Madplan for uge 31 og 32

Udgivet af den 29. juli, 2015 i Madplaner


Madplan for uge 31 og 32

Selvom mængden af solskinstimer er begrænset for tiden, så er der stadig masser af sommergrøntsager i denne uges madplan. Og det er bare med at udnytte alle de lækre, sprøde og velsmagende grøntsager, mens de er der. 

De danske majs er så småt begyndt at komme frem, og det har jeg altså glædet mig til længe! Sådan en varm majskolbe med koldt smør og salt smager virkelig godt! Hele majskolber med smør og salt er der dog ikke noget af på ugens madplan, til gengæld er der stegte majs til kyllingen om fredagen og bagte majs som fyld i kålwraps om tirsdagen. På min sidste madplan var der pizza på menuen om søndag, hvilket ofte er tilfældet herhjemme, men i denne omgang står den på burger. Det er dog ikke en helt klassisk burger, der er på menuen, det er nemlig en spanskinspireret burger med bl.a. svinemørbrad, chorizo og manchego. Manchego er en af Spaniens mest populære oste. Det er en fast fåremælksost, som er relativt mild i smagen, som jeg her bruger i både kyllingen om fredagen og burgeren om søndagen, så det kan du godt glæde dig til!

Lørdag skal den helt store gryde findes frem, for der er nemlig kalvefrikassé på menuen, som egentlig bare er en stuvning af alle de skønneste sommergrøntsager og kalvekød. I opskriften bruger jeg danske asparges, men det løb er efterhånden kørt, så dem udelader du bare og/eller skifter dem ud med en anden grøntsag som f.eks. fennikel.

 

Ugens madplan

Skulle vi være så heldige, at solen sniger sig frem i weekenden, så kan jeg varmt anbefale at prøve nogle af mine cocktails med hjemmelavet hyldeblomstsaft – de smager altså bare skønt. Også selvom solen skulle blive væk. Og husk, at hvis du bor i et område, hvor du modtager Ugeavisen Odense, så vil du også kunne finde ugens madplan deri lige til at klippe ud og hænge på køleskabet.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.