Ramsløgssalt – nem opskrift på kryddersalt

Udgivet af den 21. april, 2015 i Tilbehør


Ramsløgssalt - lav dit eget kryddersalt

Det er super nemt at lave sit eget kryddersalt, og ramsløgssalt er ingen undtagelse. Det er også en glimrende måde at gemme foråret på, så man kan få lidt ramsløg i maden, selv efter sæsonen er slut. 

Sæson for ramsløg

Sæsonen for ramsløg er efterhånden ved at være på sit højeste, og hvis man kan finde/kender de rigtige steder, så er skovbunden lige nu dækket af ramsløg, men inden du begiver dig ud på rov, så vil jeg anbefale dig at læse lidt om ramsløg, så du er sikker på at komme hjem med ramsløg og ikke liljekonvaller.

Læs også: Rullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel

De sidste par år har jeg været rimelig flittig til at tage i skoven og samle ramsløg, som bl.a. er blevet brugt til ramsløgssmørramsløgspesto, hollandaisesauce med ramsløg, ramsløgsmayonnaise i en hjemmelavet burger osv., og som du nok kan fornemme, så kan ramsløg bruges til mange forskellige ting ligesom de fleste andre krydderurter.

Nem at lave ramsløgssalt

Det er dog første år, at jeg har givet mig i kast med at lave ramsløgssalt og spørg mig ikke hvorfor, for det er virkelig hurtigt at lave. Det kræver ikke mange minutters aktiv indsats, hvorefter ramsløgssalten skal tørres, hvilket tager et par timer ved lav temperatur i ovnen. Det er til gengæld ventetiden værd, for den hjemmelavede ramsløgssalt smager helt fantastisk ovenpå f.eks. nænsomt kogte nye danske kartofler, let dampede hvide asparges, pocheret æg, ovenpå en æggemad eller på et godt stykke kød, f.eks. langtidsstegt lammekølle eller kylling. Har du ikke nok i mine ramsløgsopskrifter, så har Gastromand samlet de danske madbloggeres 10 bedste opskrifter med ramsløg, som bestemt også er et besøg værd.

Ramsløgssalt - lav dit eget kryddersalt

Ramsløgssalt – lav dit eget kryddersalt

Lav gerne en stor portion når nu du er igang, men vær opmærksom på, at jo tykkere et lag salten ligger i jo længere tid tager det at tørre helt igennem. Opskriften kan selvfølgelig også bruges med de fleste andre krydderurter.
4,20 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 200 g groft salt
  • 30 g ramsløg

Sådan gør du

  • Riv ramsløgene over et par gange og kom dem i en foodprocessor sammen med salten.
  • Blend salt og ramsløg godt og grundigt.
  • Spred ramsløgssalten tyndt ud på et stykke bagepapir på en bradepande.
  • Sæt bradepanden i ovnen og tør salten ved 50 grader. Lad ovnlågen stå på klem, så fugten kan komme ud. Rør rundt i ramsløgssalten 1-2 gange i timen.
  • Lad det tørre i ovnen til ramsløgssalten er helt tør. Dette tager ca. 2-3 timer, måske mere afhængig af ovnen og hvor tykt et lag salten ligger i.
  • Når salten er helt tør kan du tage den ud af ovnen og komme den på glas.

Noter

Hvis du opbevarer salten i lufttætte glas/beholdere, så kan den holde sig i rimelig lang tid, og sagtens frem til næste sæson.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

4,20 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.