Fettuccine med tun, tomat og kanel

Udgivet af den 30. november, 2011 i Fisk og skaldyr, Pizza, pasta og ris


Fettuccine med tun, tomat, kanel og chili

Tun, tomat og kanel? Ja, det lyder ret mærkeligt, men det smager faktisk rigtig godt. Nu kunne man godt gå hen og tro, at det er fordi julen nærmer sig, at jeg har krydret min pasta med kanel, men det har intet med sagen at gøre. Det er faktisk en Jamie Oliver inspireret opskrift, fra en kogebog jeg har stående på hylden.

Jeg valgte at lave pastaen selv, da jeg alt for sjældent får brugt min pastamaskine. Det blev et rigtig lækkert resultat og til forskel fra sidst, hvor jeg lavede Canneloni med svampe, spinat og oksekød, gik det faktisk helt smertefrit.

Man kan selvfølgelig også bare købe noget pasta i stedet for at stå og lave det selv, og så har du i løbet af små tre kvarter en nem og velsmagende ret.

Nu er det som sagt ikke så tit, at jeg laver hjemmelavet pasta, så jeg endte med at bruge en del tid på at få dejen æltet godt sammen og på at rulle den ordentligt ud. Men vil helt sikkert til at lave det noget oftere, og med lidt øvelse er jeg sikker på, at det ikke tager nær så lang tid.

Til selve pastaen fulgte jeg Jamie Olivers opskrift fra Jamies Kogebog, og glemte alt om at komme salt og et skvæt oliveolie i, som jeg skrev i canneloni-opskriften. Derudover mener Jamie Oliver åbenbart, at man skal bruge 600 g mel og 6 hele æg til en portion pasta til 4 personer – det er ærlig talt lige i overkanten. Men man lærer (forhåbentligt) af sine fejl og pastaen blev rigtig lækker, på trods af den voldsomme mængde.

Den tydeligste forskel på den hjemmelavede pasta og den du kan købe i dit lokale supermarkede er konsistensen. Jeg endte med en helt papirstynd fettuccine, som var al dente efter 1-2 min i det kogende vand, og smagte af væsentligt mere end jeg er vant til.

Hvis man har tiden til det, vil jeg anbefale at give sig i kast med at lave sin egen pasta. Det er en hyggelig beskæftigelse, og man kan sagtens være flere om det – det kan ligefrem være en fordel med en hjælpende hånd når dejen skal rulles ud.

Det vigtigste i denne ret er, at man køber noget ordentlig tun. Der er altså forskel på kvaliteten af tun på dåse, og man kan også smage forskel. I det billigste er det en anden tun art end i de dyrere, som ikke smager lige så godt. Så lov mig nu, at du køber tun af god kvalitet, når du laver den her ret.

 

Opskrift på fettuccine med tun, tomat og kanel

Opskriften er til 4 personer.

Pasta

 • 4 hele æg
 • 400 g tipo 00 mel (almindelig hvedemel kan også bruges)
 • En knivspids salt
 • 4 spsk. olivenolie

Se hvordan du laver pastaen her.

Tomatsauce med tun, chili og kanel

 • 4 ds. tun i olie (ca. 500-600 g i nettovægt)
 • 2 ds. flåede tomater
 • 1 rødløg
 • 1-2 friske chilier
 • 1 tsk. stødt kanel
 • 1 bundt frisk basilikum
 • 1-2 usprøjtede citroner, saft og skal heraf
 • En go’ håndfuld friskrevet parmesan
 • Evt. 500 g pasta (hvis ikke du laver den selv)

Start med at ordne løget og hak chili og løg fint. Pluk bladene af basilikummen, hak dem groft og sæt dem til side – hak stilkene fint. Sauter løg, chili, kanel og basilikumsstilkene ved middel varme i små 5 min. Lad tunen dryppe af, og del den med en gaffel. De flåede tomater åbnes og klippes i stykker med en saks. Skru op for varmen og tilsæt tun og tomater. Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 20 min. under låg. Kog pastaen i mellemtiden.

Tilsæt parmesan til saucen og smag til med salt, peber og saft og skal af citron. Vend efterfølgende sammen med pasta, basilikumsblade og et godt skvæt olivenolie. Smag på retten og juster med salt, peber eller citron om nødvendigt, og server straks med masser af friskrevet parmesan på toppen.

God appetit

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]