Stegt torsk med spinat og tomatiseret hvidvinssauce

Udgivet af den 8. januar, 2014 i Fisk og skaldyr


Stegt torsk, smørsauteret spinat og tomatiseret hvidvinssauce

Efter lidt lækre snacks og cava blev det tid til den første forret, der bestod af et stykke stegt torsk, spinat sauteret i rigeligt smør og en skøn sauce til at binde det hele sammen. Det var planen, at der skulle have været lidt friteret skorzonerrod på toppen for at have et sprødt element i retten, men det glemte vi desværre. Det var dog stadig en rigtig lækker forret.

Læs også: Bagt torsk med rødder og stuvet grønkål

På trods af, at vi glemte den sprøde skorzonerrod, så blev det en rigtig dejlig og simpel forret, og eftersom saucen var blevet lavet på forhånd og spinaten var blevet renset, så manglede der kun at blive stegt torsk og sauteret spinat. Jeg forsøgte mig med at stege torsken ved relativ høj varme på en slip-let pande for at få en flot gylden stegeskorpe. Det lykkedes også nogenlunde, men det var meget svært at undgå, at fisken faldt fra hinanden, så næste gang vender jeg fisken i lidt mel og steger den i rigeligt smør som jeg plejer.

Læs også: Risotto med tomat, fennikel og basilikum

Vinen vi drak til var en 2012 Colle dei Tigli, Catine Lenotti, som var en ganske delikat vin med en rigtig fin frugtsødme. Det var en dejlig vin, men til denne ret manglede den lidt syre til at bryde med den fyldige flødesauce.

Stegt torsk, smørsauteret spinat og tomatiseret hvidvinssauce

Stegt torsk med spinat og tomatiseret hvidvinssauce

Mængden af spinat blev lidt på slum, så det har jeg ikke angivet helt præcist.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Forret
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 70-80 g torsk pr. mand
  • Et bundt frisk spinat
  • 1-2 store skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl god fiskefond (køb gerne hos din fiskehandler)
  • 1 dl piskefløde
  • 2-4 små blommetomater , befriet for kerner
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Tag torsken ud af køleskabet 30-60 min. før den skal steges og salt den.
  • Lav saucen i mellemtiden: snit løgene fint og kog dem ind sammen med hvidvin til der er ca. 2 spsk. tilbage.
  • Tilsæt fiskefond, fløde og tomater og lad det koge lidt sammen. Giv saucen en tur med stavblenderen og sigt den.
  • Smag saucen til med salt, peber og citronsaft og giv den en tur med stavblenderen lige inden servering for at skumme den lidt op.
  • Torsken steges ved jævn varme i lidt smør på en slip-let pande – pas på, at den ikke falder fra hinanden. Spinaten sauteres i en go’ klat smør på en anden pande ved jævn varme og krydres godt med salt og peber.

Noter

Anret spinaten i bunden af en tallerken, læg torsken ovenpå og hæld sauce ved. Saucen kan evt. hældes på ved servering.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.