Opskrifter til Mortensaften – inspiration til and og tilbehør

Udgivet af den 6. november, 2013 i Menuer og opskriftssamlinger


Opskrifter til Mortensaften - inspiration til and og tilbehør

På søndag er det Mortensaften, og i den forbindelse skal der jo and på bordet. I Danmark, Skåne og dele af Tyskland serveres der traditionelt gåsesteg, men dette er med tiden blevet til andesteg i det fleste hjem. 

 

Klassisk andesteg til mortensaften

Det er ingen tvivl om, at det er lækkert med en hel andesteg til Mortensaften. Og skal det endelige være, så skal den selvfølgelig langtidssteges. Ved at langtidsstege anden får man et langt bedre og mere saftigt resultat. Krydringen med appelsin og timian er virkelig lækker, hvilket resulterer i en saftig and med tilpas smag af timian og appelsin. Skal det være helt traditionelt kan man i stedet vælge at fylde anden med æbler og svesker. Opskriften finder du her:

 

Opskrifter med andebryster og -lår

I denne anledning har jeg samlet et par opskrifter, som forhåbentligt kan inspirere til en dejlig middag på Mortensaften. Skal det være lidt utraditionelt, eller er der bare ikke tid/lyst til at tilberede en hel and, så vil det være oplagt at servere et par andebryster eller en gang stegt confit de canard.

 

Opskrifter på tilbehør til and

Uanset om man vælger at servere andebryster, andelår eller en hel andesteg, så skal der selvfølgelig noget lækkert tilbehør til. Man kan selvfølgelig lave den helt klassiske syltede rødkål samt en gang brunede kartofler, men ofte synes jeg også, at det er ret lækkert med en frisk salat, der har lidt syre til at bryde med den fede and. Herunder finder du et par forslag til salater, som du kan servere til anden på Mortensaften:

 

Opskrifter med rester af and

Skulle du stå i den heldige situation, at der ikke bliver spist op til Mortensaften, og at der er rester til dagen efter, så kan jeg varmt anbefale at bruge resteren til en gang gua boa med and og sesam eller til en god hjemmelavet burger. Det smager bare godt!

 

Jeg håber, at nogle af disse opskrifter kan inspirere og hjælpe til, at I får en rigtig god Mortens Aften.

 

Hvad spiser du til Mortens Aften?

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Få 3 gratis tips til at lave bedre mad

Vil du gerne lave bedre og mere velsmagende mad?

Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få 3 gratis tips, der giver dig bedre mad på bordet.

Mange tak for din tilmelding!