Nytårsmenu 2014

Udgivet af den 23. december, 2014 i Menuer og opskriftssamlinger | 2 kommentarer


Nytårsmenu 2014

Inden vi ser os om, er julen overstået, og der skal til at tænkes på årets sidste dag: nytårsaften. I år bliver vores nytårsmenu og -aften en smule anderledes, da vi har valgt at overlade madlavningen til nogle andre. 

Maiken og jeg har nemlig besluttet at fejre årets sidste dag med et brag af en ti-retters menu på Goma her i Odense.

 

Nytårsmenu 2014

Østers

Hummerkløer

Tuntataki

Frølår tempura

Sukiyaki

Sushi

Gunkans

Hummerhale

Gris

Chokolade

Derudover er der selvfølgelig både bobler som velkomst og til midnat, og som du kan se, så er menuen beskrevet rimelig minimalistisk, så vi glæder os til at se, hvad de finder på.

Skulle du have brug for lidt inspiration til din nytårsaften, så er der selvfølgelig hjælp at hente her på bloggen. Du kan f.eks. tage et kig på nytårsmenuen 2012 eller nytårsmenuen 2013. Derudover har jeg yderligere et par forslag til retter, der vil være perfekte til nytårsmenuen. Leder du efter inspiration til snacks, hvad enten det er til før eller efter maden, så kan du kigge her.

 

Forretter

De fleste af nedenstående retter er nogle, som vi selv har spist som hovedretter, men vil passe glimrende som forret, hvis der bare lige bliver justeret lidt på mængderne.

 

Hovedretter

 

Desserter

Skulle du have nogle spørgsmål til nogle af opskrifterne skal du selvfølgelig være velkommen til at smide en kommentar, så skal jeg nok svare hurtigst muligt. Skulle du have brug for hjælp til at vælge den helt rigtige flaske champagne til årets sidste aften, så har gutterne fra Gastromand taget den hårde tjans og kåret årets nytårschampagne. Og skulle du blive tørstig i løbet af natten, så får du her et bud på Nytårscocktails – 3 lækre cocktails til nytårsaften.

Hvad har du selv planer om at servere nytårsaften?

 

Martin Villumsen

Mit navn er Martin, og det er mig, der står bag bloggen. Jeg håber, at bloggen kan være med til at inspirere dig i køkkenet, hvad enten det er til den store gourmetmiddag i weekenden, eller til det simple hverdagsmåltid. Læs mere om bloggen her.

2 Kommentarer

  1. Det er vist blevet ovenud trendy enten at gå ud nytårsaften, eller at få maden udefra?!
    Selv er jeg vild med at holde nytår i venners lag, og helst privat. Især hvis jeg får lov til at have en finger med i madlavningen – for så kan man jo rigtig få lov at lege!

    I år skal jeg holde hos en veninde og hendes mand, og selskabet er en sluttet kreds af meget nære venner. Herren i det hus er også ret pjattet med at lave mad, så vi to skal stå for middagen. Jeg brugte en del af aftenen i går på at brainstorme, faktisk også tegne anretningen af forretten. Ja man er vel nørdet, ikke Martin? 😉 Vi er ude i noget med tre små anretninger, højst sandsynlig ender vi på noget med fisk. En mousse bla, som du også har med i en af dine opskrifter, noget på en ske (rogn eks vis) og en rulle af en slags.

    Uhh hvor jeg glæder mig til at kokkerere!
    – Og til at få serveret liflige dråber i vinhandler datterens hjem.

    Godt nytår til dig.
    La Cucina NADA

    • Hej Nada,

      Ja, det kunne godt tyde på, at det er blevet populært enten at gå ud eller få maden udefra. Jeg plejer også selv at stå med maden nytårsaften, og det er bestemt noget jeg hygger mig med, men i år har vi valgt at prøve noget nyt. Så må vi se, hvordan det bliver 🙂

      Det lyder rigtig lækkert med forretten, og det er da fedt, at du har været igang med skitser allerede 😀

      Du må også have et rigtig godt nytår – jeg håber, at I får en god aften med masser af lækker mad og vin 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!