Nytårsmenu 2016

Udgivet af den 28. december, 2016 i Menuer og opskriftssamlinger


Nytårsmenu 2016

Nu har bloggen efterhånden stået stille i lidt over en måned, da jeg har været travlt optaget af specialeskrivning. Det er jeg sådan set stadigvæk, men da årets sidste aften nærmer sig, synes jeg lige, at jeg ville dele min nytårsmenu 2016 med jer. 

Både nytåret 2014 og nytåret 2015 valgte vi at spise ude, hvilket har været en rigtig god oplevelse, men i år har vi altså valgt at lave lidt mad selv og holde nytår hjemme. Og da jeg skal aflevere speciale d. 1/1-2017, så har der ikke været meget tid eller overskud til planlægning, men lidt er det da alligevel blevet til. Jeg har prøvet at holde menuen rimelig simpel, men jeg er alligevel røget op på fem serveringer. Heldigvis er jeg ved at lægge sidste hånd på specialet, så jeg forhåbentligt lige har en dag eller to til at forberede menuen.

 

Nytårsmenu 2016

 

Snacks

Østers med æble- og peberrodsvinaigratte

Østers med sprød chorizo, persilleolie og citron

Savart, l’Ouverture

Forret

Torsk med jordskokker og kalamataoliven

Savart, l’Ouverture

Hovedret

Duebryst, selleripuré,selleripakke med confiteret duelår, grillet porre, bøgehatte og rødvinssauce

(inspireret af en ret jeg fik på Falsled Kro tidligere i år)

Clos des Fous, Pucalán Arenaria 2013

Ost

Brie de meaux, Fourme d’Ambert, valnødder i kirsebærsirup og sprødt brød

Frederiksdal Kirsebærvin, Late Bottled

Dessert

Gateau Marcel, vanilleis og kirsebærsirup

Frederiksdal Kirsebærvin, Late Bottled

Skulle du mangle at få styr på de sidste ting til nytårsaften, så er der selvfølgelig masser af inspiration at finde her på bloggen. Du kan f.eks. finde inspiration til nytårscocktails, champagne og snacks til nytårsmenuen.

Sidst men ikke mindst skal der igen i år lyde et kæmpe stort tak til dig(!), fordi du læser med på bloggen! Jeg håber, at I alle får et rigtig godt nytår med masser af fantastisk mad og vin, og hvad der ellers hører til. 

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

2 Kommentarer

  1. Det ser godt ud! I år har vi ‘snydt’ og får mad udefra – så skal vi kun koncentrere os om at drikke en masse vin og drinks 😀

    Rigtig godt nytår og held og lykke med afleveringen.

    • Det lyder da dejligt 🙂 Man kan efterhånden også få nogle ret fornuftige nytårsmenuer som take away, så det kunne jeg også snildt finde på. Jeg havde faktisk kig på en af Skagenfoods nytårsmenuer, men der var desværre ikke penge til det i år. Ovenstående menu bliver dog nok heller ikke helt skidt 😉

      Tak skal du have, og rigtig godt nytår til dig også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.