Ramsløgssalt – lav dit eget kryddersalt

Udgivet af den 21. april, 2015 i Tilbehør | 0 kommentarer


Ramsløgssalt - lav dit eget kryddersalt

Det er super nemt at lave sit eget kryddersalt, og ramsløgssalt er ingen undtagelse. Det er også en glimrende måde at gemme foråret på, så man kan få lidt ramsløg i maden, selv efter sæsonen er slut. 

 

Brug ramsløg mens de er i sæson

Sæsonen for ramsløg er efterhånden ved at være på sit højeste, og hvis man kan finde/kender de rigtige steder, så er skovbunden lige nu dækket af ramsløg, men inden du begiver dig ud på rov, så vil jeg anbefale dig at læse lidt om ramsløg, så du er sikker på at komme hjem med ramsløg og ikke liljekonvaller.

Læs også: Rullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel

De sidste par år har jeg været rimelig flittig til at tage i skoven og samle ramsløg, som bl.a. er blevet brugt til ramsløgssmørramsløgspesto, hollandaisesauce med ramsløg, ramsløgsmayonnaise i en hjemmelavet burger osv., og som du nok kan fornemme, så kan ramsløg bruges til mange forskellige ting ligesom de fleste andre krydderurter. Det er dog første år, at jeg har givet mig i kast med at lave ramsløgssalt og spørg mig ikke hvorfor, for det er virkelig hurtigt at lave. Det kræver ikke mange minutters aktiv indsats, hvorefter ramsløgssalten skal tørres, hvilket tager et par timer ved lav temperatur i ovnen. Det er til gengæld ventetiden værd, for den hjemmelavede ramsløgssalt smager helt fantastisk ovenpå f.eks. nænsomt kogte nye danske kartofler, let dampede hvide asparges, pocheret æg eller bare ovenpå en god æggemad. Har du ikke nok i mine ramsløgsopskrifter, så har Gastromand samlet de danske madbloggeres 10 bedste opskrifter med ramsløg, som bestemt også er et besøg værd.

Ramsløgssalt - lav dit eget kryddersalt

Ramsløgssalt - lav dit eget kryddersalt

Lav gerne en stor portion når nu du er igang, men vær opmærksom på, at jo tykkere et lag salten ligger i jo længere tid tager det at tørre helt igennem. Opskriften kan selvfølgelig også bruges med de fleste andre krydderurter.
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 200 g groft salt
  • 30 g ramsløg

Fremgangsmåde

  • Riv ramsløgene over et par gange og kom dem i en foodprocessor/minihakker sammen med salten.
  • Blend salt og ramsløg godt og grundigt.
  • Spred ramsløgssalten tyndt ud på et stykke bagepapir på en bradepande.
  • Sæt bradepanden i ovnen og tør salten ved 50 grader. Lad ovnlågen stå på klem, så fugten kan komme ud. Rør rundt i ramsløgssalten 1-2 gange i timen.
  • Lad det tørre i ovnen til ramsløgssalten er helt tør. Dette tager ca. 2-3 timer, måske mere afhængig af ovnen og hvor tykt et lag salten ligger i.
  • Når salten er helt tør kan du tage den ud af ovnen og komme den på glas.

Noter/Anretning

Hvis du opbevarer salten i lufttætte glas/beholdere, så kan den holde sig i rimelig lang tid, og sagtens frem til næste sæson.

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!