Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Udgivet den 17. april, 2014 i Pizza, pasta og ris


Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

De næste par dage bliver der nok serveret lammekød i de fleste hjem, og skulle du ha’ en rest lammekød tilovers, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, så har jeg alletiders forslag: hjemmelavet pizza med lam! Sammen med lidt soltørrede tomater og en god feta, så udgør dette en rigtig lækker pizza. 

Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af hjemmelavet pizza – og det er selvom, at vi ofte ender med at bruge de samme variationer af topping gang på gang. Variationer som chorizo, champignon og syltet rød peberfrugt, og parmaskinke, oliven og artiskok går ofte igen herhjemme, hvilket egentlig er ganske forståeligt, hvis du spørger mig. Der bliver dog også lavet mere simple pizzaer i stil med pizza bianco.

Jeg prøver dog alligevel at variere det lidt engang imellem. Dels for, at vi ikke skal blive træt af det (som om det nogensinde sker), men også for at prøve lidt nyt. Så da vi i søndags havde en del kød i overskud fra den langtidsstegt lammekølle, som jeg lavede til kæresten og jeg i lørdags, røg det selvfølgelig på en gang hjemmelavet pizza – for det meste er søndag nemlig den ugentlige pizzadag herhjemme. Dette resulterede i en af de bedste pizzaer, jeg længe har lavet, og så var det en god måde at få brugt resterne på.

Pizza med lam, soltørrede tomater og feta
Learn more

Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Mængderne afhænger selvfølgelig af, hvor mange pizzaer der skal laves, og hvor meget kød, der er tilovers. Opskriften på pizzadej og tomatsauce finder du her og opskriften på langtidsstegt lammekølle her.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 12 timer 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 12 timer 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

 • En gang hjemmelavet pizzadej og tomatsauce
 • Rødløg fintsnittet
 • En rest lammekød,
 • Soltørrede tomater
 • Lidt god feta, skåret/brækket i mindre stykker
 • Frisk oregano og/eller basilikum

Sådan gør du

 • Pizzadejen rulles ud og tomatsaucen smøres på.
 • Fordel de fintsnittede rødløg på pizzaen, dernæst lammekødet, som enten brækkes fra hinanden eller skæres i mindre stykker og til sidst lidt gode soltørrede tomater.
 • Bag pizzaen på en brandvarm bagesten ved 275 grader i 5-8 min. til den er færdig.
 • Når pizzaen er kommet ud af ovnen kommes der feta og frisk oregano/basilikum på, og så er den klar til servering.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

2 Kommentarer

 1. Hvor ser den bare flot og lækker ud 🙂 har du nogle særlige fif ift. selve bagningen af pizzaen? hvor i ovnen bager du pizzaen? Du har en utrolig flot afbagning af både fyld og bund 🙂

  • Mange tak Line 🙂

   Jeg bager altid mine pizzaer på en bagesten i bunden af ovnen ved 275 grader (almindelig varme) i ca. 8 minutter.. Og så foretrækker jeg at koldhæve dejen, da det giver en bedre dej og skorpe.

   Du får det bedste resultat ved at bage pizzaen direkte på bagestenen, men jeg plejer at gøre pizzaen klar på et stykke bagepapir, og så trække bagepapiret over på den varme bagesten. Efter et par min. i ovnen fjerner jeg så bagepapiret.

   Jeg håber, at du kan bruge det til noget 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!