Nu har bloggen efterhånden stået stille i lidt over en måned, da jeg har været travlt optaget af specialeskrivning. Det er jeg sådan set stadigvæk, men da årets sidste aften nærmer sig, synes jeg lige, at jeg ville dele min nytårsmenu 2016 med jer.
Både nytåret 2014 og nytåret 2015 valgte vi at spise ude, hvilket har været en rigtig god oplevelse, men i år har vi altså valgt at lave lidt mad selv og holde nytår hjemme. Og da jeg skal aflevere speciale d. 1/1-2017, så har der ikke været meget tid eller overskud til planlægning, men lidt er det da alligevel blevet til. Jeg har prøvet at holde menuen rimelig simpel, men jeg er alligevel røget op på fem serveringer. Heldigvis er jeg ved at lægge sidste hånd på specialet, så jeg forhåbentligt lige har en dag eller to til at forberede menuen.
Nytårsmenu 2016
Snacks
Østers med æble- og peberrodsvinaigratte
Østers med sprød chorizo, persilleolie og citron
Savart, l’Ouverture
Forret
Torsk med jordskokker og kalamataoliven
Savart, l’Ouverture
Hovedret
Duebryst, selleripuré,selleripakke med confiteret duelår, grillet porre, bøgehatte og rødvinssauce
(inspireret af en ret jeg fik på Falsled Kro tidligere i år)
Clos des Fous, Pucalán Arenaria 2013
Ost
Brie de meaux, Fourme d’Ambert, valnødder i kirsebærsirup og sprødt brød
Frederiksdal Kirsebærvin, Late Bottled
Dessert
Gateau Marcel, vanilleis og kirsebærsirup
Frederiksdal Kirsebærvin, Late Bottled
Skulle du mangle at få styr på de sidste ting til nytårsaften, så er der selvfølgelig masser af inspiration at finde her på bloggen. Du kan f.eks. finde inspiration til nytårscocktails, champagne og snacks til nytårsmenuen.
Sidst men ikke mindst skal der igen i år lyde et kæmpe stort tak til dig(!), fordi du læser med på bloggen! Jeg håber, at I alle får et rigtig godt nytår med masser af fantastisk mad og vin, og hvad der ellers hører til.