Aspargessæsonen plejer ikke at vare meget mere end halvanden til to måneder. Man siger den går fra starten af maj til Skt. Hans, men det varierer selvfølgelig alt efter, hvordan vejret er. Når sæsonen ikke er længere, så er det bare med at få spist nogle asparges i den periode – både de hvide og de grønne.
Læs også: Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette
Sæsonen for ramsløg er så småt ved at være slut, hvilket betyder, at de er begyndt at blomstre. Dette kan man ligeså godt udnytte, da blomsterne er rigtig fine til pynt, men også fulde af ramsløgsmag.
Da det ikke ligefrem har været grillvejr på det sidste, blev aspargesene grillet på min støbejernsgrillpande, men ellers vil det være oplagt at smide dem på grillen.
Ligesom til retten med kogte fjordrejer og asparges med ramsløgshollandaise drak vi også til denne ret en Grüner Veltliner fra Johann Topf, Kamptal i Østrig – den kan du læse mere om det andet indlæg. Den gik helt perfekt til denne ret, så den kan jeg med stor fornøjelse anbefale. Vinen kan også sagtens drikkes uden mad, og er go’ value for money (100,-/flasken), som jeg også har nævnt i det tidligere indlæg.
Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette
Ingredienser
Vinaigrette med æg
- 1 hårdkogt æg
- 2 spsk. æblecidereddike eller anden god lys eddike
- 2 spsk. god koldpresset rapsolie
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. dijonsennep
Grillede asparges og fjordrejer
- 80-100 g pillede fjordrejer
- 4-6 hvide asparges
- 4-6 grønne asparges
- En håndfuld blandede urter jeg brugte ærteskud, ramsløgsblomster og radisespirer
Sådan gør du
Vinaigrette med æg
- Pisk alle ingredienser på nær af ægget godt sammen, så det tykner lidt.
- Pil og hak det hårdkogte æg relativt fint og rør det i vinaigretten.
- Smag til med salt og peber.
Grillede asparges og fjordrejer
- Skræl de hvide asparges og skær 1-2 cm. af bunden.
- Knæk enderne af de grønne asparges og skyl dem godt og grundigt.
- Varm en grillpande godt op (eller brug grillen, hvis vejret er til det).
- Kom lidt olie på grillpanden eller pensl aspargesene.
- Kom de hvide asparges på først, da de skal ha' længst. Grill dem 1-2 min. på hver side, og kom de grønne asparges på til sidst og grill dem til de får lidt farve på hver side.
- Når aspargesene er færdige, anrettes de på en tallerken med fjordrejerne oven på. Krydr med salt og peber.
- Kom et par skefulde dressing udover og pynt til sidst med de friske urter.