Siden Restaurant Aro slog dørene op i November sidste år, er det hurtigt gået hen og blevet en af de mest populære restauranter i Odense – og det er med god grund, for både mad, vin, service og atmosfære er helt i top. Jeg har indtil videre været forbi Restaurant Aro to gange, siden de åbnede, senest i slutningen af foråret, hvilket du kan læse mere om herunder.
Gourmet i det gamle autoværksted
Restaurant Aro har til huse i et gammelt autoværksted på Østerbro i Odense. Det er måske ikke byens bedste placering, men ikke desto mindre er det ifølge DinnerBooking den mest populære restaurant i Odense for tiden. Det gamle autoværksted er blevet renoveret inden restauranten åbnede, og stilen er til den rå side, men med masser af varme og personlighed, kulørte tæpper på gulvet, lidt ujævne træborde og åbent køkken. Man føler sig virkelig hjemme på Restaurant Aro, og det skyldes både indretningen og personalet.
Det er de to garvede kokke Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen, der står bag Restaurant Aro. Christoffer Schärfe har en fortid på steder som d’Angleterre, Geranium, Pluto og ikke mindst Kok & Vin, som han åbnede sammen med Steffen Falkesgaard Hansen for seks år siden. Bjørn Jacobsen har også været vidt omkring og har bl.a. arbejdet på Tetsuya’s, som er en af Australiens bedste restauranter, men er herhjemme nok mest kendt som medejer af bl.a. Pluto, Gorilla og Jagger. Bjørn Jacobsen er flyttet til Fyn efter at have købt en gård i Bovense på Østfyn, der med tiden skal levere både grønt og kød til Restaurant Aro i bedste fra-jord-til-bord-stil.
Krustade med drænet yoghurt, silderogn og karse (tv.) og crouton med gedeost, pistacie, andehjerte og hvidløg (th.)
Kreative og velsmagende snacks
Menuen på Restaurant Aro består af 7 retter, og man kan vælge mellem 3, 4, 5 eller 7 retter. Der kan selvfølgelig købes matchende vine på glas, og derudover kan man også vælge mellem “Lille ARO” og “Store ARO”, som er hhv. 5 og 7 retter med snacks, bobler, vinmenu og kaffe/te og sødt. Vi snuppede begge en Lille Aro, hvor vi valgte de 4 samme salte retter, men en af hver dessert, som vi så delte.
Der bliver lagt ud med et dejligt glas Pierre Bertrand Tradition Brut champagne og to små krustader med drænet yoghurt, silderogn og karse, som skulle vise sig at være en perfekt start på måltidet – perfekt afbalanceret og tilsmagt, og karsen, som man ofte ser brugt tilfældigt oven på alt muligt, gav rent faktisk mening her. Det stoppede dog ikke her, for kort efter følger endnu en lækker lille snack bestående af en sprød crouton med gedeost, pistacienødder, rosastegt andehjerte og lidt hvidløg. Igen perfekt tilsmagt og vildt lækker og uventet smagskombination. Den sidste snack, vi får serveret, er en skummende og luftig ostesuppe på Havgus, der gemte på en gang syltet hvidkål til at give et sprødt og syrerigt modspil til den cremede suppe.
Ostesuppe med syltet hvidkål
Kuvertbrød a la Aro
Hvide asparges i nye klæder
Inden vi fik serveret vores første ret, kom der selvfølgelig brød og smør på bordet, og på Restaurant Aro har de valgt at køre med små formbrød af en slags pandekagedej (vil jeg tro), hvilket giver de fineste og lækreste små “franskbrød” med den knitrende sprød og karamelliseret skorpe og en saftig krumme. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg måtte anstrenge mig for ikke at spise mig mæt i brød.
Men nok om det lækre brød for kort efter brødet fik vi nemlig serveret vores første ret: hvide asparges med lardo, sichuanpeber, citrontimian og en varm “mayonnaise”. Igen en ret interessant kombination af smage, som skulle vise sig at fungere forrygende godt sammen! Sichuanpeber kan nemt komme til at dominere, men her var den tilpas og var subtilt tilstede. Det spillede perfekt sammen med citrontimian og de hvide asparges, der alle på nær én var pakket ind i lardo. Rigtig lækker og forfriskende ret – både smags- og oplevelsesmæssigt – med en fin balance.
I glasset fik vi en Vain de Rû fra Dominique Andiran, en autodidakt vinbonde i Côtes de Gascogne (eller Armagnac om du vil), der laver økologiske og minimalt svovlede vine. Vain de Rû er lavet på 100% colombard, som er en drue, der oprindeligt blev brugt til cognac og armagnac. Det var en ukompliceret og dejlig frisk vin, der havde en fin honningsødme, der fungerede fremragende til de hvide asparges med lardo og sichuanpeber.
Hvide asparges, lardo, sichuanpeber, citrontimian og varm “mayonnaise”
2014 Vain de Rû, Dominique Andiran
Klassisk hvid Bourgogne og naturvin
Vinkortet på Restaurant Aro byder på et pænt udvalg af mere eller mindre naturlige og lavt svovlede vine, primært af fransk oprindelse, men man finder også vine fra f.eks. Tyskland, Østrig, Spanien og ja sågar Chile på kortet. Der er både vine af mere klassisk karakter, som den 2014 Bourgogne Blanc fra Bruno Colin, vi fik i glasset inden næste ret, samt mere naturlige vine som ovenstående Vain de Rû og mere anerkendte producenter som Matassa og Gut Oggau.
