Klimavenlig middag på Restaurant No 61

Udgivet af den 11. juni, 2013 i Restaurantbesøg


Klimavenlig middag på Restaurant No 61

I starten af maj var jeg så heldig at vinde et gavekort på en middag for to til Restaurant No 61 i en konkurrence med fokus på klimavenlig mad – primært i forbindelse med, at den danske aspargessæson endelig var skudt igang. For et par uger siden var jeg så på Restaurant No 61 og spise med min kæreste Maiken, hvor vi nød en klimavenlig middag. 

Vi startede middagen med et glas lækker champagne: Brut Tradition, J. Charpentier, Champagne. Et rigtig lækkert glas champagne, som er lavet på næsten 100% pinot meunier og har en dejlig frisk aroma. Kort tid efter kom der selvfølgelig også lidt dejligt friskbagt brød, smør og vand på bordet.

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

Menuen havde køkkenet valgt for os, så vi skulle bare læne os tilbage og nyde al den lækre mad og vin, som blev serveret for os. Til forret fik vi hvide asparges fra Torup Bakkegaard med Rømørejer, ramsløgsmayonaise og krydderurter – en rigtig klassisk forårsret, som bare smager helt forrygende godt! Der var også drysset lidt sprødt brød (tror jeg) ud over, hvilket gav lidt lækkert crunch til retten.

Læs også: Restaurant Pasfall – klassisk kogekunst på højt niveau

Skulle jeg komme med nogen form for kritik til forretten, så syntes vi, at den godt kunne tåle et lille pinch salt, men det var en meget lille detalje i en ellers skøn og frisk ret. Til forretten drak vi et glas Pinot Blanc fra Paul Ginglinger 2010, som var en dejlig fed pinot blanc med masser af frugt, der passede perfekt til de hvide asparges og rømørejer.

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

Til hovedret fik vi ristet torsk med spinat, spinatcreme, parmesan og masser af krydderurter og hertil nye danske kartofler, og det var virkelig en lækker ret! Fisken var perfekt stegt, så den lige netop var glinsende i midten, og spinatcremen var dejlig fed og cremet, og retten var generelt bare rigtig mums! Det fungerede rigtig godt med kombinationen af spinat og parmesan til den ristede torsk – simpelt og lækkert!

Læs også: Franske Fristelser på Kok & Vin

Vinen til hovedretten var et stort glas Bourgogne Chardonnay, La Chablisienne 2010. Klassisk og fyldig hvid bourgogne, som smagte dejligt og komplementerede den fede og cremede fiskeret rigtig godt. Efter hovedretten spurgte v,i om det kunne lade sig gøre at få et par stykker ost til deling inden desserten. Det kunne vi selvfølgelig godt, og efter lidt tid fik vi serveret to lækre stykker ost; et stykke fransk camembert og et stykke gedeost med lidt brød og nogle syltede nødder til. To dejlige franske oste.

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

En aften på Restaurant No 61

Efter osten var det dessert-tid, og på denne årstid er det (heldigvis) svært at komme uden om rabarbere. Så her fik vi serveret en klassisk rabarbertrifli med sprøde makroner, vaniljeflødeskum og en lækker rabarberkompot lavet på de skønneste syrlige danske rabarbere, og det smagte bare godt!  Til rabarbertriflien drak vi et glas Brachetto, Ca’ du Sindic, Sergio Grimaldi, fra Piemonte i det nordvestlige Italien, som er en mouserende rødvin lavet på 100% Brachetto druer. Det er stort set bare et glas asti lavet på Brachetto-druer, hvilket givet den en flot rød farve, som du kan se på billedet ovenfor. Smagen var også meget a’la asti; sødmefuld med en smule friskhed, og så passede den fint til den skønne forårsdessert.

Vi sluttede aftenen af med en go’ stempelkande med friskkværnede bønner og hjemmebagte småkager. Vi havde en rigtig dejlig aften på Restaurant No 61 med masser af skøn mad og vin, og som altid var betjeningen god og afslappet.

Restaurant No 61 ligger næsten for enden af kongensgade i Odense, og du kan læse mere på deres hjemmeside på no61.dk.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.