Koteletter i fad med jordskokker, æbler og salvie

Udgivet af den 1. februar, 2017 i Kødretter


Koteletter i fad med jordskokker, æble og salvie

Koteletter i fad er en rigtig klassiker og er med garanti noget, der bliver lavet i de fleste hjem engang imellem. Jeg har taget denne klassiker og lavet en lidt mere sæsonbetonet og nordisk version med jordskokker, æbler og salvie og pakket koteletterne ind i parmaskinke med mere salvie. Og det kan altså godt anbefales.

 

En nordisk variation af koteletter i fad

De første par måneder af året er altid lidt kedelige, hvad grøntsager angår. Vi kan dog stadig få diverse danske rodsfrugter lidt endnu, heriblandt jordskokker. Og danske æbler kan heldigvis også fåes lidt endnu. Æbler kan nemlig holde sig ret lang tid efter efterårets høst, så længe de bliver opbevaret korrekt. Og æbler og jordskokker smager faktisk ret godt sammen.

Læs også: Jordskokkesuppe med kammuslinger og æble

Den klassiske koteletter i fad er, som de fleste nok ved, koteletter i en tomat- og paprikabaseret sauce med champignoner og bacon, og minder faktisk en del om en klassisk paprikagryde (eller mørbradgryde om man vil). Og det smager nu også meget godt, ingen tvivl om det.

Læs også: Flank steak fra Hindsholmgrisen med vintergrøntsager og pandesauce

I denne omgang valgte jeg dog at lave en lidt mere sæsonbetonet og nordisk udgave af den klassiske koteletter i fad med udgangspunkt i jordskokker og æbler. Og hvis jeg selv skal sige det, så smager det faktisk ret godt. Og så er koteletter i fad jo en fantastisk hverdagsret. Der er nemlig stort set ikke noget arbejde i det. Grøntsagerne skal bare lige vaskes, evt. skrælles og skæres ud, og så skal koteletterne lige pakkes ind i lidt parmaskinke. Men så skal det hele ellers bare op i et ildfast fad med et skvæt æblemost og i ovnen i ca. tre kvarter. Og så er der serveret.

Koteletter i fad med jordskokker, æble og salvie

Koteletter i fad med jordskokker, æble og salvie

Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 nakkekoteletter
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g jordskokker
  • 1-2 æbler
  • 1 bundt salvie (gerne frisk, men tørret kan også bruges)
  • 1 dl æblemost

Sådan gør du

  • Krydr koteletterne med salt og peber og pak dem ind i parmaskinke med masser af salvie.
  • Ordn grøntsagerne og æble, og skær dem lidt groft ud.
  • Kom grøntsager og æble op i et ildfast fad med et godt skvæt olivenolie, og krydr med salt og peber. Tilsæt evt. også et håndfuld grofthakket salvie.
  • Vend det hele godt sammen, tilsæt æblemost og læg koteletterne oven på grøntsagerne.
  • Bag i 45-60 min. ved 200 grader alt efter størrelse/tykkelse på koteletterne.

Noter

Server evt. med koldhævede flutes eller andet godt brød.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.