Madplan for uge 27 og 28

Udgivet af den 1. juli, 2015 i Madplaner


Madplan for uge 27 og 28

Så er det blevet tid til endnu en madplan, og nu da den danske sommer så småt er begyndt at vise sig fra sin solrige (og lidt skyede) side, så skal der selvfølgelig sommermad på menuen. 

Vi lægger ud med en iskold gazpacho, som er en kold tomatsuppe, der stammer fra Andalusien i Sydspanien. Det er en skøn og sommerlig suppe, der kun bliver bedre af at blive indtaget i solen på f.eks. altanen eller terrassen. Og så skal der selvfølgelig et godt hjemmebagt focaccia til.

Derudover så er der helstegte rødspætter med brunet smør, kapers og persille på menuen. Godt nok kan man få rødspætter hele året, men de er helt klart bedst i sommerhalvåret, hvor der er sæson for rødspætter. En god tommelfingerregel er, at rødspætterne er bedst når træerne er grønne.

Ligesom i min sidste madplan, så er søndag selvfølgelig pizzadag, og her kan man passende sørge for at lave en ekstra stor portion lam om lørdagen, så der er rester til pizzaen om søndagen. Kombinationen af lam, soltørrede tomater og feta er rimelig klassisk, og det er en smagskombination, der bare smager super godt – også på en pizza!

 

Ugens madplan

Skal der lidt flere lækkerier på bordet i løbet af ugen, så kunne en lækker stikkelsbærfromage være et glimrende bud på en dejlig sommerlig dessert. Ellers er en rabarbertrifli også altid en succes. Det er jo med at spise en masse rabarber, stikkelsbær m.m. henover sommeren mens de er der.

Herhjemme gør vi ofte lidt ekstra ud af morgenmaden i weekenden, og det er bestemt noget jeg vil anbefale, at man tager sig tid til engang imellem. Det er en hyggelig måde at samles på, og det er med til at give en god start på dagen. Dette kunne f.eks. være en morgenmad bestående af lidt god yoghurt med friske sommerbær, blødkogt æg, friskbagte koldhævede boller, og så selvfølgelig en god kop kaffe til.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.