Min kæreste og jeg var i starten af december på Restaurant No 61 i Odense og spise. Restaurant No 61 er en lille, hyggelig, rustik restaurant i hjertet af Odense. Maden er inspireret af det klassiske franske landkøkken med udgangspunkt i lokale råvarer af høj kvalitet.
I oktober åbnede de vinbar i lokalerne ved siden af, hvilket jeg er stor tilhænger af – især fordi det er den eneste vinbar, vi har her i Odense.
Før i tiden lå der en vinbar midt i gågaden der hed El Mundo, men den lukkede (desværre) relativt hurtigt igen, så nu er No 61 Vinbar den eneste vinbar vi har i Odense.
På Restaurant No 61 kører de med to seatings, hvilket betyder, at man kan vælge at ankomme ml. kl. 17.00 og 17.30, og så har man bordet indtil kl. 19.30, eller man kan ankomme fra kl. 20.00, og så har man bordet resten af aftenen. Ifølge deres hjemmeside har de valgt at lave dette grundet den store efterspørgsel på borde, og fordi de ekstra reservationer giver dem mulighed for at tilbyde kvalitetsråvarer til lave priser.
Personligt synes jeg, at det er et ganske fint koncept, og jeg har ikke noget imod først at spise kl. 20.00-20.30. Derudover så passer første seating glimrende, hvis man skal i teateret, biografen eller lignende (som de også har skrevet på deres hjemmeside).
Læs også: Et besøg på Kok & Vin
Vi havde bestilt bord til kl. 20.00 og ankom ca. en halv time før, så vi startede med et glas Champagne Blanc de Blanc Brut, R & L Legras i vinbaren. De har et rigtig pænt udvalg af både mouserende, hvide, røde og søde vine – over 20 forskellige vine på glas med priser mellem 50,- og 110,- pr. glas. Derudover er der også en go’ håndfuld vine, der er lidt dyrere, som kun kan købes som hele flasker. Skulle man ha’ lyst til en snack eller en lille let anretning til vinen, er dette også muligt. Jeg har én gang fået et charcuteriebræt med lidt skinke, pølse og bresaola med brød og oliven. Det blev serveret på et tykt rustikt bræt og smagte fantastisk.
Lidt før kl. 20.00 var der plads i restauranten, og vi blev vist hen til vores bord. Vi får menukort og vinkort, og der bliver sat vand, brød og smør på bordet. Restaurant No 61 kører med en sæsonbetonet menu, som skifter hver måned. Dog er entrecôte, tournados (med mulighed for at få stegt foie gras til) og crème brûlée fast inventar på menuen. Ligeledes er der også altid mulighed for at få ost.
Vi besluttede os begge for jordskokkesuppe med æbler, bacon og stegt foie gras til forret og meunierestegt (vendt i mel og stegt i riiigeligt smør) torsk med selleri, kål og beurre noisette (brunet smør) med mandler til hovedret. Dertil valgte vi en flaske 2009 Pafoj lavet på chardonnay/sauvignon blanc, fra Icardi i Piemonte, Italien. Det var en rigtig lækker og enormt afbalanceret vin, der matchede både forret og hovedret rigtig godt. Den havde en god syre, der gav et godt spil med de lidt “fede” retter.
Tjeneren fandt vinen frem med det samme, og åbnede den ved bordet. Ikke forfærdelig lang tid efter kom vores forretter. Tallerkenerne var blevet varmet op inden anretningen, så suppen holder sig varm i længere tid. Det var en rigtig lækker suppe og det lille stykke foie gras var lige som det skulle være. Det eneste jeg kunne sætte en finger på var, at suppen var en anelse for fed til min smag. Den kunne godt ha’ brugt lidt mere syre efter min mening. Derudover så var stegt foie gras et tilkøb (koster et tillæg på 50,-), og jeg kunne ikke rigtig forestille mig suppen serveret uden. Så det synes jeg skulle ha’ været en fast del af retten.
Efter forretten sad vi en passende mængde tid (10-15 min. tror jeg) inden hovedretten kom ind. Igen var tallerkenerne varme (thumbs up), og vi fik serveret et ordentligt stykke torsk, anrettet oven på den lækreste selleripuré, med brunet smør og så begravet i rosenkål, blomkål, hvidkål, sprøde mandler og purløg. Dertil fik vi også serveret en lille skål kartofler, hvilket egentlig var ret overflødigt, men der var jo ingen, der tvang os til at spise dem. Torsken var perfekt stegt med en let sprød overflade, og kålen havde stadig lidt bid som den skal ha’. Alt i alt en ret vellykket ret.
Efter hovedretten var vi faktisk godt fyldte, så vi blev enige om lige at sidde lidt inden vi skulle ha’ dessert – for dessert, det skulle vi ha’! Så vi bestilte begge en gang chokoladekage med syltede bær og vaniljeis til dessert og gjorde dem opmærksom, at vi gerne lige ville sidde 5-10 min. inden desserten. Til desserten fandt tjeneren et glas Terre-Mer til os, som (så vidt jeg har forstået) er lidt en mellemting mellem en tør rødvin og en sød portvin.
Efter lidt tid var vi klar igen og desserten kom ind. De syltede bær var forskellige frysetørrede bær, som havde ligget i en bøtte med lidt sukker, og forskellige krydderier (bl.a. stjerneanis). Chokoladekagen var lækker svampet og smagte rigtig godt, ligeså vel som vaniljeisen havde en fuldfed smag af vanilje. En lækker, simpel dessert, som bare smager godt! Vinen fungerede også fint til og jeg tror, at en portvin hurtigt kunne gå hen og blive for sød, så vi var tilfredse med den Terre-Mer tjeneren havde fundet frem til os.
Efter desserten var vi begge godt fyldte, glade og tilfredse med et rigtig godt måltid mad og masser af go’ vin. Jeg sluttede aftenen af med en kop kaffe, mens min kæreste havde fået nok for den aften.
Nu har jeg spist på Restaurant No 61 op til flere gange, og det har været lige godt hver gang. Lokalerne og indretningen er enormt hyggelig, og der er ingen tvivl om, at det er smagen der er fokus på i køkkenet. Tjenerne er venlige og imødekommende uden at være anmassende på nogen måde.
Læs også: Klimavenlig middag på Restaurant No 61
Udvalget af vin er som sagt ret pænt, og hvad enten man vælger ét glas pr. ret eller en hel flaske er tjenerne gode til at finde en vin, der passer godt til maden.
Vi fik i alt 2 glas champagne, to 3-retters menuer, 1 flaske hvidvin, 2 glas vin til desserten og en kop kaffe og kom af med ca. 1500,-. Vi var begge glade og tilfredse da vi gik derfra, og det var hverken første eller sidste gang, jeg har været på Restaurant No 61. Personligt synes jeg, at det er en af de bedste restauranter i Odense i den prisklasse, og især hvis man kigger på mad kontra pris. Du får 3 retter for 295,- og det kan ikke gøres meget billigere andre steder og slet ikke med så god mad (i hvert fald ikke hvad jeg ved af).
Restauranten har åbent tirsdag-lørdag kl. 17.00-24.00 (køkkenet lukker kl. 22.00), og vinbaren er åben torsdag, fredag og lørdag kl. 17.00-24.00.
Restaurant No 61 ligger næsten for enden af kongensgade i Odense, og du kan læse mere på deres hjemmeside på no61.dk.