Saltmandler – nem opskrift på hjemmelavede saltmandler

Udgivet af den 30. juni, 2014 i Snacks


Sprøde saltmandler

Hjemmelavede saltmandler er en super nem og lækker snack, som jeg efterhånden har lavet en del gange. Jeg laver ofte lidt snacks til gæsterne, inden vi skal spise, og jeg har bl.a. lavet saltmandler som snack til nytår, og da vi havde venner på besøg til sushi

Personligt er jeg generelt stor fan af snacks inden et måltid! Det er en fantastisk måde at vække appetitten på, og så kan det også være en nem måde at imponere gæsterne lidt på – og så er det altid en god undskyldning for at åbne en flaske Champagne eller lave en lækker cocktail. Alternativt så er de sprøde saltmandler altså også bare gode til en kold øl, hvad enten det er før eller efter maden – eller bare en varm eftermiddag i solen.

Saltmandler – nem opskrift på sprøde og hjemmelavede saltmandler

4,50 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Snack
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 2 dl vand
  • 12 g salt

Sådan gør du

  • Kom mandler, vand og salt på en pande eller i en gryde. Tænd for blusset og lad vandet koge helt ind. Når vandet er ved at være kogt ind rystes panden/gryden lidt engang imellem, så mandlerne ikke brænder på.
  • Kom saltmandlerne over på en bageplade med bagepapir og spred dem godt ud.
  • Bag saltmandlerne i ovnen i ca. 30 min. ved 150 grader til de er sprøde. Tag en mandel ud og lad den køle af for at teste sprødheden – de bliver først rigtigt sprøde, når de er helt kølet af.
  • Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder – gerne med et stykke køkkenrulle i bunden for at undgå, at mandlerne bliver bløde.

Noter

Server gerne en god tør champagne eller mouserende vin til de salte mandler – ellers kan en god kold øl også gøre det.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Hjemmelavede saltmandler – den perfekte snack

Man kan selvfølgelig lave snacks i mange forskellige afskygninger, og det er stort set kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad man kan lave. Jeg laver ofte hjemmelavede chips med forskellige slags mayonnaise og saltmandler, men sidste nytår kastede jeg mig også ud i nogle små butterdejssnacks med karamelliseret løg, parmaskinke og parmesan, som er en kombination af ingredienser, der bare smager afsindigt godt sammen. Og så er det rent faktisk også ret nemt at lave. Du finder opskrift på både hjemmelavede chips og butterdejssnacks her.

Læs også: Grønkålschips med salt og balsamico

Hvis man er blevet træt af de klassiske saltmandler eller bare er i humør til noget andet, så kan man tilsætte noget krydderi til vandet sammen med salt og mandler. Jeg kan f.eks. varmt anbefale at tilsætte lidt chili, røget paprika eller tørret rosmarin. Det kan også varmt anbefales at prøve at lave saltmandlerne med røgsalt i stedet for almindeligt salt – det er altså også ret lækkert!

Sprøde saltmandler på panden

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

4,50 from 6 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.