dagen i forvejen. Server evt. en frisk lille salat til de lækre kyllingepies.
Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Servings: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Kogning af kylling

  • 1 kylling
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 1 porretop
  • 1 stjerneanis
  • 10-20 hele sorte peberkorn
  • En lille krydderbuket bestående af laurbærblade, persillestilke og timian

Kyllingepie

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer (brug den ene porretop til kogning af kyllingen)
  • 1 gulerod
  • 5 dl kyllingefond
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk. hvedemel
  • Kødet fra 1 kylling , skåret i mundrette stykker
  • 1 bundt bredbladet persille (brug stilkene til kogning af kylling)
  • Friskpresset citronsaft
  • Butterdej

Fremgangsmåde

Kogning af kylling

  • Fjern evt. skindet fra kyllingen og gem det til en anden god gang.
  • Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Kog op.
  • Ordn grøntsagerne i mellemtiden og skær dem groft ud.
  • Skum godt af når vandet nærmer sig kogepunktet og tilsæt så de resterende ingredienser.
  • Lad kyllingen koge i 1 times tid.
  • Tag forsigtigt kyllingen op af gryden og lad den køle af.
  • Sigt fonden og kog den evt. yderligere ind at efter, hvor kraftig en fond du ønsker.
  • Pil kødet af kyllingen og sæt det til side.

Kyllingepie

  • Snit løg og hvidløg fint og porrer og gulerødder i lidt større stykker. Hak persillen fint og sæt den til side.
  • Sauter løg og hvidløg i en blanding af olivenolie og smør og tilsæt porre og gulerødder når løgene begynder at blive blanke. Lad det hele sautere i ca. 5 min.
  • Tilsæt kyllingefond og hvidvin og lad det koge ind til ca. det halve.
  • Rør hvedemel ud i creme fraichen og rør det ud i fond og hvidvin. Lad det koge videre yderligere et par minutter og tilsæt så kyllingekødet.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft og tilsæt den friskhakkede persille.
  • Fordel fyldet i et ildfast fad eller små individuelle forme og lad det køle af.
  • Dæk din(e) form(e) med butterdej og bag den/dem ved 200 grader i 20-30 min.

 

2 Kommentarer

  1. Uhmmmm lækkert lækkert. Din blog må straks føjes til mine favoritter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!