Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Udgivet af den 17. april, 2014 i Pizza, pasta og ris | 2 kommentarer

Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

De næste par dage bliver der nok serveret lammekød i de fleste hjem, og skulle du ha’ en rest lammekød tilovers, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, så har jeg alletiders forslag: hjemmelavet pizza med lam! Sammen med lidt soltørrede tomater og en god feta, så udgør dette en rigtig lækker pizza. 

Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af hjemmelavet pizza – og det er selvom, at vi ofte ender med at bruge de samme variationer af topping gang på gang. Variationer som chorizo, champignon og syltet rød peberfrugt, og parmaskinke, oliven og artiskok går ofte igen herhjemme, hvilket egentlig er ganske forståeligt, hvis du spørger mig. Der bliver dog også lavet mere simple pizzaer i stil med pizza bianco.

Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Jeg prøver dog alligevel at variere det lidt engang imellem. Dels for, at vi ikke skal blive træt af det (som om det nogensinde sker), men også for at prøve lidt nyt. Så da vi i søndags havde en del kød i overskud fra den langtidsstegt lammekølle, som jeg lavede til kæresten og jeg i lørdags, røg det selvfølgelig på en gang hjemmelavet pizza – for det meste er søndag nemlig den ugentlige pizzadag herhjemme. Dette resulterede i en af de bedste pizzaer, jeg længe har lavet, og så var det en god måde at få brugt resterne på.

Pizza med lam, soltørrede tomater og feta
 
Forberedelse
Tilberedning
Total
 
Mængderne afhænger selvfølgelig af, hvor mange pizzaer der skal laves, og hvor meget kød, der er tilovers.
Forfatter:
Opskriftstype: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal personer: 4
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Pizzadejen rulles ud og tomatsaucen smøres på.
  2. Fordel de fintsnittede rødløg på pizzaen, dernæst lammekødet, som enten brækkes fra hinanden eller skæres i mindre stykker og til sidst lidt gode soltørrede tomater.
  3. Bag pizzaen på en brandvarm bagesten ved 275 grader i 5-8 min. til den er færdig.
  4. Når pizzaen er kommet ud af ovnen kommes der feta og frisk oregano/basilikum på, og så er den klar til servering.

Indelægget indeholder affiliatelinks.

Follow


2 Kommentarer

  1. Hvor ser den bare flot og lækker ud :) har du nogle særlige fif ift. selve bagningen af pizzaen? hvor i ovnen bager du pizzaen? Du har en utrolig flot afbagning af både fyld og bund :)

    • Mange tak Line :)

      Jeg bager altid mine pizzaer på en bagesten i bunden af ovnen ved 275 grader (almindelig varme) i ca. 8 minutter.. Og så foretrækker jeg at koldhæve dejen, da det giver en bedre dej og skorpe.

      Du får det bedste resultat ved at bage pizzaen direkte på bagestenen, men jeg plejer at gøre pizzaen klar på et stykke bagepapir, og så trække bagepapiret over på den varme bagesten. Efter et par min. i ovnen fjerner jeg så bagepapiret.

      Jeg håber, at du kan bruge det til noget :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Vurder denne opskrift: