Årets sidste aften nærmer sig, og det skal selvfølgelig fejres med en masse lækker mad og drikke. De fleste af jer har nok allerede godt styr på nytårsmenuen, men skulle der mangle en enkelt ret eller de sidste detaljer til tilbehøret, så håber jeg selvfølgelig at kunne inspirere lidt.
Maiken og jeg har ligesom sidste år overladt det hårde arbejde til nogle andre og tager ud og spiser nytårsaften. I år tager vi på mmoks her i Odense og får os en 5-retters menu med tilhørende vinmenu.
Nytårsmenu 2015
Appetitvækker
Pocheret østers med champagnesauce og kaviar
Menuen
Jomfruhummer med jordskokker, havesyre og knuste hasselnødder
Bagt torsk med hestebønner, sprøde sager og ægte sauce med vintertrøffel
Ballotine af foie gras de canard med hyben, bitter salat og luftigt brød
Oksemørbrad med skorzonerrod, tyttebær, rosenkål og rødvinssauce
Hengemte pærer med marengs, citrontimian og flager af frossen gran
Kaffe og tomme kulhydrater
Men bare fordi der igen i år ikke kommer nogen decideret nytårsmenu herfra, så skal I selvfølgelig ikke snydes for lidt inspiration til årets sidste aften. Hvis ikke I allerede har helt styr på den endelige menu, så får I lige lidt forslag til de sidste detaljer her.
Drikkelse
Mangler du stadig at købe champagne, så er der masser af inspiration at finde i indlægget fra den champagnesmagning jeg var til for et par måneder siden. Og skulle du være nysgerrig og have lyst til at prøve bobler, som ikke er champagne, så har gutterne fra Gastromand.dk smagt sig igennem en håndfuld alternativer til champagne.
Nytårsaften skal der selvfølgelig også laves cocktails i lange baner, og her er der også inspiration at hente:
- Cocktails med hyldeblomstsaft
- Nytårscocktails – 3 lækre cocktails til nytårsaften
- 5 klassiske cocktails
Og ellers er der som altid masser af inspiration at finde i Sjønnes Barskab.
Snacks
- Grønkålschips med salt og balsamico
- Sprøde saltmandler
- Butterdejssnack med karamelliseret løgkompot, parmaskinke og parmesan
- Snacks til nytår og champagne – forslag til nytårssnacks
Foretter
- Blinis med stenbiderrogn
- Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn
- Salat med kogt torskerogn og stenbiderrogn
- Ceviche af torsk med rosa peber
- Rødspætte med fiskemousse og sauce nage
- Stegt torsk med spinat og tomatiseret hvidvinssauce
- Torskemedaljon med bacon, svampe og brøndkarse
- Jordskokkesuppe med kammuslinger og æble
- Kammusling i kalvebouillon med jordskokker og trøffel
- Svamperisotto med lagret balsamico
Hovedretter
- Beef Wellington med selleripuré og rødvinssauce
- Nyretapper og hjemmelavet bearnaisesauce
- Braiserede kalvekæber med rødbeder og løg
- Confiteret svinebryst med pommes Anna, æble, grønkål og portvinssauce
- Oksehaleragout med polenta
Desserter
- Cheesecake med brombærpuré
- Chokoladecreme, solbærsorbet og krokant
- Chokolademousse med appelsin og pistaciekrokant
- Citrontærte med marengs
- Gâteau Marcel
- Hvidvinspocheret pære, chokoladecreme og hasselnød
- Panna cotta med brombærpuré
Jeg håber, at I alle får et rigtig godt nytår og tusind tak for, at I har læst med på bloggen i år. Og så skal I selvfølgelig være velkomne til at dele jeres nytårsmenu med mig enten i kommentarfeltet herunder, på Facebook eller på Instagram.