Under Lindetræet – klassisk gourmet i hjertet af Odense

Udgivet af den 31. juli, 2016 i Restaurantbesøg


Under Lindetræet, Odense, Champagne

Restaurant Under Lindetræet er beliggende i en mere end 200 år gammel bygning lige overfor H.C. Andersens hus midt i Odense. Der er med andre ord lagt op til en oplevelse i skønne omgivelser, når man træder ind af døren. 

For omkring 5 måneder siden besøgte jeg Falsled Kro sammen med Mads fra Madsvin.com og Erland fra Fjordrejen.dk. Vi havde en forrygende aften, så allerede samme aften besluttede vi os for at tage ud og spise sammen et par gange om året, og nu var turen kommet til Restaurant Under Lindetræet i Odense. Jeg har tidligere besøgt Under Lindetræet ifb. med deres utroligt populære brunch, og jeg har ligeledes spist frokost der et par gange. Og både brunch og frokost kan varmt anbefales! Og nu var det så endelig blevet tid til at prøve den helt store aftenmenu, som de meget passende har kaldt “Eventyrmenu”.

Køkkenet styres af Brian Madsen, som bl.a. har været på Le Poisson, som efter sigende skulle være Zürics bedste fiskerestaurant og den 3-stjernede L’Auberge de Ill i Alsace. Herhjemme har han været på både Fakkelgården, Sortebro Kro og Falsled Kro. Med andre ord fejler Brian Madsens CV bestemt ikke noget, så vi var alle tre ret spændte på, hvad denne aften på Under Lindetræet måtte byde på.

Under Lindetræet, Odense, Snacks

Blødkogte vagtelæg med karse og rejechips med fjordrejer

Snacks og champagne

Da vi var blevet budt velkommen, hjulpet af med overtøjet osv. startede aftenen (selvfølgelig) ud med snacks og champagne. Snacks i form af perfekt blødkogte vagtelæg serveret med en smule karse og røg, et lille agurkeshot serveret med sprødt kyllingeskind og en lille rejechip med mayo og fjordrejer. De perfekt blødkogte vagtelæg manglede desværre lidt salt, men smagte ellers ganske dejligt. Agurkeshottet smagte friskt og intenst af agurk, og det sprøde kyllingeskind bidrog med salt og fedme – lækkert! Rejechippen med mayo og fjordrejer var også en ret lækker og velsmagende snack.

Champagnen var en Brut Reserve, R. Pouillon (hvis ikke jeg husker helt galt). Det var en dejlig frisk og fint balanceret champagne, der fungerede glimrende til de tre snacks. Bestemt en dejligt måde at starte aftenen ud på.

Under Lindetræet, Odense, Pighvar, hestebønner, ærter, østers, strandportulak

Stegt pighvar med ærter, hestebønner, østers og strandportulak

Pighvar og østers

Efter et dejligt glas champagne og tre lækre snacks var vi klar til at få serveret første forret. Men inden vi fik serveret forretten kom der lidt hjemmebagt brød på bordet samt smør og en hjemmelavet friskost til. Brødet var stadig lunt og smagte dejligt, og jeg var især begejstret for den hjemmelavede friskost, vi fik serveret til. Og så kom forretten på bordet: et stykke perfekt stegt pighvar, der blev serveret med ærter, hestebønner, strandportulak og en intens og skummende sauce lavet på østers. Hetil fik vi et glas 2014 Clos des Lunes, Lune Blanche fra Bordeaux, som var et dejligt glas hvid Bordeaux, der var en smule blomstret i næsten og havde en god syre. En vin der gjorde det glimrende til det flotte stykke pighvar.

