I sidste uge var jeg inviteret en tur på Hotel Hesselet at spise sammen med en flok andre bloggere her fra Odense, og det skulle vise sig at være en rigtig hyggelig aften med en masse dejlig mad og vin.
Ligesom Restaurant Lieffroy, som ligger ca. 500 m længere nede af vejen, så ligger Hotel Hesselet lige ud til Storebælt, hvilket giver hotellet og den tilhørende restaurant en udsigt og nogle omgivelser, som man snildt kunne vænne sig til.
Læs også: Nyborg Destilleri – et ambitiøst og råvarebevist køkken
Da jeg ankom til Hotel Hesselet sammen med Jacqueline, Jeanett, Katarina og Emma (ja, jeg var skam kommet i rigtig godt selskab), blev vi budt velkommen af hotellets ejer Steen Sørensen og køkkenchefen Lasse Paulsen fra bl.a. Molskroen, som straks bød på champagne og snacks inde i biblioteket, som var indrettet hyggeligt i rimelig klassisk og gammeldags stil. Efter et dejligt glas champagne (jeg har desværre glemt hvilken) og lidt lækre snacks fik vi en lille rundvisning på hotellet, som udover nogle fine værelser også byder på bl.a. konferencelokaler, et område med fitness og wellness med bl.a. indendørs swimmingpool, boblebad og sauna, udendørs tennisbane og billiard. Rundvisningen sluttede i hotellets Restaurant Tranquebar, hvor vi skulle have lidt godt at spise og drikke, mens vi nød udsigten over Storebælt.
Friskbagt brød
Der skænkes et dejligt glas Sancerre til forretten
Stegt rødtunge, muslinger, muslingesuppe og jordskokker
Middag på Restaurant Tranquebar
Inden forretten fik vi serveret lidt dejligt friskbagt brød med smør. Brødet var stadig lunt og smagte skønt, og friskbagt brød med koldt smør går man aldrig galt i byen med. Nu når vi var ved havet, så skulle vi selvfølgelig have fisk til forret. Forretten bød på et stykke stegt rødtunge med perfekt tilberedte hjerte- og knivmuslinger, jordskokker og muslingesuppe, som var skummet lidt op. Super lækker og enormt velsmagende forret! Og så er fisk/muslinger og jordskokker jo også bare en kombination, der holder (se f.eks. min opskrift på jordskokkesuppe med kammuslinger – hvis du altså kan leve med de gamle og dårlige billeder). Til forretten fik vi en 2014 Sancerre Blanc fra Domaine Jean Paul Balland, som udgjorde et perfekt match til den dejlige forret. Det var en fed og fyldig Sancerre, der var til den tørre side med noter af bl.a. hyld og citrus.
Læs også: Falsled Kro – en rejse værd
Efter en skøn start på måltidet kom der nu rødvin i glasset, og her fik vi en 2009 Carrascal fra Bodega y Cavas de Weinert i Mendoza, Argentina, som var lavet på Malbec, Cabernet Sauvignon og Merlot. Med vin i glasset var vi nu klar til hovedret, og der gik ikke længe, før den blev serveret. Til hovedret fik vi perfekt tilberedt krondyrryg, pastinakpuré, karl johansvampe, glaserede rødbeder, brombær, vildtsauce og lidt stegte kartofler serveret ved siden af. Krondyret var som sagt helt perfekt tilberedt og smagte skønt sammen med sødmen fra både pastinakpuré og glaserede rødbeder. Og så satte karl johansvampene lige prikken over i’et! Vinen, som vi fik til hovedretten, viste sig også at være et rigtig godt match; den havde en fin fylde og en anelse fad med noter af mørke sensommerbær og komplementerede hovedretten rigtig godt.
Læs også: Restaurant Pasfall – klassisk kogekunst på højt niveau
Til desserten havde køkkenet været en tur på stranden og plukke havtorn, som jo netop er i sæson lige nu. Havtornene var blevet brugt til en havtornsorbet, som blev serveret sammen med marengs, tykmælksfromage på en crumble-lignende bund og pop rocks. Desserten havde yderligere fået et lille låg af havtorngele på toppen. Det var en dejlig, simpel og velsmagende dessert, omend jeg ikke synes, at havtorngeleen bidrog med noget til desserten – udover en lidt for gele-agtig konsistens. Derudover så havde tykmælksfromagen fået lige rigeligt husblas til min smag. Når det så er sagt, så var det en dejlig dessert, som smagte godt! Til havtorndesserten fik vi et glas 2010 Sauternes fra Chateau du Mayne, som var en helt perfekt ledsager. Det var en relativ klassisk sauternes, der havde en fin balance mellem sødme og frugtsyre med noter af bl.a. honning og abrikos.
Krondyrryg, pastinakpuré, glaserede rødbeder, brombær og vildtsauce
Havtornsorbet, marengs, tykmælksfromage og crumble
En hyggelig aften på Hotel Hesselet
Efter et rigtig dejligt måltid med skønne vine sluttede vi aftenen af i de bløde møbler i baren med kaffe/te og en lille grappa med lakridsrod. Hotel Hesselet er et skønt hotel, som er indrettet rigtig fint og hyggeligt, og maden i restauranten er også rigtig skøn. Prisen for en 3-retters menu, som vi fik, er 495,- og prisen for en tilhørende vinmenu er ligeledes 495,-. Dette er efter min mening lige i overkanten taget i betragtning af, at en 3-retters på f.eks. Restaurant Lieffroy (der efter min mening er niveauet over Restaurant Tranquebar på Hotel Hesselet) koster 395,-, men det er selvfølgelig altid svært at bedømme ud fra en enkelt aften, og der er ingen tvivl om, at både mad, vin og betjening var på højt niveau hos Hotel Hesselet. Udover deres 3-retters menu, så har restauranten på Hotel Hesselet også et par andre menuer og a la carte retter.
Bemærkt! For en god ordens skyld skal det nævnes, at jeg blev inviteret af Hotel Hesselet, men jeg har forbeholdt mig retten til at udtrykke mine egne holdninger om aftenen.
Hotel Hesselet ligger på Christianslundsvej lige ud til Storebælt i Nyborg, og du kan læse meget mere om hotellet og restauranten på deres hjemmeside www.hotel-hesselet.dk.