I lørdags var Maiken og jeg til brunch på Under Lindetræet i Odenses gamle bydel. Det er en rigtig hyggelig restaurant, som står højt på listen over restauranter, vi gerne vil tilbringe en aften på, men i denne omgang måtte vi “nøjes” med en brunch, hvilket bestemt var en god start på dagen.
Vi havde bestilt bord til kl. 10 og ankom som de første gæster et par minutter før, og vi blev mødt af en venlig og imødekommende tjener. Vi bliver vist hen til vores bord og får for god ordens skyld forklaret, at brunchen er i 4 serveringer og inkluderer et glas friskpresset æblemost. Vi vælger at bestille to kopper kaffe med det samme og får efter lidt tid serveret to glas æblemost og en stor stempelkande. Kaffen smagte dejligt, og æblemosten var enormt sødmefuld og lækker – det var nærmest ligesom at tage en bid af et friskplukket sødt æble.
Lidt efter vi havde fået vores drikkelse, kom tjeneren med den første servering, som bestod af en skål med yoghurt og hjemmelavet ymerdrys med rugbrød. Ligeledes var der et par ristede hasselnødder. I den anden skål var der skyr, som var rørt op med mandelmel, havregryn, og hvad jeg er ret sikker på var revet æble og toppet af med et halvt jordbær.
Læs også: Bar Snik Snak – lækker tapas til frokost
Yoghurten med ymerdrys smagte dejligt, omend der efter min smag gerne måtte have været lidt mere sødme i ymerdrysset. Skyren var et dejligt frisk element og fungerede overraskende godt med havregryn og mandelmel.
Efter lidt tid fik vi anden servering, som var en større en af slagsen: 3 slags hjemmebagt brød, 3 forskellige oste, 3 forskellige slags pålæg, 1 slags marmelade, 1 slags syltetøj og et pocheret æg med røget laks og karse (billedet i toppen af indlægget). Da det hele var blevet serveret blev det selvfølgelig præsenteret, og tjeneren mindede os om, at vi ikke skulle spise os for mætte, da der stadig var to retter igen.
Det pocherede æg var perfekt tilberedt og smagte skønt sammen med den røgede laks og friske karse.
De 3 slags brød var rugbrød, små rundstykker og en slags groft franskbrød, som alle smagte dejligt. Osteudvalget bestod af en Kong Hans fra Ullerslev Mejeri, som var en dejlig mellemlagret skæreost, et stykke rygeost og et stykke kornblomst. Da vi endnu ikke har lært at spise blåskimmelost, blev det ikke til meget andet end en lille smager på kornblomsten, men ellers var det ganske lækker ost.
De 3 slags pålæg var hjemmelavet leverpostej med sprød bacon og champignoner, skinke og spegepølse. Det lod ikke til, at tjeneren vidste/kunne huske, hvilken skinke det var da vi spurgte, men på deres menukort på hjemmesiden står der, at det er en svendborgskinke, hvilket det meget vel kunne være – den smagte i hvert fald dejligt! Spegepølsen var så vidt jeg husker en oksespegepølse, som var relativt mild i smagen.
Leverpostejen blev serveret var lun, og der var ingen tvivl om, at den var hjemmelavet – den smagte virkelig godt, og både bacon og champignoner var perfekt tilberedt.
Marmelade og syltetøj var begge hjemmelavede og var hhv. en mælkemarmelade og en solbærsyltetøj med stykker af æble (tror jeg). Mælkemarmeladen var vi lidt spændt på, da det lød lidt specielt, og jeg synes egentlig ikke, at den var særlig god. Det smagte mest af alt af en creme anglaise: rimelig sødt og masser af vanille. Jeg kunne forestille mig, at det bare er mælk, sukker og vanille, som er blevet legeret med æg. Solbærsyltetøjet smagte til gengæld rigtig godt!
Da vi havde spist os tilpas mætte, så der stadig var plads til to retter, blev der ryddet af bordet, hvorefter vi lige fik lov at sidde lidt inden næste anretning blev serveret.
Tredje servering var en fin lille anretning bestående af et stykke dejligt oksespidsbryst med basilikumspesto, peberrod og ærteskud og en ærtesuppe med hele ærter og brødcroutoner. Kødet var enorm mørt og saftigt og fyldt med smag. Ærtesuppen var væsentlig mere fyldig end vi havde forventet, og den kunne meget vel være kogt på en oksefond. Dette skabte en fin sammenhæng i serveringen og gjorde, at ærtesuppen fungerede som et rigtig fint supplement til det dejlige stykke spidsbryst. Ærterne som lå i bunden af suppen var dog lidt rynkede og smagte ikke som friskbælgede ærter, hvilket godt kunne tyde på, at de enten havde fået for meget varme, eller at det var frosne ærter, hvilket var en lidt ærgerlig detalje.
Efter tredje servering var vi ved at være godt mætte, men heldigvis er der jo altid plads til en dessert, og efter lidt tid kom tjeneren med vores rabarbertrifli, som desserten lød på – serveret i et stort glas på stilk, som du kan se på billedet herunder.
Det var en lækker rabarbertrifli med rabarberkompot i bunden af glasset, crème anglaise, hjemmelavede makroner og en klat flødeskum og et skud mynte på toppen. Selve kompotten var lige syrlig nok til min smag, men bortset fra det smagte det rigtig dejligt. Mynten fungerede overraskende godt i triflen, og den måtte for min skyld gerne ha’ været mere inkorporeret i retten.
Regningen lød i denne omgang kun på drikkelsen, da jeg havde fået et gavekort til brunchen, men ellers koster brunchen på Under Lindetræet 195,- pr. mand. Derudover betalte vi 30,- pr. mand for kaffe ad libitum og 15,- pr. mand for vand. Vi undrede os dog lidt over, at vi skulle betale for ganske almindelig postevand, og at det ikke bare kom på bordet per automatik. Når det så er sagt, så var det en rigtig lækker brunch og en glimrende start på dagen. Selve flowet i serveringerne og den måde de har kombineret de forskellige retter på virkede som sådan ganske fint, selvom det måske var lidt svært at vurdere, hvor meget man kunne spise af 2. servering og stadig have plads til de sidste to retter.
Læs også: Under Lindetræet – klassisk gourmet i hjertet af Odense
Det er bestemt en brunch, som kan anbefales, især hvis man gerne vil prøve lidt andet end den sædvanlige og til tider lidt kedelige café brunch. Ligeledes synes jeg også, at man får rigtig meget for pengene her, og så er det bestemt et plus, at Under Lindetræet ligger i den gamle del af Odense, som er enormt hyggelig at gå en tur i bagefter.
Restaurant Under Lindetræet ligger på Ramsherred i hjertet af Odense.