Japansk takeaway fra INSU

Udgivet af den 27. april, 2014 i Restaurantbesøg


 

Japansk takeaway fra INSU

Takeaway er ofte noget som man forbinder med fastfood som pizza, burger og pommes frites, og herhjemme er det noget, som vi primært benytter os af engang imellem, når der er kommet lidt for meget vin indenbords den forgående dag. 

Så da JUST EAT tilbød mig at prøve og anmelde deres service, var det oplagt at udforske, hvilke muligheder der er for takeaway, der kan bruges som gæstemad. I Odense er udvalget logisk nok ikke helt så imponerende som det er i f.eks. København, og ønsker man at bestille andet end pizza, burger etc., så er der ikke helt så mange muligheder som man kunne håbe på. Jeg synes dog, at valgmulighederne afspejler mængden af takeaway-steder i Odense ganske fint.

Japansk takeaway fra INSU

 

Jeg valgte som sagt at afprøve JUST EAT som gæstemad og bestilte en stor portion sushi fra Insu. Min kæreste og jeg havde inviteret min gode ven og vinpusher Mads Nørgaard og hans kæreste Lea over til et sushi-orgie uden lige på den betingelse, at han skulle sørge for at have rigeligt god vin med. Selvom vi skulle ha’ takeaway, så kunne jeg alligevel ikke dy mig for at lave lidt snacks, så vi lagde ud med lidt hjemmelavede saltmandler, en skål gode oliven og en martini på terrassen.

Nu da vi havde besluttet på forhånd, at vi skulle ha’ takeaway, så bestilte vi maden allerede om formiddagen. Vi bestilte to forskellige menuer, som begge bestod af et par valgfrie sushiruller, så da vi tilføjede en menu til bestillingen dukkede der en boks op, hvor vi kunne vælge de forskellige valgfrie ruller – det var faktisk en ret smart funktion. Jeg havde regnet med, at det skulle angives som en kommentar til ordren, og så kan der hurtigt opstå fejl osv., men det var ikke tilfældet. Efter at have afgivet ordren undrede jeg mig over, at der ikke kom nogen ordrebekræftelse på min mail (efter små 5 min.), hvorfor jeg kontaktede JUST EATs chat-support. Jeg modtog ordrebekræftelsen stort set samtidig med, at jeg kom igennem til supporten, og supporteren oplyste mig om, at han lige havde kontaktet Insu for at sikre sig, at de kunne levere ordren til det bestilte tidspunkt før ordrebekræftelsen blev sendt afsted. Jeg synes, at dette var rigtig god service.

Japansk takeaway fra INSU

 

Vi havde bestilt maden til kl. 18.30, og da klokken var 18.32 ankom maden. Udover to menuer med en masse forskellige sushiruller, så bestilte vi også tempurarejer med chilimayo, tangsalat og edamamebønner med seven spices og citronskiver – da vi pakkede ud var der dog ikke nogle citronskiver med til edamamebønnerne. Tempurarejerne var stadig varme og sprøde da vi pakkede maden ud, og alt sushien så rigtig fint og indbydende ud. Der var rigeligt syltet ingefær, wasabi og soya, og vi havde også fået en masse små plastikskåle med til soya.

Alle sushistykkerne var nogenlunde samme størrelsen og flot rullet, og kvaliteten af maden var generelt i den høje ende sammenlignet med den sushi, som jeg har fået andre steder fra. Det hele smagte rigtig godt, men især inside-out rullerne, der hedder Hell’s Kitchen og er med crispy ebi reje, avocado og seven spice, toppet med tun, var virkelig lækre! Derudover er jeg personligt også stor fan af tangsalat og de sprøde tempura rejer med chilimayo.

Japansk takeaway fra INSU

 

Til sushi skal der selvfølgelig hvidvin (!), og Mads, som stod for vinen, havde valgt at tage noget så klassisk som Riesling med. Helt klassisk var det dog ikke, da var italiensk Riesling fra Ca’ del Baio i Piemonte, som er et lille familieforetagende, hvor vintraditionen i familien går helt tilbage til 1880. De producerer primært rødvin, men er for nylig begyndt at producere hvidvin på Riesling, som oprindeligt er en tysk drue. Det er meget atypisk at støde på en italiensk Riesling, og personligt var det første gang, at jeg prøvede det.

Nærmere betegnet var det en Ca’ del Baio, Riesling 2011, der var på bordet. Vinen havde en lækker frugtsødme i næsen og var rimelig mineralsk og frisk i smagen med noter af bl.a. modne pærer. Det var rigtig lækker vin, som havde et ret interessant udtryk, som jeg ikke har oplevet før. Det er bestemt en vin jeg vil anbefale dig at prøve, hvis du kommer forbi Vinoble på Dalumvej i Odense. Vinen er ikke en del af Vinoble-kædens sortiment, hvorfor den nok ikke fåes andre steder end Vinoble på Dalumvej i Odense.

Japansk takeaway fra INSU

 

Jeg synes, at det er rigtig fint at have muligheden for at overlade maden til andre når man får gæster, hvis der ikke er så meget tid til at stå i køkkenet. Som udgangspunkt foretækker jeg dog selv at stå for maden, men det er der desværre ikke altid lige meget tid til. JUST EAT tilbyder takeaway i det meste af landet, og personligt har jeg kun haft positive oplevelser med dem.

NB: indlægget er udgivet i samarbejde med JUST EAT, men jeg har forbeholdt mig retten til at skrive mine egne holdninger, så alt, hvad der står i indlægget, er helt min egen mening.

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.