Spaghetti med parmaskinke og hvidløg

Udgivet af den 2. januar, 2015 i Pizza, pasta og ris | 0 kommentarer


Spaghetti med parmaskinke og hvidløg

Jeg har efterhånden lavet denne spaghetti med parmaskinke og hvidløg et par gange nu, og det er altså bare en ret, som er lige god hver gang! Jeg har taget udgangspunkt i den klassiske Spaghetti aglio e olio, som betyder spaghetti med hvidløg og olie. 

Nu når man har spist så meget og godt hele julen, så skal man åbenbart på kur og leve sundt i januar – det synes jeg er noget pjat! Derfor har jeg besluttet mig for at gøre op med sundhedshysteriet og holde min version af en nytårskur hele januar måned, hvor der bestemt ikke skal spares på hverken smag, smør eller kulhydrater. Bare fordi man har spist godt (og måske lidt rigeligt) i december, så kan man altså sagtens leve godt i januar også!

Denne ret er nok enhver palæofanatikers skræk, men det er en ret, som virkelig viser, hvor fuld af smag og simpelt det italienske køkken kan være, hvis bare man bruger gode råvarer og holder det simpelt. Jeg har brugt en spaghettitype, som hedder linguine fra De Cecco, som er lavet på semuljemel og vand. Dertil er der selvfølgelig brugt en god parmaskinke, god olivenolie, hvidløg, tørret Bird’s Eye chili og basilikum fra ASA og lidt parmesanrester fra min tur på La Trattoria del Bosco.

Spaghetti med parmaskinke og hvidløg

Husk at brug en god tørret pasta og god olivenolie til retten. Det gør altså en forskel for simpel en ret.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Servings: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 200 g tørret spaghetti eller lignende
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 små tørrede chilier (f.eks. Bird's Eye)
  • 4-5 skiver parmaskinke
  • olivenolie
  • Parmesan
  • 1 tsk. tørret basilikum

Fremgangsmåde

  • Kog spaghettien al dente i rigeligt, saltet vand.
  • Snit hvidløget i tynde skiver og hak den tørrede chili fint.
  • Sauter chili og hvidløg i et gavmildt skvæt olivenolie ved middel varme (de skal helst ikke tage farve).
  • Riv parmaskinke i mindre stykker og tilsæt den.
  • Tilsæt den kogte spaghetti sammen med et godt skud revet parmesan, basilikum og friskkværnet sort peber, og vend det hele godt rundt med olivenolie, hvidløg og chili.
  • Tilsæt lidt af kogevandet, en skefuld af gangen, og vend det rundt med spaghettien.
  • Når spaghettien har en passende cremet konsistens uden at være for våd er retten klar til servering.

Noter/Anretning

Riv gerne en gavmild portion parmesan udover ved servering og drik en dejlig italiensk rødvin til.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!