Stegt rosenkål med bacon og hasselnødder

Udgivet af den 1. februar, 2015 i Tilbehør | 0 kommentarer


Stegt rosenkål med bacon og hasselnødder

Rosenkål er en fantastisk lille sag, som smager skønt. I selskab med en go’ klat smør, er stegt rosenkål, bacon og sprøde hasselnødder et lækkert og fyldigt tilbehør til f.eks. en god kotelet eller et godt stykke fisk.

 

Stegt rosenkål – et lækkert tilbehør

I England er stegt rosenkål, bacon og kastanjer et klassisk tilbehør til julemiddagen, og der er ingen tvivl om, at rosenkål og bacon smager fantastisk sammen. Jeg har dog valgt at skifte kastanjerne ud med lidt ristede hasselnødder og tilsætte lidt æble og i stedet for at servere det til en tung julemiddag, så lavede jeg det som tilbehør til et stykke stegt torsk. Simpelt og lækkert, og så er det endda super nemt at lave.

Læs også: Grønkålssalat med æble og saltede valnødder

Der er mange, som ikke bryder sig om den bitre lille knold, hvilket jeg tror skyldes, at man før i tiden havde en tendens til at overtilberede rosenkålen – så er den nemlig ikke særlig rar at spise. Hvis man derimod sørger for ikke at overtilberede rosenkålen, så smager den til gengæld super lækkert!

Læs også: Hvidkålssalat med æble og yoghurt

I stedet for stegt rosenkål, så kan man også sagtens bruge rosenkål rå og helt fintsnittet i salater som jeg f.eks. har gjort i denne skønne salat med kogt torskerogn og stenbiderrogn. Rosenkål smager også skønt dampet i lidt vand og smør og evt. smagt til med citronsaft eller -skal. Det er et genialt tilbehør, og ellers kan man også servere dampet rosenkål med mandler og brunet smør som en selvstændig ret.

Stegt rosenkål med bacon og hasselnødder
Udskriv

Opskriftstype: Tilbehør
Antal personer: 2
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 300-400 g rosenkål
  • 100 g tørsaltet bacon
  • 50 g hasselnødder (grofthakkede)
  • 1 æble
  • En håndfuld bredbladet persille
  • Evt. et skud citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær dem i kvarte.
  2. Skær baconen ud i stykker på ca. 1x1 cm. og steg det på en pande til det begynder at få lidt farve, men stadig ikke er helt sprødt.
  3. Tilsæt de kvarte rosenkål og hakkede hasselnødder - evt. sammen med en klat smør - og lad det stege til rosenkålen er er mør, men stadig har lidt bid.
  4. I mellemtiden skæres æblet ud i grove tern og persillen hakkes.
  5. Når rosenkålen er færdig tilsættes æble og persille.
  6. Smag til med salt, peber og evt. et skud friskpresset citron.
Noter/Anretning

Server den stegte rosenkål til et godt stykke fisk, lyst kød eller fjerkræ.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!