Jeg har efterhånden lavet denne spaghetti med parmaskinke og hvidløg et par gange nu, og det er altså bare en ret, som er lige god hver gang! Jeg har taget udgangspunkt i den klassiske Spaghetti aglio e olio, som betyder spaghetti med hvidløg og olie.
Nu når man har spist så meget og godt hele julen, så skal man åbenbart på kur og leve sundt i januar – det synes jeg er noget pjat! Derfor har jeg besluttet mig for at gøre op med sundhedshysteriet og holde min version af en nytårskur hele januar måned, hvor der bestemt ikke skal spares på hverken smag, smør eller kulhydrater. Bare fordi man har spist godt (og måske lidt rigeligt) i december, så kan man altså sagtens leve godt i januar også!
Denne ret er nok enhver palæofanatikers skræk, men det er en ret, som virkelig viser, hvor fuld af smag og simpelt det italienske køkken kan være, hvis bare man bruger gode råvarer og holder det simpelt. Jeg har brugt en spaghettitype, som hedder linguine fra De Cecco, som er lavet på semuljemel og vand. Dertil er der selvfølgelig brugt en god parmaskinke, god olivenolie, hvidløg, tørret Bird’s Eye chili og basilikum fra ASA og lidt parmesanrester fra min tur på La Trattoria del Bosco.
Spaghetti med parmaskinke og hvidløg
Ingredienser
- 200 g tørret spaghetti eller lignende
- 2 fed hvidløg
- 1-2 små tørrede chilier (f.eks. Bird's Eye)
- 4-5 skiver parmaskinke
- olivenolie
- Parmesan
- 1 tsk. tørret basilikum
Sådan gør du
- Kog spaghettien al dente i rigeligt, saltet vand.
- Snit hvidløget i tynde skiver og hak den tørrede chili fint.
- Sauter chili og hvidløg i et gavmildt skvæt olivenolie ved middel varme (de skal helst ikke tage farve).
- Riv parmaskinke i mindre stykker og tilsæt den.
- Tilsæt den kogte spaghetti sammen med et godt skud revet parmesan, basilikum og friskkværnet sort peber, og vend det hele godt rundt med olivenolie, hvidløg og chili.
- Tilsæt lidt af kogevandet, en skefuld af gangen, og vend det rundt med spaghettien.
- Når spaghettien har en passende cremet konsistens uden at være for våd er retten klar til servering.
Noter