Under Lindetræet, Odense, skinke, tomat

Parmaskinke med tomat på tre måder og basilikum

Skinke og tomat

Næste servering skulle vise sig at overraske en smule for den så ærlig talt ikke ud af ret meget, da den kom på bordet. Retten bestod i bund og grund “bare” af skinke og tomat. Skinken var en parmaskinke og tomaterne i form af hele bagte (tror jeg) tomater, tomatconcasse (tomatkød, der er skåret i små ensartede tern), en skum på tomat og en tomatconsomme. Retten var pyntet af med lidt basilikum og hjulkrone, og så fik vi også serveret nogle tynde skiver ristet lyst brød med basilikum til. Og så smagte det bare godt! Tomaterne var enormt intense i smagen, og den klassiske kombination af skinke, tomat og basilikum blev lige løftet et niveau.

Læs også: MASH Odense – amerikansk bøfhus i særklasse

Til denne middelhavsinspirerede servering fik vi serveret et dejligt glas tysk sauvignon blanc fra Pfalz. Nærmere bestemt en 2015 Wageck Bisserheim, som var utrolig grøn og sprød i sit udtryk samtidig med, at den stadig havde lidt af den klassiske blomstrede note, som kendetegner sauvignon blanc. Det grønne udtryk i vinen, som ledte tankerne hen mod duften af tomatstilk, fungerede rigtig godt til retten, som havde en meget intens smag af tomat. Derudover fungerede den blomstrede sødme godt til parmaskinken. Alt i alt et rigtig fint match og en ganske velsmagende ret.

Under Lindetræet, Odense, Røget laks

Hjemmerøget laks, lakserogn, rygeost, salater og sprødt rugbrød

Hjemmerøget laks og rygeost

Næste servering var Under Lindetræets egen hjemmerøgede laks, som på helt klassisk vis blev serveret med rygeost, lakserogn, salater og sprødt rugbrød. Man kommer ikke uden om, at det er en smagskombination, som bare smager godt, og det gjorde den bestemt også i denne servering. Men taget niveauet af de to første serveringer i betragtning, så faldt denne servering simpelthen til jorden. Det smagte dejligt, men det var efter min mening en lidt for kedelig servering.

Læs også: Hotel Hesselet – god mad i skønne omgivelser

Til den hjemmerøgede laks fik vi serveret en 2013 Riesling Langenlois fra Fred Loimer i Kamptal, Østrig. Det var et dejligt frisk glas riesling med en fin mineralitet og friske citrusnoter, som matchede den fede røgede laks glimrende.

Under Lindetræet, Odense, dyreryg, dyrekølle

Dyreryg og -kølle, majroer, porre, nye danske kartofler og sauce

Dyrevildt og sommergrøntsager

Nu var det blevet tid til hovedretten, og her var vi så heldige at få en skøn servering med dyrevildt. To stykker perfekt stegt dyrevildt – hhv. dyreryg og dyrekølle – blev serveret i en skøn forening med spæde majroer, babyporrer, tyttebær, nye danske kartofler og urter og hertil en intens indkogt sauce. Det var en smuk og utroligt velsmagende hovedret, hvor alle elementer på tallerkenen var perfekt tilberedt og blev bundet fint sammen af den nærmest sirupagtige sauce.

Læs også: Falsled Kro – en rejse værd

Hertil fik vi serveret et relativt ungt glas rødvin fra Bordeaux i form af en 2012 Saint Emilion Grand Cru fra Chateau Bernateau. Vinen var lavet på 70% merlot, 25% cabernet franc og 5% petit verdot og havde godt med tanniner. Umiddelbart fandt jeg vinen en smule kedelig, og jeg synes ikke, at den havde ret meget at byde på, men takket være den unge alder og tanninerne fungerede den fremragende til hovedretten.

Under Lindetræet, Odense, Franske oste

Et udvalg af franske oste

Et udvalg af franske oste

Efter den dejlige hovedret fik vi lige en naturlig pause inden det blev tid til ost. Osteserveringen bestod af tre franske oste, som alle var af den cremede type. Den første var en Chaource, som er en relativ fed hvidskimmelost fra Champagne, som er lavet på komælk. Den næste var en Brie de Montereau, som også er en hvidskimmelost på komælk, og den sidste var en Langres, som er en rødkitsost fra Champagne, som også er lavet på komælk. Udover de tre oste fik vi også serveret lidt hjemmebagt knækbrød og tre slags garniture: stikkelsbærkompot, salte valnødder og oliven.

