Grønkålschips med salt og balsamico

Udgivet af den 5. november, 2012 i Snacks | 4 kommentarer


Kålchips med salt og balsamico

Som nævnt i sidste indlæg fik vi købt en ordentlig buket grønkål ved grønthandleren, hvorfor der selvfølgelig var noget i overskud fra suppen. Noget af det røg i fryseren til en anden go’ gang, og resten gik til en lille portion grønkålschips. Det var første gang, at vi forsøgte os med grønkålschips, og de blev faktisk overraskende gode og super sprøde. Derudover er det et lækkert og sundere alternativ til traditionelle chips, når den lille sult står for døren.

 

To slags grønkålschips

Vi valgte at lave to halve portioner: en med salt og så denne med salt og balsamico. Personligt kunne jeg bedst li’ dem med både salt og balsamico, da jeg synes, at balsamicoen tilførte en lækker sur/sød smag til grønkålschipsene. Maiken foretrak dem derimod kun med salt, da hun synes, at balsamicoen ikke var syrlig nok i forhold til traditionelle salt & vinegar chips. Man kan selvfølgelig bruge en anden type eddike, hvis man ønsker det, eller krydre grønkålschipsene på en helt anden måde. Man kunne f.eks. krydre dem med røget paprika, løgpulver, chili osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Læs også: Opskrift på sprøde saltmandler

Udover at være en glimrende snack så kan grønkålschips indgå i forskellige retter som garniture. Dette har Lars fra Sjønne’s Mad et glimrende eksempel på, hvor han serverer disse grønkålschips (dog uden balsamico) til en go’ gang hjemmelavet sylte, som en del af en større julefrokostmenu.

Grønkålschips med salt og balsamico

Opskriften giver ca. to små skålfulde grønkålschips i den størrelse på billedet ovenfor.
Ret: Snack
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 150 g grønkål (renset/ordnet vægt)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. balsamico
  • Havsalt

Fremgangsmåde

  • Grønkålen vaskes godt, rives i grove stykker og tørres meget grundigt.
  • Kom grønkålen op i en skål, tilsæt olie og balsamico og gnub det godt ind i alle stykker grønkål.
  • Spred grønkålen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys derefter godt med havsalt. Det er vigtigt, at det ligger i ét lag, så bag dem af flere omgange (vi bagte dem af to omgange).
  • Bag grønkålen i 15-20 min. ved 150 grader i en almindelig ovn til de er sprøde – hold øje med dem, da bagetiden afhænger af din ovn.

 

4 Kommentarer

  1. Ser godt ud. Jeg skal helt klart have prøvet dem her til weekendens fredags snoller 🙂

    /Jesper

    • Hej Jesper

      Tak skal du ha’ 🙂 Det lyder som en glimrende plan – håber, at de bliver gode 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Hej Martin,
    jeg følger din blog og nyder godt af dine opskrifter og ikke mindst restaurantanmeldelser .)
    Prøvede her til aften dine grønkåls chips, men havde lige overset det med de 150 grader, så de fik lige en tand for meget. Har til gengæld frisk grønkål til flere forsøg.

    Hilsen Maj / Odense

    • Hej Maj

      Dejligt at høre, at du er kan li’ mine opskrifter og restaurantanmeldelser 🙂

      Du må bare gi’ kålchipsene et forsøg mere på 150 grader og husk at hold øje med dem 😉

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!