I denne uges madplan fortsætter vi i efterårets ånd med græskar, kål og suppe, hvor den bl.a. står på hele bagte græskar fyldt med svinekød og salvie. Som altid kan madplanen også findes i Ugeavisen Odense lige til at klippe ud og sætte på køleskabet.
Selvom det indtil nu har været en rimelig varm måned taget i betragtning af, at det er november, så skal der alligevel være plads til nogle dejlige og hyggelige efterårsretter. På fredag står den på aubergineruller med ricottafyld i tomatsauce og med masser af parmesan. Og det smager altså virkelig godt, så det kan du godt glæde dig til! Søndag er der (selvfølgelig) pizza på menuen, og mandag står den på en dejlig cremet blomkålssuppe med chorizo. I opskriften drysser jeg også friske hasselnødder udover suppen, men det er vist ved at være lidt sent til det, så som et alternativt kan man f.eks. bruge ristede mandler. Derudover så passer den krydrede spanske chorizopølse helt perfekt til den fyldige og cremede blomkålssuppe. Tirsdag står den på en dejlig fyldig salat med kylling, savojkål og parmesan inspireret af den klassiske cæsarsalat, og onsdag er der små hele bagte græskar, der er fyldt med svinekød og salvie.
Ugens madplan
- Torsdag: Bagt kuller og Pommes Anna med Krondild
- Fredag: Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce
- Lørdag: Kalvehjerter i mørk øl med græskarmos
- Søndag: Pizza med parmaskinke og fennikel
- Mandag: Blomkålssuppe med chorizo
- Tirsdag: Cæsarsalat med kylling og savoykål
- Onsdag: Fyldt græskar med svinekød og salvie
Nu når der ofte er lidt ekstra tid i weekenden, og julen nærmer sig, så er det ved at være tid til at få syltet en ordentlig portion rødkål til julen. Derudover så skal du selvfølgelig også lave både både pebernødder og æbleskiver – det smager bare så meget bedre end dem man kan købe, og det samme gælder rødkålen. Så gør dig selv den tjeneste og tag dig tid til at lave det selv. Det er det hele værd!