Selvom vi så småt er på vej ind i september, og dermed efteråret (hvis vi spørger kalenderen), så er det ikke for sent at tænde op i grillen, hvilket også afspejles i den kommende uges madplan.
Efter et hurtigt kig på på vejrudsigten kan jeg dog hurtigt konkludere, at det nok ikke bliver det ideelle grillvejr i løbet af den næste uges tid, så medmindre du har mulighed for at grille under en overdækning, så bliver det nok svært at lave langtidsgrillede spareribs, som jeg har sat på menuen lørdag. Et alternativ til spareribsene kunne være pulled pork eller porchetta, som begge er opskrifter, der bliver lavet i ovnen. Det grillede lam, som er på menuen fredag kan også sagtens laves i ovnen: brun stegen af på en pande og sæt den så i en 150 grader varm ovn til den er færdig.
Søndag er der selvfølgelig pizza på menuen, og i denne omgang er det med parmaskinke og fennikel, hvilket smager fantastisk sammen, så du kan roligt glæde dig til på søndag.
Ugens madplan
- Torsdag: Mørksej med blomkålspuré, kål og nødder
- Fredag: Grillet lam med tomatsalat
- Lørdag: Grillede spareribs med solbærbarbecue og coleslaw
- Søndag: Hjemmelavet pizza med parmaskinke og fennikel
- Mandag: Krydrede grillspyd med citron og coleslaw
- Tirsdag: Gazpacho
- Onsdag: Kylling med parmaskinke og kartoffelkompot
Skulle du få lyst til en lækker dessert i løbet af weekenden, så vil jeg foreslå, at du laver denne lækre dessert med solbær og chokolade. Det er en simpel dessert, som smager helt fantastisk. Og skulle der være overskud til det, så smækker du da også lige en bolledej sammen lørdag aften, så der er friskbagte boller til morgenbordet om søndag.
Ligesom de andre gange, så er madplanen også at finde i denne uges Ugeavisen Odense – lige til at klippe ud og hænge på køleskabet.