Til den hvide bourgogne bød næste servering på et dejligt stykke rødtunge fra Kerteminde, der var flot tilberedt og stegt på crouton. Rødtungen blev serveret med stegt hjertesalat, citroncreme, muslingeskum, radiser og lidt friske urter. En dejlig simpel og relativ klassisk servering, der bare smagte godt. Den hvide bourgogne havde lidt fad og var derfor af den lidt fyldigere slags, men samtidig med en god syre, hvilket gjorde, at den udgjorde et fint match til retten.
Rødtunge stegt på crouton med stegt hjertesalat, citroncreme og muslingeskum
Croquette af and med ærter, ramsløg, morkler og sommertrøffel
And, trøffel og tysk saftevand
And er en dejlig spise, og det er synd og skam, at de fleste kun får det til Mortensaften og jul, men heldigvis for os, stod de næste to serveringer på netop and. Først i form af ovenstående croquette af confiteret andelår, der blev serveret med ærter, grønne asparges, ramsløg, morkler og masser af friskrevet sommertrøffel. Med andre ord en tallerken fuld af fedme, velsmag og så lige lidt friskt grønt til at give lidt modspil og hold nu op, hvor var det lækkert!
Hertil fik vi et glas 2016 Pinot Noir fra tyske Enderle & Moll, der laver noget særdeles saftig og læskende naturvin. Vinen bød på masser af lyse bær og urter og havde et tilpas naturligt præg i næsen, der gjorde, at man hele tiden havde lyst til mere. En frisk og utrolig saftig vin, der med sin frugt og syre udgjorde en rigtig fin kompagnon til bunken af velsmag på tallerkenen.
Andebryst med aspargesbroccoli, variationer af løg og sauce
Andebryst, indisk karry og chilensk naturvin
Aftenens sidste servering i det salte køkken var endnu engang velsmagende and, her i form af et velkrydret og rosastegt andebryst, der blev serveret sammen med let tilberedt aspargesbroccoli, forårsløg, karamelliseret skalotteløg, en puré på karamelliserede løg og fermenteret hvidløg samt en lækker og intens sauce, der var krydret med den indiske karry “vadouvan”. Og her fungerede den let krydrede sauce faktisk rigtig godt til de øvrige elementer og bandt det hele fint sammen.
I glasset fik vi 2016 Cinsault Imaginador fra Pedro Parra y Familia, og til de, som ikke kender Pedro Parra, så er han lidt af en terroirguru fra Sydamerika (han har rent faktisk en phD i terroir fra Paris). Han er jordbundsekspert og har arbejdet som konsulent for en række af topproducenter i Sydamerika, og Pedro Parra y Familia er så hans helt eget projekt. Cinsault Imaginador er primært lavet på (ja, du gættede rigtigt) cinsault og havde en dejlig koncentreret saftighed over sig med noter af modne mørke bær og eucalyptus. Det var en skøn og frugtdreven vin med masser af struktur, der fungerede rigtig fint til retten.
Rabarberfinancier med tørrede rabarber, rabarberis og mandelskum med lakridscreme
Is på kornkaffe, saltkaramel, kaffesirup og passionsfrugt
Aftenens desserter
Vi havde, som tidligere nævnt, valgt at snuppe en af hver dessert til deling, så vi kunne smage begge to. Den første dessert var en rabarberfinancier med tørrede rabarber, som havde en lækker chewy og nærmest sliklignenden konsistens, der blev serveret med en kugle rabarberis samt en mandelskum, der gemte på en lakridscreme. Hertil fik vi et glas 2015 Coteaux de Layon “Passerille” fra Domaine Delesvaux, som er en sød vin fra Loire-dalen, der er lavet på chenin blanc. Vinen havde en tilpas sødme med en god syre, der gjorde den til en fin ledsager til den første dessert.
Næste dessert smagte virkelig godt – og det kommer fra en, der ellers ikke er det store dessertmenneske. Her fik vi serveret en is på kornkaffe lavet på en blanding af rug og cikorie med saltkaramelcreme, kaffesirup, passionsfrugt og en sprød flage lavet på ristede korn. Super lækker dessert, hvor kombinationen af det mørke, bitre og søde fik modspil af den friske passionsfrugt og gav desserten en rigtig fin balance. Hertil fik vi et glas 2015 Casa del Inca fra Equipo Navazos, som var meget sød sherry på pedro ximenez – faktisk alt for sød, hvis du spørger mig. Det var nærmest som sirup, men der er også 500g restsukker pr. liter, hvilket forklarer det. Jeg er normalt ikke så glad for dessertvine, men denne brød jeg mig faktisk slet ikke om. Vinen havde masser af tørrede rosiner og konfekt, og udgjorde som sådan også et fint match til desserten, men det blev ganske enkelt for sødt til mig.
Kaffe og petit fours
En fantastisk aften på Restaurant Aro
Vi sluttede aftenen af med en kop kaffe, hvortil der selvfølgelig blev serveret lidt petit fours i form af et par små chokoladetærter a la toffifee, hjemmelavet “guldkaramel” med hindbær og en chokoladekugle med mango. Og selvom vi var ved at være godt mætte, så var de tre petit fours tilpas små til at de godt lige kunne klemmes ned sammen med kaffen. Alle tre var virkelig lækre og chokoladearbejdet var flot udført.
Der er virkelig rart på Restaurant Aro, og fra det øjeblik man træder ind af døren, føler man sig nærmest hjemme. Der er hyggeligt og personalet tager sig rigtig godt af en. Det er en dejlig intim restaurant med blot 9 borde, og betjeningen er afslappet og utrolig kompetent. Vinene, som vi fik serveret til menuen, var generelt velvalgte og derudover byder vinkortet som sagt også på en række spændende vine til rimeligt fornuftige priser.
Restaurant Aro ligger på Østerbro i Odense og er bestemt et besøg værd, hvis du spørger mig. Jeg kommer i hvert fald helt sikkert igen. Læs mere på restaurant-aro.dk.