Madplan for uge 23 og 24

Udgivet af den 3. juni, 2015 i Madplaner


Madplan for uge 23 og 24

Nu er det officielt blevet sommer – i hvert fald, hvis vi spørger kalenderen – selvom det lige pt. står ned i stænger udenfor vinduet. Ugens madplan tager dog stadig udgangspunkt i alle de skønne sommergrøntsager, der er begyndt at komme frem, hvilket selvfølgelig også denne gang inkludere de skønne danske asparges! 

Som du måske har set på Instagram, så laver vi rimelig ofte hjemmelavet pizza om søndagen herhjemme. På sidste madplan stod den på hjemmelavet burger om søndagen, men i denne uge står den altså på hjemmelavet pizza – det er jo noget med, at man skal spise varieret.

Der er selvfølgelig også masser af asparges i ugens madplan, men det er også bare med at spise så mange danske asparges, som man har mulighed for, mens de er her. Sæsonen løber jo kun frem til Skt. Hans, og så går der næsten et år, før vi kan få de skønne, sprøde stænger igen. Lørdag står den selvfølgelig på (lørdags)kylling i stegeso med hvide asparges, nye danske kartofler og rabarberkompot, som virkelig er en fantastisk ret og et glimrende eksempel på “less is more”, hvis bare man bruger nogle råvarer af høj kvalitet. Så sørg nu for at købe en kylling af god kvalitet, f.eks. de franske gourmetkyllinger fra Løgismose, princip! kyllinger fra Bilka/Føtex eller Sødam kyllinger, som COOP er begyndt at forhandle.

Derudover så er der frikadeller og kold kartoffelsalat på ugens madplan, som faktisk var en af mine livretter, da jeg var barn. Der var simpelthen ikke noget bedre, end når vi skulle have frikadeller med kold kartoffelsalat. Og det er stadig en ret, som jeg synes smager virkelig dejligt. Jeg har dog piftet den kolde kartoffelsalat lidt op med danske asparges og fynsk rygeost, men det er den bestemt ikke blevet dårligere af!

 

Ugens madplan

Skulle der være lidt rabarber tilovers fra lørdagskyllingen, så kan jeg varmt anbefale lige at smække en rabarbertrifli sammen. Har du rabarberkompot til overs, så kan du bare lige smage den til med lidt ekstra sukker. Det tager ikke mange minutter, og det er en super lækker dessert, som med fordel kan nydes på terrassen/altanen, hvis vejret tillader det.

Bor du i et område, hvor du modtager Ugeavisen Odense, så vil du også kunne finde ugens madplan deri, lige til at klippe ud og hænge på køleskabet.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.