Grillede asparges med fjordrejer og vinaigrette

Udgivet af den 14. maj, 2012 i Fisk og skaldyr | 11 kommentarer


Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette

Aspargessæsonen plejer ikke at vare meget mere end halvanden til to måneder. Man siger den går fra starten af maj til Skt. Hans, men det varierer selvfølgelig alt efter, hvordan vejret er. Når sæsonen ikke er længere, så er det bare med at få spist nogle asparges i den periode – både de hvide og de grønne. 

Læs også: Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Sæsonen for ramsløg er så småt ved at være slut, hvilket betyder, at de er begyndt at blomstre. Dette kan man ligeså godt udnytte, da blomsterne er rigtig fine til pynt, men også fulde af ramsløgsmag.

Grønne asparges

Da det ikke ligefrem har været grillvejr på det sidste, blev aspargesene grillet på min støbejernsgrillpande, men ellers vil det være oplagt at smide dem på grillen.

Grillede asparges

Ligesom til retten med kogte fjordrejer og asparges med ramsløgshollandaise drak vi også til denne ret en Grüner Veltliner fra Johann Topf, Kamptal i Østrig – den kan du læse mere om det andet indlæg. Den gik helt perfekt til denne ret, så den kan jeg med stor fornøjelse anbefale. Vinen kan også sagtens drikkes uden mad, og er go’ value for money (100,-/flasken), som jeg også har nævnt i det tidligere indlæg.

Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette

Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette

Se hvordan du koger og piller fjordrejer her. Og husk endelig at gemme skallerne til fjordrejebisque, som kan laves på samme måde som en jomfruhummerbisque.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Forret
Køkken: Nordisk
Servings: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Vinaigrette med æg

  • 1 hårdkogt æg
  • 2 spsk. æblecidereddike eller anden god lys eddike
  • 2 spsk. god koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. dijonsennep

Grillede asparges og fjordrejer

  • 80-100 g pillede fjordrejer
  • 4-6 hvide asparges
  • 4-6 grønne asparges
  • En håndfuld blandede urter jeg brugte ærteskud, ramsløgsblomster og radisespirer

Fremgangsmåde

Vinaigrette med æg

  • Pisk alle ingredienser på nær af ægget godt sammen, så det tykner lidt.
  • Pil og hak det hårdkogte æg relativt fint og rør det i vinaigretten.
  • Smag til med salt og peber.

Grillede asparges og fjordrejer

  • Skræl de hvide asparges og skær 1-2 cm. af bunden.
  • Knæk enderne af de grønne asparges og skyl dem godt og grundigt.
  • Varm en grillpande godt op (eller brug grillen, hvis vejret er til det).
  • Kom lidt olie på grillpanden eller pensl aspargesene.
  • Kom de hvide asparges på først, da de skal ha' længst. Grill dem 1-2 min. på hver side, og kom de grønne asparges på til sidst og grill dem til de får lidt farve på hver side.
  • Når aspargesene er færdige, anrettes de på en tallerken med fjordrejerne oven på. Krydr med salt og peber.
  • Kom et par skefulde dressing udover og pynt til sidst med de friske urter.

 

11 Kommentarer

  1. Ser fantastisk ud! 🙂

  2. Det ser bare superlækkert ud! Smukt smukt, og godt “skudt” 😉

    • Jo tak, jo tak 🙂 Det er jo med at få spist nogle asparges og fjordrejer mens man kan 😀

      Venlig hilsen
      Martin

  3. Good Morning from Canada!

    This looks so good I could almost eat the picture!

    Could you please tell me how many it feeds?

    Have a Joyful Day :~D
    Charlie

    • Hi Charlie

      Thanks a lot for your comment.

      It is a starter serving two people, which it also says right above “Ingredients” 😉

      Enjoy!

      Regards
      Martin

  4. Thank you Martin!

  5. WOW, looks amazing 🙂 Love your blog

  6. Det ser riktigt gott ut, har aldrig haft turen att hitta ramslöksblommor.

    • Hej Fred

      Mange tak 🙂 Ramsløgsblomsterne springer først ud sidst på sæsonen, og der er som regel mange af dem, så du må bare holde øje med dem næste år 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!