Læs også: Restaurant Lieffroy – gourmet med udsigt

Jeg var især begejstret for de to første oste (Chaource og Brie de Montereau), mens jeg fandt rødkitsosten en smule kedelig. Derudover havde jeg nok også foretrukket et lidt mere varieret udvalg af oste. Knækbrødet var super lækkert, og stikkelsbærkompotten ligeså. Til gengæld var jeg ikke så begejstret for hhv. oliven og valnødder til osten, da jeg ikke synes, at salt garniture gør sig særligt godt til den slags oste.

Til de tre oste viste det sig, at vi skulle have et glas belgisk øl, der efter brygning bliver fyldt på flaske og sat i en pupitre, hvorefter de bliver vendt dagligt for til sidst at blive degorgeret, ligesom man gør med champagne. Derudover er øllet brygget med champagnegær. Øllen var en Deus Brut des Flandres fra Brouwerij Bosteels, som desværre hverken faldt i min eller mine medspiseres smag.

Under Lindetræet, Odense, Dessert, Jordbær

Jordbær og hyldeblomst, hvid chokolade og financiers

Jordbær og hyldeblomst

Aftenens sidste servering kom på bordet beståeden af smagfulde danske jordbær, hvid chokoladecreme, financiers med rabarber, hyldeblomstgele og en jordbærsorbet. Ved servering blev der yderligere sprøjtet en form for hyldeblomst udover gennem en forstøver, hvilket var med til at fremhæve hyldeblomsten i desserten. Det var en flot og velsmagende dessert, og min eneste anke er, at sorbeten (desværre) ikke sad i skabet. Den smagte ikke nok af jordbær og var en anelse krystalliseret – ikke meget, men nok til, at konsistensen på isen ikke var helt, som den skulle være. Men bortset fra det var det en ganske velsmagende dessert. Til desserten fik serveret et glas Malvira Birbet Brachetto, som er en italiensk mouserende dessertvin, der havde noter af bl.a. jordbær og passede helt perfekt til desserten.

 

En dejlig aften på Under Lindetræet

Vi sluttede aftenen af med en kop kaffe og hjemmelavede petit fours, som smagte dejligt, omend vi var ved at være godt fyldte. Vi var alle tre enige om, at det havde været en god og ikke mindst hyggelig aften. Når jeg sidder og tænker tilbage på aftenen er der ingen tvivl om, at de to retter jeg husker bedst var pighvar og dyrevildt. For selvom det var en god aften med en masse dejlig mad, så synes jeg også, at der var plads til forbedring.

Jeg undrede mig især over rækkefølgen af de tre forretter, da det for mig virkede en smule spøjst at starte ud med en varm forret for efterfølgende at få serveret to kolde forretter. Og selvom forretten med skinke og tomat var vanvittig velsmagende, så synes jeg ikke den passede ind i den røde tråd, der ellers var igennem menuen. Det er efter min overbevisning små detaljer som disse, der adskiller en god aften fra en helt fantastisk aften.

Læs også: Restaurant Pasfall – klassisk kogekunst på højt niveau

Køkkenet på Under Lindetræet er rimelig klassisk og maden, der bliver serveret er generelt utrolig velsmagende. Jeg har kun gode erfaringer med både brunch og frokost på Under Lindetræet, og der er heller ingen tvivl om, at maden, der blev serveret denne aften var lækker og velsmagende. Det var dog min oplevelse af aftenmenuen, at køkkenet ikke levede helt op til det fulde potentiale. Flere af retterne beviste, hvad Under Lindetræets køkken kan, så hvis der bare blev rettet op på de små detaljer, og det høje niveau havde været konsistent hele aftenen igennem, så ville Under Lindetræet være blandt byens bedste restauranter.

Restaurant Under Lindetræet ligger lige overfor H.C. Andersens hus på Ramsherred i hjertet af Odense.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.