Hjemmelavede frikadeller med rodfrugter

Udgivet af den 15. oktober, 2012 i Kødretter


Hjemmelavede frikadeller

Frikadeller er en go’ gammel klassiker, der er populær hos de fleste danske familier. Det er traditionel dansk mad når det er bedst, og de fleste vil nok påstå, at deres bedstemor laver verdens bedste frikadeller. Jeg vil dog alligevel vove pelsen og komme med mit bud på, hvad jeg mener er en ret go’ frikadelleopskrift. 

Jeg har valgt at tilsætte lidt revet rodfrugt og timian til mine frikadeller for at give lidt ekstra smag, hvilket gør dem lidt utraditionelle – til gengæld smager det ret godt.

Skal det være helt klassisk serveres frikadellerne med brun sauce, kartofler og surt, men da vi havde lidt hvidkål liggende i køleskabet valgte jeg at lave en portion hvidkålssalat med æble, som jeg serverede til frikadellerne sammen med et friskbagt focaccia. Frikadellerne er ligeledes lækre på et stykke hjemmebagt rugbrød med lidt hjemmelavet rødkål.

Hjemmelavede frikadeller med rodfrugter

Opskriften giver 18-20 frikadeller.
Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 400 g  økologisk hakket kalvekød/flæsk
  • 0,75 dl rasp/havregryn
  • 1 løg , revet
  • 200 g revet rodfrugter (f.eks. gulerod, selleri, pastinak, etc.)
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • Et par kviste frisk timian , plukket og hakket (kan erstattes med tørret)
  • 1 tsk. fint salt
  • Peber
  • Rigeligt smør til stegning

Sådan gør du

  • Start med at røre kødet godt sammen med saltet - dette gør farsen sej og giver en mere fast frikadelle i sidste ende.
  • Tilsæt så de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
  • Lad farsen hvile mindst 30 min. tildækket i køleskabet.
  • Form farsen til frikadeller (jeg plejer at forme dem med en spiseske i den ene hånd) og steg dem i rigeligt smør. Steg evt. en lille tester først for tjekke om de mangler salt og/eller peber.

Noter

Frikadellerne kan evt. holdes varme i ovnen i et tildækket fad indtil de alle er stegt. Server med det ønskede tilbehør (f.eks. kold kartoffelsalat) og evt. med en go' øl til.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.