Madplan for uge 39 og 40

Udgivet af den 23. september, 2015 i Madplaner


Madplan for uge 39 og 40

Nu er det endelig blevet efterår, og det betyder, at vi skal til at have mere comfort food på bordet, som kan indtages, mens man kan høre vinden ruske i træerne udenfor og regnen på vinduerne. Dette reflekteres selvfølgelig også i ugens madplan. 

Selvom det er begyndt at blive koldere, og det er ved at være slut med alle de skønne sommergrøntsager, så er der bestemt også dejlige ting ved efteråret. En af dem er alle de skønne råvarer, som er at finde i naturen lige nu. Der er bl.a. stadig brombær at finde rundt omkring og havtorn, hasselnødder og valnødder. Og så er svampesæsonen ved at være på sit højeste lige nu, så det er bare med at komme en tur i skoven, mens det er tørvejr. Og hvis du skynder dig at få plukket nogle af sæsonens sidste brombær, så kan jeg varmt anbefale at bruge dem i f.eks. en brombærtrifli eller panna cotta med brombærpuré.

En af mine absolutte yndlingsingredienser er løg. Jeg elsker den alsidighed løget har og især den fantastiske sødme, som man kan få frem ved at karamellisere løgene langsomt. Og denne sødme er præcis, hvad gør en klassisk fransk løgsuppe (som er på menuen torsdag) så lækker og velsmagende. Det er en fantastisk velsmagende suppe, som i teorien kan laves på kun løg og vand. Jeg lægger et par skiver ristet brød på toppen, kommer en masse revet ost udover og gratinerer suppen i ovnen, hvilket bestemt ikke gør resultatet ringere. Har du endnu ikke smagt en rigtig løgsuppe, så er det vist ved at være på tide.

 

Ugens madplan

Som altid er madplanen også at finde i denne uges Ugeavisen Odense, hvilket du også kan læse lidt mere om i min første madplan.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.